Milițianul bătăuș e în aer: la 4 zile de la violențe, toate dovezile sunt împotriva lui! Ce trebuie să facă Poliția pentru a lămuri situația

25
16172

Apărătorii polițistului bătăuș de la Secția 9 din Capitală se văd puși într-o situație ridicolă. Argumentele folosite – mai ales de Sindicatul Europol – pentru a justifica brutalitatea „milițianului” împotriva unui tânăr se dovedesc a fi minciuni ordinare, neprobate cu nimic.

Scena de violență extremă a avut loc marți, 7 aprilie, puțin după ora 22.00, în cartierul bucureștean Pantelimon.

Tânărul snopit în bătaie a prezentat varianta sa, joi, la Realitatea Plus, prin telefon, alegând să nu-și facă public numele. El spune că nu l-a înjurat sau scuipat pe polițist (așa cum pretinde DOAR Sindicatul Europol), ci doar a încercat să-l filmeze pentru că i se părea abuziv să fie amendat cu 10.000 de lei, în condițiile în care – zice el – avea declarație pe proprie răspundere, dar nu trecuse data.

Mărturia tânărului bătut de „milițian”

 • „În primul rând, nu l-am scuipat pe polițist. Eram pe stradă, mă duceam spre magazin, domnul polițist a oprit mașina, mi-a spus «Bună seara», eu am răspuns «Bună seara». Mi-a cerut actele și m-a întrebat unde mă duc. «Știți că este trecut de ora 10.00?», m-a întrebat polițistul. «Da, știu. Mă duc până la magazin și apoi mă întorc acasă».”
 • „I-am prezentat declarația și buletinul. Ei, pe declarație nu aveam trecută data. Am uitat. Îmi spune că o să primesc amendă. Între timp vine încă un băiat, pe care nu-l cunosc. Acestui băiat i-a spus celălalt polițist să prezinte actele. El le-a prezentat, dar nu avea declarația. Și i-a spus că o să primească și el amendă.”
 • „I-am spus domnului care m-a lovit că «OK, o să primesc amendă, dar nu este normal», iar el mi-a zis că o să-mi vină acasă. I-am spus că vreau să-i știu și eu numele, și am scos telefonul ca să-l filmez, cu telefonul meu.”
 • „Am apucat să filmez un pic, domnul atunci s-a enervat, a ieșit din mașină, mi-a luat telefonul, a început să-mi dea pumni și mi-a șters și filmarea din telefon. M-a băgat în mașină, băiatul celălalt a fugit, fără a avea vreo treabă cu mine.”
 • „Apoi am ajuns la Secția 9 de Poliție. Aici, iar a încercat să dea în mine încă o dată. S-a băgat colegul lui, care i-a zis că e lume pe la geam. Am intrat în Secție, m-a dus sus, i-am spus să-mi dea drumul la cătușe și să-mi aducă telefonul, că este telefonul meu. Nu eram băut și nu am fost testat.”
 • „Mă voi duce să fac plângere împotriva polițistului.”

Minciunile și batjocura Sindicatului Europol

După viralizarea clipului în care tânărul era snopit în bătaie de un polițist, Sindicatul Europol al polițiștilor a emis un comunicat penibil, cu minciuni evidente (demontate AICI) și pe un ton batjocoritor („cei doi smardoi, cu istoric delincvent, se smiorcăie și strigă după ajutor”…).

Comunicatul Europol

Realitatea din spatele imaginilor «scandaloase» care au devenit virale

Azi-noapte, o patrulă de ordine publică oprește două persoane pentru a verifica motivul prezenței lor pe stradă. Bărbații, aflați în stare de ebrietate, încep să-i înjure pe polițiști, le spun cum «fac ceva pe ordonanțele militare» și îi trimit pe polițiști… la origini.

Sunt somați să înceteze și să se legitimeze, aceștia refuză. Unul dintre ei fuge, iar celălalt îl scuipă pe polițist în față și încearcă să-l lovească, rupându-i epoleții.

