Spania: cum cresc exponenţial cifrele morţii

3
1930

Luni, 23 martie, ora locală 12.00 (13.00 – ora României), Spania raporta cel mai trist bilanţ de când a izbucnit epidemia de coronavirus: 462 de morţi într-o singură zi, 2.182 în total (date înregistrate până la ora 21.00 a zilei precedente).

Graficul de mai sus, publicat de ziarul El Pais, arată că, de când a fost adoptată măsura dură a stării de alarmă (echivalentul stării de urgenţă din România), numărul de cazuri de persoane infectate şi cel al deceselor provocate de temuta epidemie au crescut exponenţial.

Cu toate acestea, e de aşteptat ca măsurile de izolare socială să-şi arate roadele în curând. Dar până când se va atinge vârful curbei de infectare, se estimează că mai poate dura între două şi trei săptămâni.

Specialiştii Guvernului de la Madrid estimează că, începând cu jumătatea luni aprilie, e de aşteptat să înceapă să scadă „numerele răului”.

Abia acum, autorităţile şi populaţia înţeleg ce rău a făcut amânarea măsurilor dure de carantină generală şi de izolare a întregii populaţii la domiciliu. Dacă aceste măsuri dure, care bineînţeles că afectează moralul oamenilor şi starea economiei, ar fi fost luate din primele zile, epidemia nu ar face astăzi atâtea victime.

Analiza cazurilor de acum din Spania a dus o concluzie clară: 87% dintre cei care au murit după ce au fost infectaţi cu COVID-19 sunt persoane în vârstă de peste 70 de ani.

Spania realizează la acest moment între 15.000 şi 20.000 de teste zilnic pentru depistarea persoanelor infectate cu coronavirus.

Pe larg despre situaţia din Spania, în articolul de pe LUMEALIBERA.RO

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. eu nu cred in coroanavirus ma plimb nestingherit in fiecare zi merg la serviciu la cumparaturi unde vreau nu am intalnit acest dusman invizibil cu coroana deasupra capului (SFINTUL) stiri alarmiste

  2. Încet, încet lumea devine un calcul matematic,o contabilitate a celor vi și a celor morți. . ne-am reprofilat pe grafice,tabele ,analize matematice,… îndobitocirea merge strună conform planului, treptat lumea se înstrăinează, dispare comunicarea, dispare socializarea, devine o sclavă a televiziunii,a telefonului,a tabletei,exact ce sa și vrut…o lume subjugată … totul a fost gândit perfect , să nu credeți că pandemia asta e întâmplătoare , să nu credeți că zonele alese sunt aleatoare, ..?..nu,.. veți vedea când va trece nenorocirea că vom descoperi o altă lume ,o lume egoistă,o lume închisă,o lume naționalistă,o lume vlăguită ,o lume secătuită de resurse umane și financiare…o lume pe care o poți modela cum vrei ,pardon cum vor!!! . dormiți in liniște , mințile întunecate veghează!!!… parcă am mai auzit asta..

  3. Cred ca multi s-au lecuit de fotbal pentru citeva decenii. Goana lor dupa bani si jonglarea cu milioanele a fost pentru moment stopata. SA vedem in viitor citi idioti se vor mai aduna pe stadioane. In goana lor dupa bani, pe nimeni nu a interesat pericolul pe care il reprezinta aceste incubatoare de boli numite stadioane. Fotbalul nu mai este demult un sport, este o masinarie de stors banii de la fraieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here