DOSAR. Virusul mortal al comunismului: Organizația Mondială a Sănătății, controlată ocult de China, e acuzată că a mințit întreaga lume și a amânat criminal declararea pandemiei

7
20358
Beijing, 28 ianuarie 2020: aceasta a fost poziția directorului general al OMS, etiopianul Tedros Adhanom Ghebreyesus, în fața președintelui chinez Xi Jinping

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este acuzată direct că, fiind controlată ocult de China, a mințit deliberat întreaga lume în privința epidemiei de coronavirus, provocând astfel o reacție întârziată și inadecvată a statelor la pericol.

Consecință a acestor evenimente, președintele american Donald Trump a anunțat, miercuri, că ia în calcul suspendarea finanțării, de către SUA, a OMS – instituție a Organizației Națiunilor Unite (ONU), dar care în ultimii ani a alunecat sub controlul Beijingului.

China a raportat, OMS a transmis întregii lumi: 2% rată de fatalitate în cazul Covid-19. În realitate, e de 3 ori mai mare

În ultimele zile, mărturiile, rapoartele și alegațiile se îngrămădesc asupra OMS: șefi de stat, experți, medici și jurnaliști prezintă dovezi care incriminează o conspirație criminală în spatele căreia stau autoritățile de la Beijing.

O amplă analiză realizată de „Foreign Policy” prezintă argumente care arată că OMS a acceptat rapoartele false ale Chinei, a ignorat avertismentele timpurii ale Taiwanului (bineînțeles, tot din motive de China), a întârziat declararea pandemiei cu aproape două luni la sugestia președintelui Xi Jinping și a refuzat să ia în considerare datele furnizate de instituții independente.

Deși erau toate semnele că autoritătile chineze mint, OMS a închis ochii, furnizând mai departe cifre false către instituțiile medicale din întreaga lume. Rata fatalității de 2%, anunțată de China, preluată de OMS și prezentată public într-o conferință de presă pe 29 ianuarie, a făcut ca restul lumii să plece de la premise false.

Astăzi, 8 aprilie, la două luni și ceva după acel moment, rata fatalității în lume a ajuns deja la 5,73%, de aproape 3 ori mai mult decât cifrele raportate de chinezi.

Foreign Policy: “Nenumărate cazuri de oameni murind acasă în Wuhan – unele descrise în postările de socializare – probabil nu vor intra niciodată în statistici”

OMS a fost avertizată încă din ianuarie de medicii din Taiwan că în China continentală molima face prăpăd și că datele furnizate de autorități sunt false. Dar, pentru că OMS este organizație care ține de ONU, iar ONU – la presiunile Chinei – nu recunoaște Taiwanul ca stat independent, aceste avertismente au fost ignorate.

„Povestea completă a victimelor făcute de epidemie în China nu va fi probabil niciodată cunoscută – și, cu siguranță, nu va fi recunoscută de OMS sau de alte organisme”, scrie Hinnerk Feldwisch-Drentrup în „Foreign Policy”.

„Un motiv este că datele oficiale din China sunt adesea extrem de dubioase – ceea ce poate duce la politici de sănătate eronate în alte țări, deoarece studiile bazate pe informații din China sunt primele folosite pentru a înțelege Covid-19. Nenumărate cazuri de oameni murind acasă în Wuhan – unele descrise în postările de socializare – probabil nu vor intra niciodată în statistici”, notează același jurnalist.

„Cred că cel mai mare succes al partidului-stat chinez a fost acela de a determina OMS să se concentreze pe părțile pozitive ale măsurilor Chinei și să ignore părțile negative”, spune Steve Tsang, directorul Institutului Chinez de la Universitatea SOAS din Londra. „Odată ce OMS prezintă răspunsurile Chinei într-o lumină pozitivă, guvernul chinez este în măsură să-și deruleze campania de propagandă ignorând greșelile sale anterioare”.

OMS a sacrificat astfel lumea pentru a ajuta regimul de la Beijing să fie credibil, ignorând costurile umane, sociale și economice.

„China a raportat și a izolat TOATE persoanele cu Covid-19 confirmate de teste ca fiind pozitive”, a declarat Christian Lindmeier, un purtător de cuvânt al OMS, la jumătatea lunii trecute.