Colegul nostru încearcă să-l imobilizeze pe bărbat și îi aplică mai multe lovituri de pumni la nivel feței, pentru a-l destabiliza, cu scopul imobilizării. Între timp, celălalt coleg cere sprijin prin stația de emisie-recepție.

Era bine dacă video-ul era prezentat în integralitate, nu doar de la momentul în care cei doi smardoi, cu istoric delincvent, se smiorcaie și strigă după ajutor, după ce în prealabil, băuți fiind, înjurau și micționau pe Poliție, polițiști și pe lege…

P. S. Ambele persoane au fost sancționate pentru refuz de legitimare și nerespectarea restricțiilor de circulație. Bărbatul care a scuipat polițistul nu se află în evidențele DSP și nu s-au impus măsuri de izolare.

VIDEO: Imaginile groazei

„Smardoiul cu istoric delincvent” nu are cazier!

Chiar dacă tânărul ar fi fost un „smardoi cu istoric delincvent”, așa cum scrie Sindicatul Europol, polițistul tot nu avea voie să-i transforme capul în sac de box. Putea să-l imobilizeze, să-l încătușeze, să-l amendeze, să-l ducă în arest. Putea să folosească și spray-ul paralizant, dacă era nevoie. Dar tânărul n-a opus nicio rezistență, secvența filmată arată că el putea fi imobilizat fără niciun fel de efort.

Vine însă o informație care spulberă și teoria „smardoi cu istoric delincvent”. Ziariștii de la Bugetul.ro au aflat, pe surse, că tânărul luat la pumni nu are cazier judiciar. Pe cale oficială, Biroul de Presă al Poliției Capitalei nu a precizat dacă tinerii implicați în incidentul de marți seara au sau nu au cazier. Or, dacă ar fi avut cazier, era un argument – firav, e drept – în favoarea polițistului ca respectiva informație să fie făcută publică.

Ce e de făcut

Un blogger, Ștefan Gabriel Lupu, a făcut o investigație la fața locului, finalizate cu câteva observații esențiale, în articolul „De ce dai în mine? Jos uniforma!”.

 • „Comunicatele lor de presă, nefondate, au insistat pe faptul că există o realitate care nu a fost filmată din toată povestea, deși incidentul s-a întâmplat între o bancă și o casă de pariuri, ambele având camere de supraveghere care bat în unghiul unde s-a întâmplat totul. Eu le-am identificat și nu a fost greu.”
 • „În imaginea 3, mai exact unde se află acel Cielo roșu, este locul unde tânărul a fost bătut. Acesta este la intersecția Strada sublocotenent Dima Cristescu cu Șoseaua Pantelimon, locul se află între un BRD și o Casa Pariurilor, ambele locații având camere care bat în locul unde tânărul își primea «lecția» de la polițist.”
 • „Dacă cineva chiar vrea să afle adevărul, tot ce ar trebui să facă ar fi să ceară filmările de la cele două prăvălii aflate în acea intersecție. Sunt sigur că există mai multe camere în zonă decât cele pe care le-am identificat eu.”

Imaginea 1: BRD

Imaginea 2: Casa Pariurilor

Imaginea 3: Locul faptei

Așadar, Poliția Română poate face acum trei lucruri esențiale pentru a limpezi situația:

 1. Să vizioneze camerele de supraveghere de la BRD, Casa Pariurilor și alte obiective din zonă, care au înregistrat incidentul.
 2. Să vizioneze întreaga secvență video înregistrată de persoana care a filmat de la balcon, cu telefonul.
 3. Să prezinte cazierul celor doi tineri, mai ales pe cel al celui bătut de polițist.

Poliția nu confirmă invectivele Sindicatului Europol

Republicăm comunicatul emis miercuri seara (la o zi după incident) de Poliția Capitalei, în legătură cu incidentul violent din Pantelimon Secția. De observat că în acest document nu sunt folosite nici informațiile false/calomnioase, nici invectivele care apar în comunicatul Sindicatului Europol.

Comunicatul Poliției Capitalei

„Cu privire la imaginile apărute în spațiul public, vă facem cunoscut faptul în noaptea de 7/8 aprilie, doi bărbați au fost opriți de către un echipaj al Secției 9 Poliție, în vederea legitimării și verificării documentelor prevazute de Ordonanțele Militare.

Bărbații au refuzat legitimarea și au fost conduși la subunitatea de poliție, unde au fost sancționați contravențional, fiecare, cu suma de 200 de lei, conform prevederilor Legii nr. 61/1991, precum și cu suma de 10.000 de lei, având în vedere că nu dețineau documentele prevăzute de Ordonanțele Militare.

Cu privire la modul în care a acționat polițistul, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București s-a sesizat din oficiu și a demarat cercetări prin structura de control intern, urmând a fi dispuse măsuri legale.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

25 COMENTARII

 1. Este CLAR ca lumina-zilei, EVIDENȚA nu poate fi contestată argumentat: BESTIA de MILIȚIAN-NENOROCIT s-a înfuriat pentru că tânărul a vrut să-l filmeze !

  Știm, inclusiv din experiența noastră jurnalistică, de… „doar” (Sic !) 30 de ani (!), că (aproape) NIMIC nu-l turbează mai tare peee… „ORGANUL” român(esc) – MILI…țist/Poli…ȚIAN, jandarm, S.P.P.-ist ori S.R.I.-ist – decât încercarea de a-l… poza, filma sau, măcar, identifica în vreun fel, cerându-i să-și spună numele de exemplu !!!

  Așadar, NIMIC NOU SUB SOARE(le României), în ultimii 30…, ba nu: 75 de ani !
  POLIȚISTUL toooooot… MILIȚIAN rămâne, adică toooot… PORC (!), daaaaaaaaaaaaa ?!!!!!

  • Cât despre șefii Poliției, dar și în ceea ce-i privește pe… ministrul-de-Interne Vela, premierul Orban și chiar președintele Iohannis…, este la fel de clar că încearcă să lase timpul (și avalanșa evenimentelor/știrilor cu impact emoțional major, la nivelul societății, inclusiv al celei „civile”) săăă… estompeze (!) și, apoi să… dizolve, pur-și-simplu, revolta oamenilor-cu-cap (adică tocmai a… „nucleului-dur” al propriului electorat al P.N.L. și al președintelui !) în fața ANIMALICULUI comportament al acelei BRUTE PRIMITIVE !!!

   Este evident că NU VOR săăă… „SE-PUNĂ-RĂU” (Sic !) cu polițiștii, pentru că au (MARE !) nevoie de ei, în perioada asta mai ales !

   Din păcate (PENTRU EI „y compris” !) aleg o tactică și o strategie PROFUND GREȘITE: NU merge așa, NU putem tolera sau/și ierta un asemenea comportament, NU putem accepta crearea unui astfel de PRECEDENT de ABUZ-de-AUTORITATE rămas NEPEDEPSIT-EXEMPLAR !!!

   Pentru că există pericolul ca acest comportament NELEGAL (!) al „organelor” să devină… OBICEI (!!!), „LEGE-de-MIȘCARE”, șiii… DUPĂ ce va trece pandemia și, implicit, va fi ridicată „Starea-de-Urgență” !!!!!

   Concluzia: impresia asta de încercare deee… MUȘAMALIZARE (!), deee… „TEMPORIZARE”, deee… „BATISTĂ-pe-ȚAMBAL” (Sic !), din partea autorităților RESPONSABILE (conducerea Poliției-Române, a Ministerului-de-Interne, a Guvernului și chiar a Statului, prin președinte) va fi FATALĂ, din punct de vedere politic, pentru P.N.L. și pentru Iohannis !
   Mai pe șleau, NICI DRACU’ din „societatea-CIVILĂ” nu-i va mai vota pe așa-zișii „liberali”, dacă nu iau măsuri FERME, NEECHIVOCE (!) deee… STOPARE a acestor EXTREM de PERICULOASE tentative de a instaura… DICTATURA „CAȘCHETEI” (Sic !) și PUMNULUI, în această țară care, măcar după șocul NENOROCIRII din 10-augusrt-2018, părea că NU mai vrea DERAPAJE de la DEMOCRAȚIA-REALĂ, CONSOLIDATĂ (DA: chiar și-n vreme de… „stare-de-Urgență” !), daaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

   • Citind unele „comentarii” (SI de pe-aici…), ne (re)amintim cum a fost cocotat la Putere… NAZISMUL, in Germania, in 1933: prin alegeri… (cat se poate de) LIBERE (!), DEMOCRATICE (!), pentru ca poporul insusi chiar isi dorea… ORDINE-si-DISCIPLINA (!), instaurata cu… „MANA-FORTE” !

