Fotograful satului românesc: „Bătrânii de pe ulițe au nevoie de ajutor”. Superbe poze, admirabilă inițiativă!

0
908

Fotograful Sorin Onișor, supranumit „fotograful satului românesc”, lansează un apel pentru a ajuta bătrânii care au rămas singuri în satele României, în special acum, când pandemia de coronavirus îi găsește vulnerabili și neajutorați.

Născut și crescut într-un sat din Câmpia Bănățeană, Sorin Onișor a rămas un etern îndrăgostit de satul românesc, de oamenii și de tradițiile lor. Având la activ nenumărate expoziții și premii câștigate în lunga sa carieră, nu a uitat niciodată locurile copilăriei și oamenii minunați care i-au luminat primii ani din viață.

„Sper că satele noastre vor mai trăi destul ca să se poată bucura de ele și copiii noștri”, declara Sorin Onișor în octombrie 2014, pentru publicația „Suplimentul de cultură”.

Foto: Sorin Onișor

De la declanșarea pandemiei de coronavirus, afându-se în Bucovina, Sorin Onișor încearcă să ajute oamenii aflați în dificultate, după puterile sale: unora le duce de mâncare, altora măști de protecție sau mănuși de unică folosință.

Dar bătrâni de ajutat sunt mulți, iar el nu are posibilitatea de a o face singur. De aceea, a făcut un apel pe pagina sa de Facebook, pentru donații.

Călător printre oamenii simpli, în căutarea nemuririi care „s-a născut la sat”, el surprinde frânturi din viața de zi cu zi a satului românesc, făcându-ne cadou fotografii incredibile.

Fierar cu fiul său / Foto: Sorin Onișor

„Bătrânii satelor românești au nevoie de ajutor, din orice direcție este posibil”, spune fotograful. „Datoria mea este să contribui din toate puterile la acest lucru. În fiecare zi, duc alimente, măști, mănuși de unică folosință, atât bătrânilor pe care-i știu deja, cât și celor pe care-i descopăr acum, în locuri izolate din munții Bucovinei. Dar nu pot face asta pe termen lung fără ajutorul vostru, al celor care mă urmăresc de mulți ani și-mi cunosc munca!”

Preoți în biserica goală / Foto: Sorin Onișor

Sorin Onișor a publicat un cont bancar, pe profilul său de Facebook, „pentru cei ce vor să mă susțină în acest moment critic pentru toată lumea, dar mai ales pentru bătrânii satelor izolate, de care aproape nimeni nu mai are grijă. Și avem mare nevoie de ei!!!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Imaginile care au șocat America: morții de coronavirus sunt puși în gropi comune, pe o insulă de la marginea New York-ului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here