Ministerul Educației a pierdut intenționat procesul cu premierul Ciucă, astfel încât teza de doctorat a acestuia să nu poată fi analizată. Bode caută să aplice aceeași rețetă

5
1254
Plagiatorul Ciucă și protectorul său, președintele Iohannis

Un „blat“ revoltător, avându-i ca protagoniști pe doi dintre oamenii președintelui Iohannis, s-a petrecut în interiorul Guvernului României, unde Ministerul Educației a pierdut intenționat, prin noncombat, procesul cu premierul Nicolae Ciucă. Pentru că ministerul a acționat tardiv în instanță, Ciucă a obținut blocarea definitivă a analizei tezei plagiate prin care și-a luat titlul de doctor.

La Ministerul Educației este titulară controversata Ligia Deca, fostă consilieră pe probleme de învățământ a președintelui Iohannis, iar înaintea ei a fost un alt om controlat de șeful statului, Sorin Câmpeanu. În mandatul acestuia ar fi trebuit făcută contestația la sentința inițială.

Povestea este destul de simplă. Nicolae Ciucă, disperat că a fost prins cu plagiatul în teza de doctorat, a blocat printr-o acțiune în instanță un verdict oficial dat de CNATDCU (Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare).

La Curtea de Apel, pe 1 martie anul recut, Ciucă a obținut de la judecătoarea Ionela Tudor suspendarea analizei lucrării de doctorat.

Ministerul Educației era obligat să facă apel la această decizie aberantă, dar a contestat verdictul primei instanțe după ce expirase termenul legal până la care putea fi depusă acțiunea! În consecință, pe 19 ianuarie 2023, Înalta Curte de Casație și Justiție a constatat tardivitatea acțiunii și a respins-o, iar verdictul Curții de Apel a rămas definitiv. Instanța nici măcar n-a mai ajuns să analizeze dosarul pe fond, el fiind respins pentru că nu fusese făcut în termen legal.

Acest non-combat al instituțiilor statului român capturat de clica Iohannis-PSD este cel puțin la fel de scandalos ca și motivarea dată anul trecut de judecătoarea Ionela Tudor, când a admis în primă instanță acțiunea lui Ciucă. Aceasta a explicat că a suspendat analizarea tezei de doctorat pentru că ar avea un impact negativ asupra credibilității partidului (PNL) și pentru că e nevoie de stabilitate! Motivarea judecătoarei de la Curtea de Apel e năucitoare și vorbește de la sine despre halul în care a adus Iohannis justiția din România: „Luând în considerare cariera profesională şi, în concret, cea politică a reclamantului, generarea unei astfel de ştiri are un impact major în credibilitatea electoratului şi a partidului, care poate să conducă la retragerea încrederii acordate, mai ales în contextul social şi politic actual, în care este nevoie de o stabilitate în conducerea executivă a statului. De asemenea, astfel de sesizări neconforme sunt susceptibile şi de a deveni arme ale adversarilor politici, important de menţionat fiind şi faptul că sesizările şi declanşarea verificărilor având loc în scurt timp de la preluarea de către reclamant a funcţiei de prim-ministru al României“.

Mai multe ONG-uri au reclamat la Inspecția Judiciară comportamentul scandalos al judecătoarei, care s-a implicat astfel de partea unui șef de partid în luptele politice, încălcând Legea privind statutul judecătorilor și procurorilor“. Altfel foarte activă în cazul unor judecători incomozi pentru sistemul oligarhic din România, Inspecția Judiciară a mușamalizat acest dosar, clasându-l. ONG-urile au contestat decizia, dar aceasta va fi judecată chiar de judecători de la Curtea de Apel, colegi cu Ionela Tudor!

Nicolae Ciucă și-a obținut doctoratul în 2003, plagiind grosolan cel puțin o treime din teza sa. Jurnalista Emilia Șercan a demonstrat acest lucru, consecința fiind că Ministerul de Interne condus de Lucian Bode a pornit o acțiune de kompromat împotriva sa, încercând s-o intimideze.

Mai nou, și Lucian Bode – prins de asemenea că a plagiat – vrea să obțină în instanță anularea deciziei emise de Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai, după ce, la rândul său, încercat se suspende analizarea tezei de doctorat.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Șoșoacă sare în ajutorul unui agent KGB: și-a trimis tovarășa putinistă, avocată și ea, să-l susțină în procesul împotriva statului român. Iurie Roșca are interdicție 5 ani de a intra în România

* VIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. „Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

„Lista rușinii”: cei 19 europarlamentari care au votat pro-Rusia. Maria Grapini a pus România lângă extremiștii din alte 10 țări, care au votat împotriva înființării Tribunalului Internațional pentru crimele Rusiei în Ucraina

BOR îi plesnește pe Gâdea și Ciutacu și demolează propaganda rusă de la Antena 3 – RTV: „Preoții comunităților de etnie română” aparțin de Biserica Rusă! Sunt condamnați cei care „încearcă să justifice, inclusiv religios, războiul și crimele în masă”

* România și alte 7 țări europene încearcă să înșele Comisia Europeană pentru a primi banii din PNRR fără să facă reformele promise – analiză „Le Monde”

Trompetele penalilor. Răzvan Savaliuc și oamenii săi sunt anchetați de DNA pentru grup infracțional organizat și favorizarea infractorului

* Drulă: USR va discuta o nouă susținere a lui Nicușor Dan la primărie în 2024. „În niciun caz nu lăsăm Bucureștiul iar pe mâna Gabrielei Firea”

* Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

Măciuca liberală: Silviu Mănăstire, „scula lui Bode”. De la „dosar de politician” la amenințări de tip interlop: „să am timp să mă ocup de niște băieți, ca pe vremuri”, „fără milă și fără regrete”

* Decimarea mercenarilor Wagner: din 50.000 de combatanți au mai rămas 10.000, după bătălia pentru Soledar. Restul au fost uciși sau au dezertat

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.