Imaginile care au șocat America: morții de coronavirus sunt puși în gropi comune, pe o insulă de la marginea New York-ului

0
15536

New York descoperă oroarea provocată de coronavirus: imagini luate cu o dronă au dezvăluit că morții de Covid-19 sunt puși în gropi comune, la marginea orașului. Întreaga Americă a rămas șocată de aceste fotografii cutremurătoare!

Gropile comune se află în apropierea Bronx-ului, pe Hart Island, unde se înmormântează de obicei săracii care nu au familii să le ofere un loc de veci decent. Sunt folosite de peste 150 de ani pentru acest scop, fiind numite și „cimitirul săracilor” din New York.

Imaginile au fost surprinse cu o dronă, fiind apoi difuzate de mass-media. Opinia publică americană a rămas șocată de această realitate: 40 de persoane înmormântate una lângă alta.

Primarul New York-ului, Bill de Blasio, menționase zile trecute că există posibilitatea de a folosi „cimitire temporare” până când această criză va trece. El a amintit că, în mod normal, locul folosit pentru acest scop este Hart Island.

„Dacă vom avea nevoie de a face înmormântări temporare pentru a reuși să trecem de această criză, cu acordul familiilor celor decedați, avem posibilitatea de a o face”, a precizat el. „În mod logic, am putea folosi Hart Island pentru asta”, a adăugat.

Hart Island se află la est de cartierul Bronx

 

Cimitirul public din largul coastelor cartierului Bronx găzduiește corpurile a peste un milion de newyorkezi, depuși în gropi comune, de-a lungul istoriei.

Aici, de obicei, o dată pe săptămână, deținuții de la închisoarea din Rikers Islands îngroapă corpurile a 25 de persoane decedate. Acum, din cauza pandemiei de coronavirus, numărul lor s-a mărit considerabil, estimându-se că sunt înmormântate 20 de corpuri pe zi, 5 zile din 7. De la începutul epidemiei de Covid-19, numărul deceselor la New York s-a mărit de patru ori.

Statul american New York contabilizează acum mai multe cazuri de infecție cu coronavirus decât orice altă țară din lume. Bilanțul din data de 10 aprilie arată un număr total de 161.807 cazuri în statul New York (dintre care 87.028 doar în New York City), cu o creștere de peste 10.000 în ultimele 24 de ore.

În statul New York sunt confirmate 34,7% din totalul cazurilor de infectare din SUA (466.299). Următoarea țară după SUA este Spania, cu 153.222 de cazuri.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here