FOTO-CARICATURĂ. Păzea: Șerban Nicolae, Ponta, Bănicioiu, Tăriceanu, Ciolacu și Grindeanu vor să ne salveze!

6
4184
Un conclav care arată cât de important e șpăgarul Bănicioiu pentru alți șpăgari din imagine. De la stânga la dreapta: Bănicioiu, Tăriceanu, Grindeanu, Ponta, Ciolacu, Șerban Nicolae

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a postat pe Facebook o fotografie „de grup” de la întâlnirea a 6 politicieni din triunghiul PSD – ALDE – Pro România, care fac propuneri pentru „salvarea țării”.

„Astăzi, alături de ALDE și Pro România, vom depune un proiect de lege la Parlament, cu o serie de facilități fiscale, amânare și reeșalonare de plăți acordate companiilor și angajaților acestora”, a scris Ciolacu, înșirând apoi cele 4 articole ale viitoarei (posibile) legi.

Cei 6 „salvatori” din poză:

 • Marcel Ciolacu – președinte interimar PSD
 • Victor Ponta – președinte Pro România
 • Călin Popescu Tăriceanu – președinte ALDE (rămășițe de partid)
 • Șerban Nicolae – șeful Grupului PSD din Senat
 • Nicolae Bănicioiu – deputat Pro România
 • Sorin Grindeanu – șeful ANCOM, apropiat al lui Ciolacu.

Imaginea este extrem de sugestivă. În ea apar indivizi (100% bărbați, nicio femeie!) care au istorii interesante. Ponta și Bănicioiu au fugit ca șobolanii după tragedia de la Colectiv, Șerban Nicolae e unul dintre zurbagiii anti-justiție, Grindeanu e premierul Ordonanței 13, Tăriceanu e a bifat toate nenorocirile politico-juridice, Ciolacu a executat toate ordinele murdare ale lui Dragnea și încearcă să salveze acum PSD.

Cei 6 sunt responsabili în mare măsură de toate crizele prin care a trecut România în ultimii 10 ani. Faptul că nu avem acum spitale mai multe și mai bine dotate, în bătălia teribilă cu COVID-19, e din cauza indivizilor care s-au întâlnit astăzi „să ne salveze”.

O lege care ar îngropa România de tot

Documentul propus PSD, ALDE și Pro România este o mostră de populism iresponsabil. Dacă s-ar aplica toate măsurile propuse, care ar trebui suportate de bugetul de stat (deși acesta nu are asemenea resurse), ar intra în colaps atât bugetul României, cât și mari companii care furnizează diverse servicii.

Cumlea populismului o atingea Articolul 4: „La cererea beneficiarului, persoane fizice și operatori economici, se amână la plată, pentru o perioada de 3 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, plata serviciilor de utilități (apă, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV) pentru toți beneficiarii de astfel de servicii de pe teritoriul României”.

Pentru o asemenea măsură nu există niciun fel de studiu de impact, n-au existat discuții cu companiile care ar fi afectate, pentru a vedea dacă pot suporta costurile unei asemenea decizii.

În plus, nu e menționată posibilitatea ca unii beneficiari de servicii să poată plăti totuși la timp, nu peste 3 luni, eventual cu un discount de 5% sau 10% (pentru a oferi capital de lucru respectivelor commpanii, să nu se sufoce din lipsă de lichidități).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

6 COMENTARII

 1. Dacă nu putem salva țara de aşa mizerabili, nădăjduiesc ca cei care vor supraviețui pandemiei ucigaşe să se poarte cu calm şi rigoare ca să nu ne mai fure țara ca bolşevicul (edecul) Iliescu.
  Cei ce vor supraviețui trebuie să ştie, de pe acum, ce să ceară de la Procuratura Militară. Şi să stea cu ochii ca pe butelie, să vadă dacă mai lungeşte mult MARILE PROCESE nerezolvate nici azi. Ruşine! Ce fel de procurori în uniformă sunteti, măi tovilor. Dacă nici acum Procuratura nu mişcă e imperios necesar să ne facem singuri dreptate.
  Dacă aşteptăm Dreptatea Divină mă tem că n-o să vină. La asemenea bandiți n-are ce căuta Dumnezeu.
  Curaj, frați români!
  Care ne vom revedea sănătoşi, nu uitați de sfatul unui boşorog. Şi al lui Zaharia Stancu: „Să nu uiți, Darie! NICIODATĂ să nu uiți!

 2. Fraților vom scăpa de coronavirus,dar de astia niciodată!!!… suntem blestemați,de holeră am scăpat,de malarie,de pojar,de sifilis ,vom scăpa de coronavirus,dar de ciuma roșie never!!!..

 3. Astia cred ca au tras pe nas ceva.
  Deci nu am bani sa platesc luna asta dar peste trei luni am bani sa platesc pentru patru luni.
  Ceea ce este foarte grav este ca acesti idioti, impreuna, au facut politica economica a tarii o gramada de ani.

 4. Acesti groparii ai Romaniei care ar trebui sa fie alaturi de Dragnea au dreptate privind un singur lucru: apa trebuie sa fie gratuita mereu, nu doar in conditii de criza. In cea mai capitalista dintre tari, Marea Britanie daca nu platesti consumul, ti se taie toate utilitatile cu exceptia apei. Prin lege accesul cetatenilor la apa curenta nu se poate bloca. Nu te poti considera societate civilizata daca esti formata din nespalati. Companiile de apa judetene indiferent de culoarea politica au mai multi directori pe salarii ametitoare decat angajatii care lucreaza la mentenanta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here