„Cu toate acestea, autoritățile chineze abia la începutul lunii aprilie au început să facă public numărul real de cazuri asimptomatice cu infecții confirmate de laborator – care sunt, de asemenea, incluse în definiția cazului OMS pentru Covid-19”, notează „Foreign Policy”.

„Fiecare țară are propriile procese de auto-raportare”, a replicat Lindmeier, atunci când i s-a atras atenția.

„Foreign Policy”: „Bruce Aylward, epidemiologul OMS care a condus delegația de experți care a verificat situația la fața locului, a declarat într-un interviu că China nu ascunde nimic. Când a fost întrebat câți oameni au fost puși în carantină, izolare sau restricție rezidențială, Lindmeier a prezentat datele de la Comisia Națională de Sănătate din China – care sunt mult mai mici decât numerele calculate de «New York Times». «OMS lucrează cu aceste date», a spus el”.

Etiopianul Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS

Liberation: „Xi Jinping a reușit să convingă OMS să întârzie anunțarea pandemiei cu câteva săptămâni”

Cotidianul francez „Liberation” menționează, într-o analiză amplă: „Rapoartele oficiale sunt mult sub numărul real de persoane decedate și infectate. Conform estimărilor independente, mai mult de 50.000 de oameni au murit în Wuhan și 97.000 au murit în toată China. Suntem departe de cifra oficială, care indică mai puțin de 4.000 de morți. Poliția a fost foarte activă pentru a impune «adevărul». Apărătorii drepturilor omului chinezi au documentat 900 de cazuri de arestări, intimidare și cenzură care au avut loc în legătură cu epidemia, încă de la începutul lunii ianuarie. De asemenea, Xi Jinping a reușit să convingă OMS să întârzie anunțarea pandemiei cu câteva săptămâni. Se pot pune întrebări cu privire la funcționarea OMS, în cadrul căreia China exercită o influență foarte puternică după ce medicul chinez Margaret Chan a condus această organizație (în 2006-2017 – n. red.). O misiune OMS s-a întors din China în februarie cu concluzii destul de optimiste. Oficialii au lăudat metodele folosite de Beijing pentru combaterea virusului, fără a menționa greșelile care au fost făcute, cum ar fi lăsarea a zeci de mii de persoane infectate să fugă din Hubei și apoi din China. Pe 7 martie, OMS i-a mulțumit călduros Beijingului pentru donația sa de 20 de milioane de dolari pentru lupta globală împotriva Covid-19. Astăzi, regimul de la Beijing vrea să apară ca salvator cu politica sa mascată și, mai ales, să rescrie istoria în avantajul său. Propaganda se desfășoară rușinos. Un editorial recent dintr-un cotidian al statului a cerut lumii să mulțumească Chinei pentru eficacitatea sa în lupta cu Covid-19″.

„Foreign Policy” completează: „OMS a susținut că îmbolnăvirile nedetectate sunt rare. Cu toate acestea, un program de screening pentru Covid-19 a inclus doar pacienții cu febră. În Germania, majoritatea persoanelor care au ieșit pozitive la test nu au prezentat febră. Este foarte posibil ca în China să fi existat un număr substanțial de cazuri nedetectate – «o mare necunoscută» în calculul ratei de deces”.

Pe 29 martie, cu foarte puțin timp să fie el însuși serios afectat de virus și internat în spital, premierul britanic Boris Johnson a acuzat direct China că a mințit întreaga lume. Șeful guvernului de la Londra a afirmat că oameni de știință l-au avertizat asupra faptului că statul chinez a raportat de 40 de ori mai puține cazuri decât se înregistraseră în realitate.

Xi Jinping și tovarășii săi, la Wuhan

Guvernul chinez „le-a permis la 5 milioane de oameni să părăsească Wuhan și China”, împrăștiind virusul pe tot globul

Un raport al Fundației Henry Jackson (cu sediul la Londra), citat de Radio France Internationale (RFI), acuză China că a încălcat grav Regulamentele Internaționale de Sănătate (IHR), deși acest stat a semnat documentul.

