Eșecul Schengen: „România, învinsă de impotența propriei conduceri și de obtuzitatea Guvernului austriac. Nu trebuie să răspundem cu nedreptate la nedreptate, nici cu reacții iraționale la decizii iraționale! Vom câștiga prin inteligență și cumpătare”

3
1228

Eșecul dureros al României în „Operațiunea Schengen” a generat o varietate de reacții, de la cele raționale la cele radicale sau chiar isterice. Publicul are dreptul să se aprindă ușor, dar politicienii greșesc flagrant atunci când transformă votul dușmănos al Guvernului de la Viena într-un motiv de boicotare a companiilor austriece din România.

În acest zgomot general, Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache, formațiunea în care s-au grupat adevărații țărăniști (PNȚCD fiind capturat de putinistul Aurelian Pavelescu), a emis un comunicat care îndeamnă la înțelepciune și cumpătare.

„De la Iuliu Maniu am învățat că nu trebuie să răspundem la nedreptate cu nedreptate, la decizii iraționale cu reacții iraționale. Trebuie să ne păstrăm cumpătul și să continuăm efortul național de a adera la Spațiul Schengen, dar făcând-o mult mai profesionist. Nu vom realiza nimic recurgând la acțiuni revanșarde față de Austria, dimpotrivă, ne-o vom ostiliza și mai mult. Dacă vom acționa însă cu înțelepciune, vom aduce Guvernul austriac în situația de a recunoaște, rușinat, că a greșit grav față de România. În plus, vom câștiga și mai mult respectul partenerilor noștri europeni”, transmite Biroul de conducere al PNȚ Maniu-Mihalache.

„Să nu uităm că nu întreaga Austrie ne-a fost împotrivă. Atât președintele Alexander Van der Bellen, cât și o bună parte din opinia publică austriacă și-au criticat propriul guvern pentru nedreptatea făcută României. Cu adevărat ostili ne-au fost cancelarul Karl Nehammer și ministrul de Interne, Gerhard Karner”, au adăugat liderii PNȚ Maniu-Mihalache.

Aceștia consideră că „responsabilii pentru această nefericită decizie se află atât în exteriorul, cât și interiorul granițelor țării noastre”.

Concret: „Guvernul austriac a făcut un imens deserviciu ideii de solidaritate europeană și un mare serviciu puterii dictatoriale care lucrează la fracturarea Uniunii Europene: Rusia lui Putin. În fața barbariei putiniste din Ucraina, avem nevoie cu toții de acțiuni care să ne unească, nu să ne despartă”.

Și: „Nu putem trece cu vederea prestația neprofesionistă și sterilă, în această speță, a celor care conduc România: președintele Klaus Iohannis, Guvernul PSD-PNL-UDMR, în special Ministerul Afacerilor Interne (ministru Lucian Bode) și Ministerul Afacerilor Externe (ministru Bogdan Aurescu)”.

PNȚ ManiuMihalache e condus de Iulia Gorea-Costin (președinte), Mircea Taloș (președinte executiv) și Liviu Petrina (președintele Senatului partidului).

Comunicatul PNȚMM: „România, învinsă de impotența propriei conduceri și de obtuzitatea Guvernului austriac”

„Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache deplânge situația nedreaptă, frustrantă și umilitoare în care a fost pusă România prin decizia Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) al Uniunii Europene, de joi, 8 decembrie, de a menține țara noastră în afara Spațiului Schengen.

Considerăm că responsabilii pentru această nefericită decizie se află atât în exteriorul, cât și interiorul granițelor țării noastre. Concret: Guvernul Austriei și conducerea României.

Calificăm drept deplorabilă, obtuză și absurdă atitudinea Guvernului Austriei, singurul din cele 27 ale Uniunii Europene care s-a încăpățânat să ne fie ostil până la capăt, pe baza unor argumente ridicole.

Prin această decizie, Austria s-a descalificat în fața partenerilor din Uniunea Europeană, dintre care unii – inclusiv Germania – i-au solicitat intens să renunțe la această atitudine irațională.

Guvernul austriac a făcut un imens deserviciu ideii de solidaritate europeană și un mare serviciu puterii dictatoriale care lucrează la fracturarea Uniunii Europene: Rusia lui Putin. În fața barbariei putiniste din Ucraina, avem nevoie cu toții de acțiuni care să ne unească, nu să ne despartă.

Nu putem trece cu vederea prestația neprofesionistă și sterilă, în această speță, a celor care conduc România: președintele Klaus Iohannis, Guvernul PSD-PNL-UDMR, în special Ministerul Afacerilor Interne (ministru Lucian Bode) și Ministerul Afacerilor Externe (ministru Bogdan Aurescu).

«Operațiunea Schengen» trebuia intensificată cu multe luni înaintea momentului actual și derulată pe toate canalele politice și diplomatice. Din păcate, actuala conducere a României a arătat multă indolență, iar relația cu Austria a fost tratată superficial.

