sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăMainKlaus Iohannis preia comanda Guvernului, ca să blocheze ordonanța de amnistie și...

Klaus Iohannis preia comanda Guvernului, ca să blocheze ordonanța de amnistie și grațiere! A cerut agenda de lucru a fiecărei ședințe de guvern

-

Mutare în forță a președintele Klaus Iohannis, după discursul delirant al lui Liviu Dragnea, de ieri, în care a cerut imperativ ordonanță de urgență pe amnistie și grațiere.

Iohannis i-a transmis astăzi o scrisoare prim-ministrului Viorica Dăncilă, prin care îi solicită agenda de lucru a fiecărei ședințe de guvern, cu cel puțin 24 de ore înainte.

Iohannis a mai blocat o dată două ordonanțe anti-justiție, „cei doi elefanți” din Guvernul Grindeanu, pe 18 ianuarie 2017.

- Advertisement -

„Stimata doamnă Prim-ministru, în vederea exercitării prerogativelor stabilite de art. 87 din Constituție, vă solicit să îmi transmiteți agenda de lucru a fiecărei ședinte a Guvernului”, scrie șeful statului.

El se referă la articolul conform căruia „președintele României poate lua parte la ședintele Guvernului în care se dezbat probleme de interes național privind politica externă, apărarea țării, asigurarea ordinii publice și, la cererea primului-ministru, în alte situații”. Mai mult, „președintele României prezidează ședințele Guvernului la care participă”.

„Cu cel puțin 24 de ore înainte de ziua ședinței Guvernului”

Klaus Iohannis menționează că obligația comunicării este prevăzută de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum și a altor documente, în vederea adoptării/aprobării, aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 561/2009.

- Advertisement -

„Potrivit dispozițiilor menționate, agenda de lucru a ședinței Guvernului se comunică autorităților publice interesate, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum și documentele însoțitoare respective, cu cel puțin 24 de ore înainte de ziua ședinței Guvernului”.

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. Hopa! Viorica este rugata de catre presedinte sa-i arate caietul de teme pt acasa! Pt ca viorica nu isi face temele singura o sa-i arate presedintelui caietul de teme al lui darius valcov care… a copiat gresit dupa caietul de teme al lui dragnea…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -