joi, mai 30, 2024
AcasăNewsFirele politicianului suedez care a ars Coranul în public, provocând furia Turciei...

Firele politicianului suedez care a ars Coranul în public, provocând furia Turciei în dosarul NATO, duc la Moscova! În spatele scandalului stă un jurnalist suedez instruit de ruși

-

Sunt indicii că Rusia este în spatele imensului scandal de zilele trecute, în care dictatorul turc Erdogan a anunțat că se va opune aderării Suediei la NATO după ce un politician de extremă dreapta a ars Coranul în fața ambasadei turce la Stockholm. În urma dezvăluirilor făcute de publicația finlandeză Helsingin Sanomat – cel mai important ziar pe bază de subscripții din țările nordice – se conturează suspiciunea întemeiată că totul a fost o operațiune specială a serviciilor secrete rusești, menită să mărească tensiunile deja existente între Turcia și Suedia.

Jurnalistul Jussi Sippola, de la Helsingin Sanomat, arată că politicianul Rasmus Paludan a primit nu doar ideea arderii Coranului, dar și sprijin financiar și logistic de la doi jurnaliști care au lucrat pentru Russia Today și Ruptly, instituții media ale regimului de la Moscova.

Suedezo-danezul Rasmus Paludan este un politician populist, de extremă dreapta, care nu se află la primul gest ostentativ, încercând să capitalizeze sentimentele anti-islamice ale locuitorilor suedezi și danezi. Anul trecut, el a mers pe străzile cartierelor locuite de musulmani în orașe suedeze, arzând Coranul în public.

De data aceasta, însă, distrugerea cărții sfinte a musulmanilor în fața ambasadei Turciei din Stockholm n-a fost ideea lui.

- Advertisement -

„Paludan a declarat marți, pentru ziarul suedez Dagens Nyheter, că arderea Coranului în Suedia nu a fost ideea sa. El susține că sugestia de a călători în Suedia și de a arde cartea sfântă musulmană a venit de la Frick și de la un jurnalist care lucrează pentru media de extremă dreapta Exakt24“, scrie Helsingin Sanomat.
Frick, pe numele său complet Chang Frick, este un jurnalist suedez care în trecut a lucrat pentru filiala din această țară a canalului de propagandă rusesc Russia Today.

Paludan recunoaște că „a fost ideea lor să ard Coranul în fața ambasadei turcești“, dar nu numai atât. Politicianul spune că a fost ajutat de Frick cu plata necesară pentru a procesa cererea de autorizare la poliție a demonstrației pe care o plănuia. La rândul său, jurnalistul Frick a confirmat pentru Dagens Nyheter că a plătit taxa în cauză.

În schimb, Frick neagă acum că știa dinainte despre intenția lui Paludan de a arde Coranul. Jurnalistul a declarat acest lucru pentru tabloidul Expressen. „Personal, nu aș încuraja pe nimeni să ardă scripturi religioase sau să o facă el însuși”, a declarat Frick pentru Expressen. Acum, Frick afirmă el a vrut să își ofere sprijinul „împotriva Turciei, nu pentru a-i enerva pe musulmani”.

- Advertisement -

Deși în 2014 scria el însuși că „sunt freelancer pentru subsidiara Ruptly a Russia Today. Noi cumpărăm, de asemenea, clipuri video pentru ei. Ai putea spune că noi cooperăm puțin“, Chang Frick are acum altă versiune. El spune că nu a lucrat cu Russia Today, ci doar că a vândut unor instituții media clipuri video în calitate de freelancer.

Publicația rusească independentă „The Insider“, care acum s-a refugiat în Letonia pentru a scăpa de represaliile regimului Putin, a publicat un interviu cu jurnalistul Chang Frick și a scris că acesta a făcut în trecut mai multe călătorii la Moscova, unde a participat la un program intensiv al aparatului de propagandă al Rusiei. Frick neagă că ar lucra sub coordonarea Moscovei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Șoșoacă sare în ajutorul unui agent KGB: și-a trimis tovarășa putinistă, avocată și ea, să-l susțină în procesul împotriva statului român. Iurie Roșca are interdicție 5 ani de a intra în România

* VIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. „Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

„Lista rușinii”: cei 19 europarlamentari care au votat pro-Rusia. Maria Grapini a pus România lângă extremiștii din alte 10 țări, care au votat împotriva înființării Tribunalului Internațional pentru crimele Rusiei în Ucraina

BOR îi plesnește pe Gâdea și Ciutacu și demolează propaganda rusă de la Antena 3 – RTV: „Preoții comunităților de etnie română” aparțin de Biserica Rusă! Sunt condamnați cei care „încearcă să justifice, inclusiv religios, războiul și crimele în masă”

* România și alte 7 țări europene încearcă să înșele Comisia Europeană pentru a primi banii din PNRR fără să facă reformele promise – analiză „Le Monde”

Trompetele penalilor. Răzvan Savaliuc și oamenii săi sunt anchetați de DNA pentru grup infracțional organizat și favorizarea infractorului

* Drulă: USR va discuta o nouă susținere a lui Nicușor Dan la primărie în 2024. „În niciun caz nu lăsăm Bucureștiul iar pe mâna Gabrielei Firea”

* Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

Măciuca liberală: Silviu Mănăstire, „scula lui Bode”. De la „dosar de politician” la amenințări de tip interlop: „să am timp să mă ocup de niște băieți, ca pe vremuri”, „fără milă și fără regrete”

* Decimarea mercenarilor Wagner: din 50.000 de combatanți au mai rămas 10.000, după bătălia pentru Soledar. Restul au fost uciși sau au dezertat

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -