Tudorele, iată justiţie pentru infractori! Fraţii Săndulache, condamnaţi în Spania la 108 ani de închisoare! Fără drept de liberare condiţionată

6
36851

În timp ce în România, Tudorel Toader, PSD, ALDE şi UDMR încearcă să intoxice opinia publică legat de „condiţiile din închisori” şi pledează public pentru clemenţă faţă de infractori, ţările europene nu se joacă atunci când au de-a face cu clanurile penale.

„Am vrut să mă omor. Ziceau că-i vor da foc bunicii! Unei fete i-au tăiat limba, pe alta au obligat-o să mănânce banconote tăiate”. Mărturii din infernul fraţilor Săndulache, condamnaţi la 108 ani de închisoare în Spania

Temuţii fraţi Săndulache, de exemplu, au fost condamnaţi la 108 ani de închisoare, în Spania. Cei doi reuşiseră să strângă o avere, 1,5 milioane de euro, din trafic de persoane şi obligarea a zeci de românce să se prostitueze în ţara lui Don Quijote.

„Am gândit că doar dacă mă sinucid scap de ţipetele fetelor din jur, ce urmau să fie violate odată ajunse în Spania, unde sperau să poată avea o viaţă mai bună. Muream şi măcar nu mai auzeam ameninţările repetate că-i vor da foc bunicii mele”, a povestit magistraţilor una dintre victimele infernului din Oviedo (Asturia, Spania).

Mai multe mărturii ale fetelor, AICI.

Cristian Alin Săndulache, 35 de ani, liderul unei reţele ce utiliza teroarea în provincia Asturia, nordul Spaniei, a forţat zeci de românce, cu violenţă extremă, să se prostitueze în cluburi din regiune. A reuşit să le aducă din România, în Spania, promiţându-le un loc de muncă şi o viaţă mai bună.

Tribunalul Provincial din Principatul de Asturia, cu sediul în capitala de regiune Oviedo, l-a condamnat joi la 55 de ani şi zece zile de închisoare pe Cristian Alin Săndulache. Fratele lui mai mare, Sebastian, 38 de ani, a fost condamnat la 53 de ani şi zece zile de închisoare. Ambii au primit pedepsele pentru aceleaşi acuzaţii: trafic de persoane, obligarea la prostituţie, spălare de bani, vătămări corporale şi alte violenţe.

Ionuţ Banciu și Marian Meaucă, „locotenenţii” celor doi fraţi, au primit şi ei o condamnare de şase ani de închisoare, cu posibilitate de eliberare condiţionată după doi ani de stat în spatele gratiilor. Clemenţa arătată faţă de respectivii este rodul informaţiilor şi colaborării acestora cu justiţia. Fraţii Săndulache, în schimb, capii reţelei, nu au drept la liberare condiţionată.

Alţi doi inculpaţi în acest caz – o femeie şi un bărbat – au fost achitaţi de magistraţi, tot pentru colaborare cu justiţia.

Pentru toţi cei şase membri ai reţelei arestaţi în Spania, procurorii ceruseră iniţial condamnări însumate de nu mai puţin de 400 de ani de închisoare!

Decizia de joi nu e definitivă şi poate fi atacată atât de procurori, cât şi de avocaţii celor patru români condamnaţi.

REGIM DE TEROARE

Procesul a scos la iveală detalii şocante. Bătăile primite de femei erau zilnice. Ele povestesc cum clanul fraților Sandulache le aliniau ca la armată, de exemplu, pentru a vedea cum sunt bătute cele care refuzau anumiţi clienţi, care încercau să fugă, care nu au încasat avut suficienți bani chiar şi-n zilele obositoare sau ce începeau la ora cinci după-amiază și durau până spre cinci dimineața, relatează prestigiosul cotidian El Pais.

Odată ce femeile aterizau în Spania, clanul interlop le lua toate documentele de identitate și telefoanele mobile. Erau împiedicate să comunice cu rudele lor  și nu puteau ieși singure pe stradă. În plus, li s-a spus că trebuie să practice prostituția pentru a-şi achita 200 de euro pe zi, cât ar fi presupus plata cheltuielilor de călătorie pentru aducerea lor în Spania, plus toată „datoria” faţă de intermediarii emigrării. Nu li s-a spus însă niciodată care este suma exactă a datoriei.

Probabil că în România, cu politicienii deveniţi aliaţi ai infractorilor, n-am fi aflat niciodată ce-a păţit de pildă Ionela, în infernul românesc din Oviedo. „M-au pus să mănânc bancnote tăiate în bucăţi, să le beau cu apă”. Umilinţă cumplită. Pe Mihaela au obligat-o să avorteze, Oanei i-au tăiat braţul cu sabia şi au dus-o apoi la spital, în timp ce altei fete i-au tăiat limba, au dezvăluit reporterii influentului cotidian El Pais.

ÎN ROMÂNIA, FRAŢII SĂNDULACHE ERAU FINANŢATORI DE PARTID

Toate aceste mărturii şocante, făcute în faţa Curţii Provinciale, le-au adus libertate victimelor şi condamnare celor patru capi ai clanului interlop. Fraţii Costache n-au fost trataţi cu îngăduinţă tip Tudorel Toader, ca să poată ieşi repede pe „recurs compensatoriu” şi să se apuce din nou de treabă, în timp ce ministrul şi parlamentarii complici să dea vina pe alţii pentru nenorocirea lor.

Clanul românesc din Oviedo a făcut mulţi bani din explotarea fetelor chemate „la muncă” în Spania: peste 1,2 milioane de euro, sumă pe care cei doi frați Costache, de 39 și 35 de ani ani, au obținut prin exploatarea sexuală a victimelor lor. Oare cât din această sumă ar fi ajuns la PSD şi ALDE, pentru liberare rapidă pe „condiţii inumane” din închisori şi recurs compensatoriu marca Tudorel Toader?

Între timp, cu toate că justiţia din Spania e nemiloasă, frica nu dispare niciodată, au descoperit jurnaliştii iberici. Ea este întotdeauna acolo, chiar dacă poliția a desființat o parte din clanul Sandulache. Una dintre victime a povestit în proces cum, după ce a fugit în A Coruña (provincia vecină celei de Asturia, unde erau sechestrate fetele), un alt membru al organizației a găsit-o să-și schimbe declarația. De atunci, trăiește cu „sufletul în gură”, a spus ea, înspăimântată de represalii ale unui clan compus, potrivit sentinței, din mai multe rude care au participat la creşterea incredibilă a beneficiilor obținute de cei doi frați.

CITIŢI ŞI:

„Am vrut să mă omor. Ziceau că-i vor da foc bunicii! Unei fete i-au tăiat limba, pe alta au obligat-o să mănânce banconote tăiate”. Mărturii din infernul fraţilor Săndulache, condamnaţi la 108 ani de închisoare în Spania

Tudorel Toader zice că nu din cauza lui sunt omorâți și violați românii. Ministrul e mincinos și laș: recursul compensatoriu a fost impus de guvernarea PSD-ALDE, din care face parte!

Toadere, puşcăria te mănâncă! Câţi ani de închisoare poate face ministrul Justiţiei în cazul „crima de la Mediaş”

6 COMENTARII

  1. cum adica oarea cu catzi bani au finantzat partidele ? pai vretzi sa va spunem noi cititori … aflatzi voi ziaristi …devoalatzi legatura mafie -politica …meritatzi-va bani inainte de ai primi …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.