sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăEducațieȘcoala nu va fi reluată înainte de 18 mai. La Evaluarea Națională...

Școala nu va fi reluată înainte de 18 mai. La Evaluarea Națională și la Bac nu vor fi date subiecte din semestrul 2

-

Elevii vor rămâne acasă cel puțin până duminică, 17 mai. Astfel, cursurile nu vor fi reluate înainte de luni, 18 mai. În schimb, prelungirea stării de urgență după 14 mai ar prelungi și mai mult vacanța forțată a elevilor.

Oficial, „vacanța” elevilor se prelungește la finalul stării de urgență. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Monica Anisie.

Al doilea decret prezidențial va institui starea de urgență pentru perioada 15 aprilie – 14 mai. Decretul va fi emis săptămâna viitoare, a anunțat Klaus Iohannis.

În acest caz, prima zi de după starea de urgență va fi vineri, 15 mai.

- Advertisement -

Cum cursurile nu vor fi reluate într-o zi de vineri, școala va fi reluată luni, 18 mai. În cel mai bun caz!

Orice prelungire suplimentară a stării de urgență ar prelungi vacanța dincolo de 18 mai.

În România, școlile sunt închise din 11 martie. Astfel, întreruperea va fi mai mare de două luni.

- Advertisement -

Nu va fi înghețat anul școlar

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că elevii vor rămâne acasă „cel puțin până la jumătatea lunii mai, până când a fost prelungită starea de urgență”.

Anisie a exclus din nou varianta înghețării anului școlar. „Noi ne uităm și la ce au făcut celelalte țări. Sunt însă foarte multe țări – Estonia, Ungaria, Luxemburg, de exemplu – care nu au luat încă nicio decizie. Săptămâna aceasta vom anunța soluțiile la care ne gândim, pe care le luăm și în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus. Dar sub nicio formă nu se va îngheța anul școlar”, a declarat Monica Anisie pentru HotNews.ro.

Ministrul Educației a spus că după 21 aprilie, când se termină vacanța de primăvară, elevii vor continua să învețe de acasă până la expirarea stării de urgență.

„Cel mai important este ca elevii și profesorii să fie în siguranță, sănătatea lor este cea mai importantă”, a afirmat Monica Anisie.

Ea a mai spus că săptămâna viitoare va avea o întâlnire online cu ceilalți miniștri ai Educației din țările Uniunii Europene, care vor discuta soluțiile la care s-au gândit.

Momentul redeschiderii școlilor va fi decis de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU), a precizat Anisie.

Încheierea situației școlare. Evaluarea Națională. Bacalaureatul

În privința Evaluării Naționale și a Bacalaureatului, ministrul a spus că va anunța soluțiile în cursul acestei săptămâni. Cele două examene esențiale ar putea avea loc în luna iulie şi nu vor viza materia semestrului al ll-lea.

Monica Anisie: „Am urmărit cu atenţie ce se întâmplă în celelalte state europene, pentru a corela măsurile pe care urmează să le luăm. În ultima perioadă am avut consultări cu partenerii ministerului, cu care am agreat măsurile care se impun odată cu reluarea cursurilor şi finalizarea cu succes a anului şcolar 2019–2020. Pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, programa nu va cuprinde materia aferentă Semestrului 2”.

„Conform informărilor primite de la CNSSU, am emis un ordin de ministru prin care am anulat simulările evaluărilor naţionale, evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, precum şi olimpiadele naţionale”, a adăugat Monica Anisie.

Situaţia şcolară se va încheia cu minimum două note şi cu nota de la teză, unde este cazul.

Subiectele de teză vor fi realizate pa baza a ceea ce s-a predat până la data de 11 martie, când au încetat cursurile.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Primar PSD arestat când lua „șpagă de pandemie”: cu mască pe figură și mănuși de protecție! S-a ferit de covid, dar l-a lovit flagrantul

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Oricum tot analfabeți ies din școli… puteți încheia situația și acum că tot aia e!!!…după deviza „țara te vrea prost” vom avea victorii multe la orașe și la sate și-n orice împrejurare școala te face voinic la munte sau la mare…bine că statul le dă salariile personalului didactic !!!.. asta-i important , dă-o in plua de școală nouă să ne fie bine,vaucerele când se dau , trebuie să plecăm în concediu …am fost foarte stresați..nu bine spunea CT Popescu , școala e pentru profesori,nu pentru elevi….mare adevăr !!!!..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -