Fenomenul ziaristii.com. Audienţă RECORD în doar două luni: 1,5 milioane de cititori, 6,7 milioane de vizualizări

7
2274

Ziarul electronic fondat de doi jurnaliști, ziaristii.com, a decolat ca un avion din ultima generație. Audiența a fost mare din prima lună (decembrie 2018) și a explodat în cea de-a doua (ianuarie 2019). Este un bun prilej să vă mulțumim dvs., cititorilor noștri fideli, inclusiv pentru sprijinul oferit prin Patreon.

Pe 1 decembrie 2018, în ziua Centenarului Marii Uniri, noi, Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu, am „născut” un site cu nume predestinat: ziaristii.com. Declarația de credință am zidit-o chiar deasupra logo-ului ziarului: Cine suntem și ce vrem.

Ziarul a avut din start zeci de mii de cititori pe zi, apoi nivelul a crescut. Din luna februarie ni s-a alăturat un alt jurnalist cu experiență: Emilian Isailă, ale cărui analize, lucide și bine documentate, sunt extrem de valoroase în vâltoarea evenimentelor.

În primele două luni, site-ul a însumat peste 1,5 milioane de cititori (vizitatori unici) și aproape 7 milioane de vizualizări (citiri de articole). Acestea sunt date oferite de Google Analitics.

DECEMBRIE 2018 + IANUARIE 2019 (grafic dedesubt):

 • Cititori unici:1.545.234
 • Citiri articole: 6.709.438

–––––––––––––––––––––––

În prima lună, decembrie 2018, ziarul a înregistrat o medie zilnică de 60.140 de vizualizări (citiri articole). Articolele sale au atras, în cele 31 de zile, peste 577.000 de cititori unici.

DECEMBRIE 2018:

 • Cititori unici: 577.949
 • Citiri articole: 1.864.343

 

În luna ianuarie, ziaristii.com a avut o creștere spectaculoasă, ajungând la o medie de 156.295 de vizualizări pe zi. Numărul cititorilor unici s-a apropiat de un milion.

IANUARIE 2019:

 • Cititori unici: 967.287
 • Citiri articole: 4.845.095

 

 

 

 

Cifrele oferite de platforma WordPress nu diferă mult de cele de la Google Analitics.

DECEMBRIE 2018 – IANUARIE 2019 (statistică WordPress):

 • 1.870.220 – citiri articole decembrie 2018 (prima bară albastră)
 • 4.881.243 – citiri articole ianuarie 2019 (a doua bară albastră)

Record de audiență a fost înregistrat pe 25 ianuarie: 313.369 de vizualizări (citiri articole). Asta înseamnă 13.057 de vizualizări pe oră, respectiv 217 pe minut sau 3,62 pe secundă.

 

În primele două luni din existența sa, ziaristii.com a avut două articole care au depășit 100.000 de citiri (le puteți vedea în tabel).

Top 10 cele mai citite articole (decembrie 2018 – ianuarie 2019):

Puteți citi cele 10 articole, cele mai populare în primele două luni existență a site-ului ziaristii.com, dând click pe fiecare articol în parte, mai jos.

Tudorele, iată justiţie pentru infractori! Fraţii Săndulache, condamnaţi în Spania la 108 ani de închisoare! Fără drept de liberare condiţionată

Andrei, şeful de promoție de la Oxford, îl pune la punct pe „miruitul” Vosganian: „Nu mă intimidați!”

„Nu vă jucați cu focul! Dacă noi, în prima zi de guvernare, vă aruncăm pe toți în puşcărie, prin ordonanță de urgență?!”

Un mare trădător al neamului românesc: Mihail Sadoveanu

Turbează ciuma roșie! Codruța Kovesi, selectată între cei 5 candidați (din 30) dintre care va fi ales procurorul-șef european

Hoție la loterie: au furat o extragere „6 din 49”! Au deturnat banii jucătorilor, că e foame mare la buget. Orlando, scoate banii!

Scrisoare către ticăloşi. „Vă cer să vă uitaţi în ochii mei! Spuneţi-le că infractorii au dreptul la libertate, iar bolnavilor le luaţi dreptul la viaţă. Pe mine, viaţa m-a costat 280.000 de euro”

Planul diabolic al lui Dragnea: vom fi CAPTURAȚI economic de Rusia! Adevărata bombă nucleară a fost amorsată pe ascuns. Mult mai distrugătoare decât amnistia, grațierea și tot ce-a fost până acum!

Adio, Liviu Dragnea! Eşti mort. Azi, ţi-ai pus crucea singur, iar PSD ţi-a înfipt-o în coşciugul politic

Klaus Iohannis preia comanda Guvernului, ca să blocheze ordonanța de amnistie și grațiere! A cerut agenda de lucru a fiecărei ședințe de guvern

 

7 COMENTARII

 1. Felicitări !! Va urmărim cu multă admirație, sunteți adevărați PATRIOTI.Cu voi si alti ca voi vom învinge,ciuma rosie nu ne v-a distruge viitorul copiilor si nepoților nostri i.Mult succes!

 2. Felicitari, d-lor Grigore si Ciocazanu, ma bucur din inima ca vi s-a alaturat si Emilian Isaila, pentru care am un profund respect! Sper sa vi se alature si alti dragi ziaristi in care am incredere, cum ar fi Oreste si Oana Stanciulescu! Sa ne traiti, vin in fiecare zi sa citesc stirile si analizele pe care ni le oferiti, spirit critic, surse de incredere, subiecte de actualitate dezvoltate si explicate foarte corect, bravoo!

 3. Sunteti foarte buni! Pentru ca ati avut curajul sa va asumati a fi total independenti. Pentru ca sunteti harnici, inteligenti, cinstiti si curajosi si pentru ca, dupa parerea mea, ganditi foarte corect.
  Nu sunteti niste ziaristi, sunteti ZIARISTII, ati ales perfect acest nume!
  Pentru mine, sunteti locul unde ma regasesc, unde imi gasesc confirmate propriile ganduri, unde capat un sentiment de acasa cand tot ce vad, citesc sau aud incepe sa devina bulversant.
  Va multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here