Cifrele cresc înspăimântător: 143 de infectați și 4 morți într-o zi! Total: 576 de bolnavi. Vârsta persoanelor decedate: 67, 70, 72 și 74 de ani. România intră în „zona galbenă”

4
1116

Ziua de luni, 23 martie, marchează intrarea în etapa agresivă a epidemiei de coronavirus. Ultimele 24 de ore au adus două premiere: primii 4 morți (de duminică dimineața până luni dimineața) și prima zi cu peste 100 de noi cazuri de infectare cu COVID-19.

Cele 143 de noi cazuri reprezintă o creștere de 242% ori față de recordul anterior, înregistrat sâmbătă (59 de cazuri).

Totalul cazurilor de infectare a ajuns la 576. Dintre aceștia, 4 oameni au murit, iar 7 se află în stare gravă.

Noul bilanț plasează România în „zonă galbenă”, alături de alte 32 de țări. Cei care vin din ţări care au peste 500 de cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus trebuie să stea în izolare timp de 14 zile.

Cei 4 morți dintre românii infectați cu coronavirus

  1. 22 martie / Bărbat de 67 de ani, transferat de la Spitalul Filiași la Spitalul „Victor Babeș” Craiova. Avea cancer în stadiu terminal.
  2. 22 martie / Bărbat de 74 de ani, transferat de la Spitalul Universitar Bucureşti la Spitalul „Victor Babeş” București. Avea o boală cronică preexistentă, pentru care se afla în programul de dializă.
  3. 22 martie / Bărbat de 70 de ani, transferat de la Spitalul Județean din Piatra Neamț la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Avea diabet și hipertensiune arterială.
  4. 23 martie / Femeie de 72 de ani, internată sâmbătă, 21 martie, la Spitalul Judeţean Suceava. Avea diabet și boli cardiovasculare.

BULETIN DE PRESĂ — Grupul de Comunicare Strategică

Luni, 23 martie 2020, ora 13.00

* De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 118 persoane care nu au respectat perioada de autoizolare.

* De asemenea, două persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

* Până astăzi, 23 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus).

* Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv, 73 au fost declarate vindecate și externate (51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

* Până astăzi, 23 martie, 4 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Craiova Iași și Suceava, au decedat.

* De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică (duminică, 22 martie – n. red.), au fost înregistrate alte 143 de noi cazuri de îmbolnăvire.

* Unul dintre cazuri este cel al unui deținut care în data de 11 martie a fost transportat de la Poliția Capitalei la Penitenciarul-Spital București-Jilava pentru probleme medicale. În urma testării realizate astăzi, 23 martie, acesta a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19). Precizăm că deținutul a fost izolat încă de la momentul încarcerării, iar la testarea realizată în data de 11 martie, pentru depistarea unei posibile infecții cu COVID-19, rezultatul a fost negativ.

* Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 5 ani și 76 de ani.

* La ATI (terapie intensivă – n. red.), în acest moment, sunt internați 15 pacienți, din care 7 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

* Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.066 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID-19 (coronavirus). Alte 72.247 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

* Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 11.223 de teste, din care 277 în unități medicale private.

* În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.073 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 5.134 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

* Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 141 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

* Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 665 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

* De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, în care sunt cercetate 18 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.

* Reamintim că, începând din această seară (luni, 23 martie – n. red.), în intervalul orar 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru următoarele motive:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.
După ora 22.00, pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sau personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la solicitarea autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverință eliberată de angajator sau o declarație pe proprie răspundere și actul de identitate, după caz. Declarația pe propria răspundere poate fi completată și olograf.

* Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

* De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Situația privind infectarea cu virusul COVID-19 la nivel european și global:

Până la data de 22 martie 2020, au fost raportate 141.858 de cazuri în UE/SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andorra. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

Este posibil ca imaginea să conţină: text

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

  1. Stop!!.. să nu mai intre nimeni în țară,…Dle Președinte trimiteți armata la graniță… să nu mai intre nici pasărea,ce diasporă !!..cine nu se conformează ,un glonț în cap…uite că începe să moară pe capete. ..ce mai așteptăm…?… să murim cu toți???…

  2. Domnule Cartianu, Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara a gasit tratamentul de succes. Nu numai ca nu au avut niciun deces, dar pacientii lor se vindeca repede,sunt externati rapid, eliberand paturile si evitand cresterea presiunii pe sistemul medical, ori Romania tocmai de acest lucru are nevoie. Din spusele medicilor din Timisoara inteleg ca dumnealor nu fac accesibil si celorlalte spitale din tara protocolul de tratament pentru ca nu le da voie tampitul de Streinu -Cercel care sta de facut teste in diverse spitale in timp ce romanii mor. Atrageti-le atentia liberalilor ca daca nu implementeaza protocolul la nivel national o vor lua pe urma lui Iliescu cu crime impotriva umanitatii. Cum adica sa stii de saptamani de un protocol de tratament eficient la Timisoara si sa lasi oamenii sa moara la Suceava si in restul tarii?!

    • Medicii din Timisoara, au avut pacienti tineri iar cei in virsta erau in stare buna de sanatate, de aceea nu a murit nimeni. Toate institutiile de cercetari din toata lumea cauta solutia. Sint cercetatori care stiu despre ce vorbesc. Sa-i lasam sa isi faca treaba inainte de a lansa tot felul de speculatii la adresa liberalilor sau a medicilor din Timisoara. Ce se stie cu exactitate este ca PSD a furat tot a lasat tara praf,

  3. Toata Europa de vest rasufla usurata, la fel ca si romanii din diaspora. Romanii din diaspora care muncesc si traiesc in vest nu s-au intors in Romania si nici nu se vor mai intoarce. S-au intors hotii, cersetorii, infratorii, prostituatele, ciorile, cei ce lucrau la negru, toate gunoaiele Romaniei care au inundat vestul si ne-au facut de tot rahatul. Doar ei s-au intors acasa. Poate 2-3% care lucrau sezonieri. Ce se mai lauda PSD si politia de rahat ca ei au redus infactionalitatea. Sa-i va vedem acum. Puscariile sint pline si nu au unde sa ii bage. Deci ii vor lasa liberi. Pacat de pensionarii si cei care nu au votat PSD, ca restul isi merita soarta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here