Încă un dușman care o sabotează! „Orice decizie se ia, cei din Guvern se gândesc cum să-i facă rău Gabrielei Firea“

1
687

Tendința de a pune absolut toate problemele pe seama dușmanilor care-i poartă pică pare s-o copleșească pe Gabriela Firea. La numai câteva zile după ce a afirmat că Robert Negoiță și Victor Ponta s-au vorbit ca s-o omoare, primărița Bucureștiului a descoperit un nou inamic care zi și noapte uneltește împotriva ei.

De data asta, este vorba despre Guvernul României, care ia absolut toate deciziile cu scopul de a lovi în edilul Capitalei.

Gabriela Firea a făcut, la Antena 3, declarații cel puțin bizare, în care a vorbit despre ea însăși ca și cum ar fi fost o altă persoană, și a invocat un complot al Guvernului. Executivul ar fi mutat la autoritățile locale responsabilitatea de a decide dacă se impune sau nu purtarea măștii de protecție în spațiile deschise special pentru a-i face necazuri primăriței de la București!

„Dacă nu erau aceste alegeri și nu se tranforma totul într-un război față de Gabriela Firea… Că asta se întâmplă. Orice decizie se ia, se gândesc cum să ii facă rău Gabrielei Firea“

Iată afirmațiile halucinante ale Gabrielei Firea la postul lui Dan Voiculescu, acolo unde a lucrat până să intre în politică și în PSD: „Nu mi se pare normal (n.r. – ca autoritățile locale să decidă pe plan zonal unde și când trebuie impusă folosirea măștii în spațiile deschise). Aceste decizii atât de importante trebuie luate în urma consultărilor epidemiologilor, infecționiștilor, conjugat, responsabil, fără panică, fără haos, de către Guverm. De ce să paseze responsabilitatea către primării?

În starea de urgență au recomandat autorităților locale să închidă parcurile. Noi, pentru protecția populației, am spus că tebuie să închidem parcurile, pentru a-i proteja pe cetățeni. Dar, repet: la indicația prefectului, reprezentantul Guvernului.

Ulterior, când oamenii erau supărați, din partea Guvernului au ieșit oameni și au spus că primăria a închis parcurile. Noi, la București, vom fi conștiincioși și vom respecta recomandările. Peste două săptămâni, asta o să auzim la televizor: doar la București s-au luat măsuri!

Este un joc politic. O să vină să spună că «doamna Firea v-a pus măști în spații deschise!». Mi s-ar părea normal că guvernul să vină să spună: «începând de azi, în aceste locuri se poartă masca!». Primăria are un vot în comitetul municipal pentru situații de urgență. Este condus de prefect și sunt aproape 30 de instituții subordonate. Nu avem mai multe voturi decât instituțiile guvernului. Noi suntem colegi și colaborăm foarte bine. Dacă nu erau aceste alegeri și nu se tranforma totul într-un război față de Gabriela Firea… Că asta se întâmplă. Orice decizie se ia se gândesc cum să ii facă rău Gabrielei Firea.

În comitet voi susține că suntem pentru purtarea măștii în interior, la exterior doar în spații aglomerate. Nu poți să vii să spui că e masca obligatorie în Centrul Vechi, pentru că doar în weekend și doar seara e aglomerat”.

Victor Ponta: “În general, proștii cred că noi trăim cu grija lor

În urmă cu câteva săptămâni, când un autobuz a luat foc în centrul Bucureștiului, Firea a spus la un post TV că la mijloc e mâna criminală a unui contracandidat la Primărie.

Ancheta a arătat că a fost vorba de un scurtcircuit la instalația electrică, din cauza faptului că nu fusese întreținută cum trebuie.

Acum câțiva ani, când în București s-a produs un grav ambuteiaj din cauza proastei funcționări a sistemului de semaforizare, Firea a reclamat, de asemenea, că a fost victima unor acte criminale menite s-o discrediteze.

Ancheta DIICOT a stabilit că a fost vorba de incompetența angajaților de la compania municipală înființată de Firea. Oamenii aduși de ea să gestioneze sistemul de semaforizare nu se pricepeau la așa ceva.

Cazul Gabrielei Firea a ajuns să stârnească amuzament chiar printre colegii din politică. Victor Ponta nu s-a putut abține și, în urmă cu două zile, a comentat: „În general, proștii cred că noi trăim cu grija lor. Doamna Firea nu e…, e o persoană inteligentă și nu știu de ce are impresia că noi toți ne raportăm, ne trăim viața cu ce face ea“.

Psihiatrul Florin Tudose, vorbind despre tendința de a descoperi comploturi peste tot: “E apărarea cea mai simplă pe care o persoană puţin dotată intelectual o poate folosi pentru a justifica orice insucces“

În urmă cu zece ani, vorbind despre tendința unei părți însemnate a populației de a pune tot ceea ce se întâmplă rău pe seama comploturilor, regretatul profesor Florin Tudose, medic psihiatru, explica: “Boala se numește delir de persecuție și este nevindecabilă. E apărarea cea mai simplă pe care o persoană puţin dotată intelectual o poate folosi pentru a justifica orice insucces. E triumful gândirii leneşe. E mai comod aşa. E ca şi cum ai crede că desfaci cu o cheie fixă orice şurub. Chiar dacă el e rotund, pătrat sau altfel. Numai cineva leneş şi prost apelează la aceeaşi explicaţie pentru orice situaţie în care e pus. Acest fenomen apare şi pentru că, în ţara asta, nimeni nu e învăţat să-şi asume răspunderea. Ne ascundem de răspundere. Alţii sunt, întotdeauna, de vină, niciodată noi. Această viziune, în care toţi complotează, îţi doresc răul, vor să te distrugă, se numeşte delir de persecuţie. E vorba de idei de relaţie. Adică tot ceea ce se întâmplă are legătură cu tine. Te pui într-o poziţie geocentrică în raport cu restul lumii. Universul se învârte în jurul tău. Aşa se construieşte celebrul sindrom paranoic“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here