    Din nenorocire, o mare parte dintre cei care i-au vrut si i-au votat, „cu-doua-maini”, pe Hitler si-ai lui, au ajuns ulterior sa fie, direct sau indirect,… VICTIME (!) ale propriei lor trecute… insetari de AUTORITARISM si „MILITARIE” in societate !!!

    Greu este pana se creaza… PRECEDENTUL !!!!!
    Dupa aceea, din pacate, chiar daca nu va mai fi pandemie si, implicit, „Stare-de-URGENTA”, „ORGANELE”… NU vor mai putea fi dezvatate de obiceiurile capatate in momentele cand au avut „puteri SPECIALE”, ATOTPUTERNICIE asupra amaratilor deee… „CIVILI” !

    • Pe 10 AUGUST 2018, tot asta a fost „apararea” „ORGANELOR”: caaa… ALEA AU FOST ORDINELE, sa BATA si GAZEZE poporul antipesedist !
     Probabil ca asa a si fost, ATUNCI (!), dar… ACUM nici presedintele Iohannis, nici premierul Orban, nici ministrul-de-Interne Vela… NU a dat vreun astfel de ordin: BATETI la cetateni „ca la fasole”, daaaaaaaaaaaaa ?!!!

     Politia NU ARE VOIE SA… BATA (!), pe NIMENI si NICIODATA !
     Politia trebuie sa-si faca… DATORIA (!) si NUMAI (!) DATORIA !!!
     Iar DATORIA inseamna… (DOAR !) ceea ce scrie in LEGE si REGULAMENT(ul său de functionare) !!!!!
     NU am citit in vreuna dintre Ordonantele (civile ori militare) consecutive instituirii „Starii-de-Urgenta” ca Politia are DREPTUL sa… BATA (!) pe cineva !!!!!!!!!!!!!!!
     Concluzia: acea BESTIE-de-MILITIAN a actionat… IN-AFARA/IMPOTRIVA REGULAMENTELOR si LEGILOR (!), asadar este un… INFRACTOR (!), prin urmare… TREBUIE JUDECAT si CONDAMNAT, conform… LEGILOR-in-VIGOARE !!!
     Iar pana acum, dupa… PATRU (4 !) ZILE de la acea INFRACTIUNE-FLAGRANTA (!!!), Politia Română NU a comunicat OPINIEI-PUBLICE (adica: SOCIETATII, „CIVILE” „y compris” !) nici macar… NUMELE ANIMALICULUI INFRACTOR… IN-UNIFORMA-STATULUI !!!!!

  • Nu pentru filmare, ci pt scuipat. Și dacă voia să filmeze era tot o idioțenie în loc să răspundă la interpelări. Asta însemna sfidare când era clar că nu se afla unde ar fi trebuit. Poliția nu e făcută să fie călcată în picioare de cei certați cu legea.

 2. Realitatea lui gusha i-a difuzat „dovezile” prin telefon!!!GROZAV! Se aduc aici o groaza de” argumente” ,cum ar fi „investigatiile” unor fituici obscure ,bugetul,?!? SI-TINETI-VA BINE,SA NU CADETI!-UN BLOGGER!!Bravo,presa de r…t!!Vreti donatii?Cereti celor 2 „eroi”,ce au sfidat starea de urgenta,uesind dupa ora 22 sa se plimbe orintre masini si lui gusha,ca acum e prieten bun cu Oreste ,ca doar a acceptat sa faca emisiuni alaturi de „colega” Ancutza Alexandrescu,pupila lui Dragnea si fosta sefa a dancilei!

