Finul Negoiță o distruge pe nașa Firea: “Atacă, zgârie. Era terorizată de paranoia“ / “Sunteți victima propriei dorințe de mărire, a calculului politicianist ieftin”

0
3344
Nașa Firea l-a trecut și pe finul Negoiță în rândurile celor care vor s-o ucidă cu sânge rece

Reales primar al Sectorului 3 din București, Robert Negoiță, finul Gabrielei Firea, a desființat-o pe fosta primăriță generală a Bucureștiului. Într-o postare lungă și foarte dură pe contul său de Facebook, Negoiță – care avea 43,75% din voturi după numărarea a 96% din sufragii – a menținat, marți, că n-ar fi vrut să scrie unele lucruri, dar a fost forțat de faptul că Gabriela Firea, chiar și acum “atacă, zgârie și caută vinovați pentru propriul eșec”.

Scos, aparent, din sărite de discursul protejatei lui Dan Voiculescu, Robert Negoiță dezvăluie culise pe care, până acum, nimeni nu le-a spus din administrația ultimilor 4 ani. Acesta afirmă că Gabriela Firea i-a refuzat “cu zâmbetul pe buze, apropo de trădare”, toate cererile de a face parcări, deratizare, iluminat public decent și multe altele, de teamă că, socotit bun gospodar, ar fi putut să o concureze la Primăria Generală.

De fapt, spune Negoiță, Firea era bântuită de paranoia, pentru că el nu-și dorea decât apă caldă și bulevarde civilizate.

Iată atacul violent al lui Robert Negoiță la Gabriela Firea, nașa sa:

Sincer, nu îmi doream să scriu aceste rânduri. E prea la cald, e vorba despre cineva care a pierdut, o femeie, și m-am gândit că, dacă ies public acum, se va considera că mă urc cu picioarele pe un om care este la pământ.
Însă, din nefericire pentru cea în cauză, văd că nu se poate abține nici măcar în aceste momente, atacă, zgârie și caută vinovați pentru propriul eșec. În aceste condiții, anumite lucruri trebuie spuse, răspicat. Le spun acum, am evitat să le spun în plină campanie. Și poate, din respect pentru cel învins, nu le mai spuneam niciodată, dar văd că învinsul nu-și poate accepta înfrângerea cu demnitate…

Ca să fie clar pentru toată lumea:
– Am refuzat să fac echipă cu un om care nu a înțeles că în administrația publică, singurul lucru care contează sunt proiectele pe care le-ai livrat cetățenilor. Alegerile reprezintă momentul unui bilanț, iar dacă acest bilanț nu se vede în calitatea vieții comunității, atunci ai pierdut.
– Am refuzat să fac echipă cu un primar general care, în relația cu primăria pe care am condus-o și o voi conduce, a fost, în primul rând, preocupată de cum să facă astfel ca instituția pe care o reprezint să nu facă prea multe lucruri, terorizată fiind de paranoia potrivit căreia eu mi-aș fi dorit ca prin lucrurile pe care le făceam pentru Sectorul 3 să atac ulterior fotoliul de primar general.

Nu, doamna fostă primar, îmi doream să mă ajutați să fac parcări pentru cetățenii Sectorului 3, să se facă deratizare în Sectorul 3, îmi doream să avem iluminat public în Sectorul 3, îmi doream ca bulevardele din Sectorul 3, aflate în subordinea dvs, să fie demne de un Sector European, îmi doream și eu apă caldă pentru comunitatea noastră. În esență, îmi doream să vă faceți treaba în raport cu cetățenii Sectorului 3, să rezolvați lucrurile care țineau prin lege de responsabilitatea Primăriei Generale. Și v-am rugat, ani de zile, iar când am văzut că nu vreți să faceți aceste lucruri, m-am oferit să le fac eu cu instituția pe care o conduceam, pe banii Sectorului 3, chiar dacă aveam un buget de șase ori mai mic.
Nici asta nu s-a putut, că vă era frică să nu care cumva să demonstreze cineva că se poate. Și m-ați blocat zâmbindu-mi în față, asta apropo de trădare, de familie, de camaraderie…

– În aceste condiții, am obosit să le explic cetățenilor Sectorului 3 de ce nu poate face Primăria Sectorului 3, treaba Primăriei Generale. Și da, în aceste condiții, am considerat că nu este corect pentru comunitatea pe care o conduc, să le spun oamenilor că totul e roz, că sunteți un bun primar general. Ar fi fost nedrept față de oameni, ar fi fost incorect să aleg familia în detrimentul cetățenilor Sectorului 3.

– Văd că vorbiți de lipsa unei stângi unite, de echipă, clamați solidaritate în fața inamicului, dar din nefericire dvs sunteți propriul inamic. Sunteți victima propriei dorințe de mărire, a lipsei spiritului de echipă, a calcului politicianist ieftin și de scurtă durată. Sunteți victima propriilor decizii.

Cât despre locul crimei, vă spun doar atât: cum aș fi putut eu să vă susțin în fața cetățenilor Sectorului 3, și să vă ajut să vă întoarceti la locul crimei, adică la Primăria Generală, când știam cum ați pus mai presus în raport cu dânșii, propriile interese, în defavoarea comunității pe care o reprezint?

Asta ca să înțelegeți că nu a fost o chestiune personală, nu era vorba despre mine. Pentru mine, omul Gabriela Firea rămâne același pe care l-am primit și îl primesc și în viitor cu sufletul deschis în familie. În schimb, Primarul Gabriela Firea este ceea ce am descris mai sus“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here