Raportul acuză Beijingul că:

  • „Nu a reușit să dezvăluie date care ar fi arătat dovezi ale transmiterii de la om la om pe o perioadă de până la trei săptămâni de la descoperire, încălcând articolele 6 și 7 din IHR.”
  • „A furnizat OMS informații eronate despre numărul de infecții între 2 și 11 ianuarie 2020, cu încălcarea articolelor 6 și 7 din IHR.”
  • „Nu a reușit să interzică vectori de infecție virală letală (de origine animală), promovând în schimb activ proliferarea masivă de specii-gazdă periculoase pentru consum uman, încălcând articolul 12 din Pactul internațional pentru drepturile economice, sociale și culturale.”
  • „Le-a permis la 5 milioane de oameni să plece din Wuhan înainte de a impune blocada la 23 ianuarie 2020, în ciuda faptului că știa deja despre transmiterea de la om la om a virusului.”

Asupra motivațiilor regimului comunist chinez se pot face speculații deocamdată. Cine știe istoria de după 1945 a Chinei și, în general, a regimurilor de sorginte bolșevică, știe că aceasta este maniera generală de reacție.

Cazul Cernobîl, din 1986, când puterea sovietică a reacționat cu întârziere și a recunoscut foarte greu dezastrul nuclear, agravând astfel situația medicală în întreaga lume, este de notorietate.

Uniunea Sovietică și, ulterior, Rusia au încercat să ascundă dimensiunile foametei provocate deliberat de Stalin în perioada 1929-1933, când se estimează că au murit de inaniție între 3 și 12 milioane de oameni din Ucraina, zona Caucazului și actualul Kazahstan.

China a reușit să ascundă aproape trei decenii tragedia provocată de politicile regimului comunist condus de Mao, care au dus la moartea prin înfometare a aproximativ 30 de milioane de țărani. Și azi, puterea de la Beijing ține secrete persecuțiile împotriva tibetanilor și ale poporului uigur – este vorba, din nou, de milioane de oameni.

„Revoluția culturală” a lui Mao s-a făcut cu pistolul la tâmplă…
… în timp ce țăranii erau obligați să deprindă învățături din „Cărticica roșie a lui Mao” – cea mai mare spălare de creiere din istoria omenirii

„Este important ca OMS să nu degenereze într-un instrument al guvernului chinez”

În ceea ce privește OMS, chestiunile sunt mai simple. Condusă de o chinezoaică timp de 11 ani, organizația a intrat în sfera de influență a Chinei.

„Foreign Policy”: „Beijingul a reușit din start să conducă OMS, care primește finanțare din China și depinde de regimul Partidului Comunist pe mai multe niveluri. Experții săi internaționali nu au obținut acces în țară până când directorul general Tedros Adhanom l-a vizitat pe președintele Xi Jinping, la sfârșitul lunii ianuarie. Până atunci, OMS a repetat în mod necritic informațiile de la autoritățile chineze, ignorând avertismentele medicilor taiwanezi – nereprezentați în OMS –, și a fost reticentă să declare urgență de sănătate publică de îngrijorare internațională, negând chiar, după o întâlnire din 22 ianuarie, că este nevoie de acest lucru”.

Mareike Ohlberg, de la Institutul Mercator pentru Studii Chineze, cu sediul în Berlin, a fost surprinsă că, de la bun început, experții au repetat în mod necritic informațiile oficiale de la Beijing și „au predicat încrederea în OMS și în guvernul chinez”. „Este important ca OMS să nu degenereze într-un instrument al guvernului chinez, care nu vrea să facă transparent modul în care a suferit populația”, a spus experta.

„Lumea trăiește acum cu consecințele cenzurii guvernului chinez”

Din perspectiva drepturilor omului, „autoritarismul este rău pentru sănătate”, a spus Sophie Richardson, directorul Departamentului China la Human Rights Watch, citat de „Foreign Policy”. „Este posibil să nu avem niciodată o imagine clară despre cum s-a răspândit virusul, cine a murit, de ce și cui i se refuză accesul la tratamente. Lumea trăiește acum cu consecințele cenzurii guvernului chinez”, spune Richardson. „Nu numai că avem această problemă acum, dar o vom avea din nou în viitor”.

În cele din urmă, acest comportament criminal al guvernului chinez – pentru care au primat propaganda, supraviețuirea Partidului și poate chiar afectarea deliberată a celorlalte țări – s-a făcut printr-o instituție internațională (OMS) capturată. Prin intermediul OMS, guvernele statelor din restul lumii au fost induse în eroare. Li s-a luat, astfel, aproape tuturor șansa de a se pregăti corespunzător.