  • Lia, de acord cu ce spui de Gusha, satanel masonel Horeste si impostoarea criminala comuista Anca Alexandrescu… dar, tanarul putea fi imobilizat, incatusat, nu transformat in sac de box. Meletianul goriloi jegos trebuie sa fie dat afara FARA PENSIE!

   • Ia zi,cum putea fi incatusat,daca statea cu mainile in gatul politistului,iar celalalt individ putea sa-i sara in ajutor? Daca erau mai multi politisti,SIGUR nu se ajungea la situatia asta,era imobilizat si incatusat,vezi cazul romanasului din Spania,care a putut fi pus la pamant DOAR cu vreo SAPTE politisti!

  • Ai dreptate, gretzoasa combinatie – Gusa, Oreste si Anca Alexandescu!
   Cat despre perseverenta dlui Cartianu impotriva acelui politist pe care l-au lasat nervii si a reactionat exagerat impotriva unuia care sfida in fond interesul public si care probabil l-a provocat cu tupeu, cred ca putea avea alte tinte.
   Mai nociva mi se pare obraznicia iresponsabila a unor indivizi care pot transmite boala, ca si prudenta pana la indolenta a unor politisti care nu reactioneazadeloc, se uita in alta directie, ca sa nu-si complice existenta.

  • Un blogger care a pus POZE cu camerele de la magazinele și băncile din zonă, care ar putea furniza înregistrări relevante pt caz. Voi toți ăștia care comentați PE LÎNGĂ subiect sînteți niște trolăbuțe triste.

 3. D-le Cartianu – va rog sa va interesati ce s-a intamplat cu meletianca jegoasa criminala care a ucis un barbat acum cateva luni, dandu-i cu spray lacrimogen in fatza, in timp ce acesta era deja la pamant, pe burta, cu alt meletian in spate care il incatusa… barbatul a murit in chinuri in 5 minute… meletianca ucigasa a fost filmata… sunt ingrijorat 😈… o fi bine acum?

 4. Ideea vazuta aici cu vizionarea inregistrarilor de la banca si casa de pariuri este salutara, cazul se va vedea foarte clar. Pe de alta parte, care era nevoia aia stringenta care nu putea astepta pana dimineata, si i-a facut pe cei doi tineri sa iasa dupa ora 10, cand legea spune clar de ce lucruri ai nevoie pentru a circula in starea de urgenta? Eu nu cred ca e cineva care nu a vazut ca se incalca aceasta interdictie de circulatie de mii de persoane zilnic, adica pe foarte multi cetateni ii doare la basca de ea, fara nicio problema ca se pun in pericol atat pe ei, cat si pe altii. Se dau zilnic gramezi de amenzi, care pun pariu ca nu vor fi platite, vor fi contestate etc etc. Si-atunci se cheama ca amenda si dosarul penal nu-i fac pe romani sa respecte o lege. Ce-i face atunci? Doar o ipoteza, daca li se spunea ca primesc o bataie, si nu amenzi cand incalca legea, cred ca mult mai putini oameni ar fi circulat aiurea.

   • Bloggerul „curajos” esti tu,troll rus? Militian e ala care loveste fara motiv,dar cand tu ii pui mana-n gat,ai vrea sa te roage frumos sa prezinti actele,LOAZA?Hai siktir,cu argumentele voastre de pesedisti imputiti,sunteti revoltati acum ca sunt liberalii la interne,dar cand jandarmii criminalului dragnea gazau oameni si copii pasnici,care nu sareau la gatul lor ca provocatorii pusi sa incite politia la violente,nu v-a sarit mustarul de revolta! Aici e vorba de niste indivizi ce NU au aratat actele ,isi plimbau mucii dupa ora 22! Ordonantele militare sunt doar pentru prosti,ca si dovezile prezentate prin telefon cu ajutorul postului pesedistului gusa, nu ?

  • Numai o gindire de militian sau militianca poate gindi asa ingust. Adica la 10 fara 5 e ok iar la 10 si 5 e deosebit de grav si primeste 10000 de roni amenda. Legea trebuie inteleasa si in spiritul ei. Dupa 10 pentru ca se raresc oamenii e chiar mai putin probabil sa se raspindeasca virusul decit inainte de 10. Insa ca sa interpretezi legea si spiritul ei iti trebuie si putin creier. Putin creier, nu creier putin.

