A fost experimentat cu succes primul medicament pe bază de anticorpi Covid. Toți cei trei pacienți s-au vindecat rapid

2
879

Medicii israelieni au anunțat că au descoperit primul medicament produs cu anticorpii Covid. Toți cei trei pacienți tratați cu acest medicament s-au însănătoșit și au fost externați din spital după câteva zile de la administrare.

O veste plină de speranță în lupta cu Covid-19: medicii israelieni au declarat că au pus la punct primul medicament produs cu anticorpii Covid. Anunțul a fost făcut de Zeev Rothstein, directorul Centrului Medical al spitalului Hadassah din Ierusalim, care a lucrat împreună cu firma Kamada (biofarmaceutică).

„Rezultatul este, după părerea mea, aproape un miracol: pacienții s-au însănătoșit și acum sunt acasă”, a declarat Zeev Rothstein.

Cei trei pacienți, cărora le-a fost administrat la începutul acestei săptămâni medicamentul creat cu anticorpii găsiți în plasma persoanelor însănătoșite de Covid-19, erau bolnavi într-o formă nu foarte gravă.

Experimentul a început joia trecută și a avut loc pe 12 persoane, împărțite în mai multe grupuri. Primul grup era de trei persoane, din care ultima a fost externată ieri. Conform declarațiilor făcute de către medicii israelieni, cei trei pacienți sunt în condiții foarte bune de sănătate și pot sta acasă, urmând să li se facă testul pentru a vedea dacă sunt negativi la virus.

„Nu știu dacă a fost norocul începătorilor, dar suntem foarte entuziamați. Pentru un medic, a vedea un așa progres miraculos în așa de puțin timp este surprinzător”, a declarat Rothstein.

Și Kamada – una dintre primele companii farmaceutice din lume care a căutat un medicament bazat pe anticorpi – s-a arătat încântată de rezultatele obținute. Amir London, directorul firmei, a explicat pentru „Times of Israel”: „Am folosit plasma pacienților însănătoșiți ca materie primă, dar aceasta a fost supusă tratamentului medical și procesată pentru a deveni medicament. Când se produce o infuzie de anticorpi, nu se știe exact ce efect va avea, dar prin acest medicament se asigură o cantitate de anticorpi predefinită și standardizată, iar pacienților le este administrat un tratament viral care are efecte vizibile”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Pai sa intelegem ca trebuie sa se faca rost de plasma de la fosti bolnavi de covid care s-au vindecat, dar cat va tine asta? Se pot imita acei anticorpi si in mod artificial?…Pe moment avem bolnavi vindecati de covid, dar in viitor cum urmeaza sa fie? Mai e si problema ca nu toti cei vindecati de covid vor sa doneze….In fine, inteleg ca e o rezolvare temporara….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here