Excepție au făcut câteva state limitrofe Chinei comuniste, care știu cu cine și cu ce au de-a face. Japonia, Coreea de Sud, Taiwan și chiar provincia autonomă Hong Kong nu s-au bazat pe OMS și au reușit să gestioneze eficient pandemia.

DE ACELAȘI AUTOR:

Covid-19: rata mortalității a ajuns la 5,45%, de 54 ori mai mare decât în cazul gripei obișnuite. O comparație cu „gripa spaniolă”

INTERVIU. Iulian Fota: „Cât este euro? 5 lei? Dacă noi am ieși din UE, euro ar ajunge la 8-9-10 lei!” / „UE va rezista” / „Occidentul își va muta industriile din China”

CITIȚI ȘI:

Klaus Iohannis dă semnalul tăierilor bugetare: „Va fi nevoie de reevaluarea TUTUROR cheltuielilor care se fac din banul public”

VIDEO. Primar PSD arestat când lua „șpagă de pandemie”: cu mască pe figură și mănuși de protecție! S-a ferit de covid, dar l-a lovit flagrantul

7 COMENTARII

  1. In sfârșit un articol cu subiect și predicat….un articol care arată adevărata față a dictaturii comuniste din China, ați văzut ce-au scris tinerii din China pe zidul chinezesc???…se mișcă țara…. replica dura a fascistului din Beijing a fost că toți vor fi pedepsiți exemplar de către forțele de represiune…să le fie învățare de minte și altora…au crezut că pot baga pumnul în gura populației,dar s-au înșelat,se mișcă țara se duce dracului sistemul comunist al lor… populația din Tibet pregătește ample manifestații, cei din Taiwan la fel, tinerii din zona Shanghai … să-l văd pe Lin Dic Mic ce o să le facă?… îi omoară???…sau mai da drumul la alt virus???…gata se duce dracului sistemul comunist al lor.!..

  2. Fotografia cu seful OMS dand umil mana cu criminalul umanitatii de azi,spune mai mult decat o suta de cuvinte!TRIBUNALUL INTERNATIONAL DE LA HAGA ,ACOLO TREBUIE JUDECAT SI CONDAMNAT PRIETENUL LUI PONTA SI AL PESEDISTILOR PENTRU CRIME IMPOTRIVA UMANITATII!

  3. Foarte adevarat tot ce ati scris, daca OMS timp de 11 ani a fost condus de o chinezoaica, era de asteptat sa-si fi lasat in continuare adeptii pe-acolo, iar urmasul ei la conducere, acest etiopian pupincurist, sa fie un chinez vopsit, ca doar nu lasa China din mana OMS, dupa ce-l condusese 11 ani. Si anterioarele virusuri mortale – AH1N1, SARS, MERS, toate plecate din China, cu OMS condus de chinezi, se poate considera ca si atunci au mintit la greu, si impactul uman a fost cu mult mai mare, ca si acum. Si mai e un aspect, China nu a permis decat celor din OMS sa intre si sa vada cu ochii lor, si la cum sta idiotul ala in genunchi in fata comunistului ji peng, e clar ca nu s-au abatut cu un pas in afara drumului stabilit de chinezi. Altor cercetatori din lume China nu le-a permis sa intre, si cat au cerut americanii sa intre o echipa de virologi americani, scarbele chineze nici vorba sa-i lase. Surprinzator ca SUA a lasat pe mana chinezilor acest organism, cu toate ca din ce-am inteles, au cea mai mare contributie pecuniara la existenta acestei organizatii internationale. Adica, finantata mai mult de americani, si controlata de chinezii comunisti mincinosi, asta chiar ca are de ce sa-i faca pe americani sa se urce pe pereti, si in plus, a mai si explodat ingrozitor pandemia in SUA. Nuuu, nu se iarta si nici nu se uita mizeria Chinei si a scarbelnitei de OMS. Doar ieri ce l-am vazut pe idiotul etiopian trancanind la televizor intr-o declaratie ca este foarte rau sa se politizeze pandemia, cand el, nemernicul, a acceptat de la bun inceput sa inchida ochii, si sa mearga orbeste pe minciunile Chinei, pe care le-a raspandit in lume de la cel mai inalt for al sanatatii, OMS. Mi-aduc aminte exact ca prin decembrie ma asteptam la sigur sa declare covidul ala pericol la nivel planetar, si el nici vorba, l-a lasat sa se umfle in continuare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here