   Exista si in politie un numar de politisti sadici patologici, probabil putini. Se ascund in Politie unde pot face rau sub acoperire legala. Era un film cu Tom Cruise, paremi-se „Jack Reacher” unde e vorba de un criminal ce a intrat in armata ca sa poata omori sub acoperire legala.

   Indivizii astia trebuie descoperiti si eliminati din rindurile politiei insa din pavate sunt acoperiti dintr-o solidaritate de breasla prost inteleasa iar asta face rau tuturor politistilor corecti.

 5. Vad aici comentarii pro si contra.
  Din start va spun ca violenta oriunde ar fi, nu naste nimic bun.
  Ceva,ceva a fost acolo. Eu nu cred ca acel politist si-a iesit din fire asa degeaba.
  Cei doi tineri nu aveau ce sa caute pe strada la ora aceea.
  Ai gresit, iti iei amenda si te duci acasa. Pentru ce trebuia sa scoata telefonul sa filmeze el?Sa se dea mare pe FB pe urma?
  Din pacate mai sant o gramada de oameni care inteleg democratia ca fiind ceva care ne permite sa facem ceea ce vrem noi. Nu legi,nu reguli, nimic. Anarhie.
  Daca vrem o tara ca afara trebuie sa respectam si legile ca afara.
  Daca faza asta era in SUA tanarul acela era, in 30 secunde, cu botul in tarana, catuse, si in doua ore deja era judecat si condamnat. Si nu cred ca SUA sant un stat politienesc.
  Pe mine nu ma intereseaza prea tare ca un idiot a iesit afara, asa sa demonstreze ca el e alfa si omega.
  Dar din cauza acestor imbecili tinem o tara blocata pentru o perioada mai lunga.
  Ca politistul nu trebuia sa-l loveasca e una. Dar ce cauta pe strada acel individ?
  Sunt curios sa aflu cam pe unde lucreaza sau a lucrat acel tanar? Poate la pacanele.
  Asa a ajuns Statul Roman.Nimeni nu mai respecta nimic. Politia nu are voie sa se atinga de nimeni ca e democratie.

  • Politia NU ARE VOIE SA… BATA (!), pe NIMENI si NICIODATA !

   Politia trebuie sa-si faca… DATORIA (!) si NUMAI (!) DATORIA !!!

   Iar DATORIA inseamna… (DOAR !) ceea ce scrie in LEGE si REGULAMENT(ul său de functionare) !!!!!

   NU am citit in vreuna dintre Ordonantele (civile ori militare) consecutive instituirii „Starii-de-Urgenta” ca Politia are DREPTUL sa… BATA (!) pe cineva !!!!!!!!!!!!!!!

   Concluzia: acea BESTIE-de-MILITIAN a actionat… IN-AFARA/IMPOTRIVA REGULAMENTELOR si LEGILOR (!), asadar este un… INFRACTOR (!), prin urmare… TREBUIE JUDECAT si CONDAMNAT, conform… LEGILOR-in-VIGOARE !!!

   Iar pana acum, dupa… PATRU (4 !) ZILE de la acea INFRACTIUNE-FLAGRANTA (!!!), Politia Română NU a comunicat OPINIEI-PUBLICE (adica: SOCIETATII, „CIVILE” „y compris” !) nici macar… NUMELE ANIMALICULUI INFRACTOR… IN-UNIFORMA-STATULUI !!!!!

   • În niciun stat nu e permis să fie scuipat un polițist în exercițiul funcțiunii. Imbecilul care a făcut asta după ce a căutat scandal încălcând legea își merita cu prisosință pumnii primiți exact acolo de unde scosese flegma!!!!

    • Baiatul acela NU a scuipat pe nimeni !

     PORCII de POLITISTI au INVENTAT (!) asta, INITIAL, dupa care… NU au mai spus nimic !!!

     ANIMALUL-in-UNIFORMA trebuie sa mearga la PUSCARIE !!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here