PNȚ Maniu-Mihalache le solicită celor responsabili să-și recunoască neputința și, acolo unde e cazul, să facă un pas în spate, lăsându-i pe alții mai pricepuți și mai dedicați să ducă la îndeplinire acest deziderat național: accederea României în Spațiul Schengen.

Amintim, în acest context, că marele nostru înaintaș Iuliu Maniu, lider istoric al PNȚ și martir al neamului românesc, a asigurat administrarea capitalei imperiale Viena în 1918, în haosul de la sfârșitul Primului Război Mondial, restabilind ordinea și punând capăt anarhiei.

Un român, Iuliu Maniu, a salvat Viena de pericolul bolșevic inspirat de Moscova. După mai bine de un secol, Viena se întoarce arbitrar împotriva României, inspirată – pare-se – tot de Moscova.

De la Iuliu Maniu am învățat că nu trebuie să răspundem la nedreptate cu nedreptate, la decizii iraționale cu reacții iraționale. Trebuie să ne păstrăm cumpătul și să continuăm efortul național de a adera la Spațiul Schengen, dar făcând-o mult mai profesionist. Nu vom realiza nimic recurgând la acțiuni revanșarde față de Austria, dimpotrivă, ne-o vom ostiliza și mai mult. Dacă vom acționa însă cu înțelepciune, vom aduce Guvernul austriac în situația de a recunoaște, rușinat, că a greșit grav față de România. În plus, vom câștiga și mai mult respectul partenerilor noștri europeni.

Să nu uităm că nu întreaga Austrie ne-a fost împotrivă. Atât președintele Alexander Van der Bellen, cât și o bună parte din opinia publică austriacă și-au criticat propriul guvern pentru nedreptatea făcută României. Cu adevărat ostili ne-au fost cancelarul Karl Nehammer și ministrul de Interne, Gerhard Karner.

Acum este și momentul să cerem guvernanților noștri să învețe din acest episod și să trateze cu mai multă responsabilitate și stăruință un alt obiectiv fundamental pentru Poporul Român: reîntregirea națională. Să folosim împrejurările favorabile existente pentru aducerea între fruntariile țării a teritoriilor românești din Răsărit.

PNȚ Maniu-Mihalache este continuatorul politicii național-creștine a PNȚCD, partid care într-o istorie de 175 de ani a contribuit decisv la înfăptuirea României Mari și Moderne.

Biroul de conducere al PNȚ Maniu-Mihalache”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putregaiul de sub eșecul Schengen: „doctor Bode” și-a pus colegul de bancă din liceu șef la Inspectoratul pentru Imigrări!

* Sumă colosală aprobată de UE pentru agricultura din România: 14,9 miliarde de euro! Incompetența lui Daea făcuse ca țara noastră să rămână printre ultimele fără Planul Național Strategic

VIDEO. Putinist de frunte, Robert Turcescu se înscrie hotărât și în armata propagandei chineze! Minciuni comuniste pe care le promovează fără nicio rezervă: „China nu e o dictatură, așa cum se vorbește în Occident. E o țară extrem de liberă în exprimare” / „În China există o preocupare poate excesivă pentru om. În Occident – uriașe afaceri și cras dezinteres pentru viața și confortul oamenilor” / „Lumea se îndreaptă spre o dominație culturală, economică, mă tem că nu și politică” a Chinei

* Clișeele propagandei putiniste, folosite în acte oficiale ale Ministerului de Finanțe, condus de PSD! Invazia Rusiei în Ucraina e denumită „operațiune specială” și „conflictul ucrainean”

* Băieții de AUR ai propagandei putiniste în România. Scurtă istorie a unei trădări naționale

* Listele negre făcute de putiniștii români. Politicieni, medici, jurnaliști, artiști și sportivi „vacciniști” sunt somați să-și ceară scuze, fiind comparați cu „criminalii Revoluției”!

* „Mineriada” din TVR se îndreaptă spre directorul Turturică. Gașca Săseanu – Chioțea – Olaianos încearcă „execuția” Nadinei Vlădescu

* Bizara tentativă de lovitură de stat din Germania. Prințul Heinrich al XIII-lea voia să ia puterea cu ajutorul Rusiei. Cei 25 de complotiști arestați erau conspiraționiști de tip QAnon

* Șoc la Mondiale: Brazilia, eliminată în „sferturi”! La fotbal, Croația și-a întins Spațiul Schengen până în America de Sud!

3 COMENTARII

  1. Mai, tata, nici voi nu intelegeti ca votul asta e o palma grea pe obrazul nostru?
    Eu nu spun ca suntem mai breji decat suntem, dar nici nu suntem mai rai decat altii.
    Interesele Austriei, in cazul de fata, sunt, ca si ale Olandei, mullt mai complexe: nu mai trebuie sa rabdam batjocura lor; trebuie piscati unde-i doare mai tare! Cumpatati am fost mereu si n-am castigat nimic.

  2. Se fac niste greseli grave in gestionarea situatiei. Cei care au impiedicat aderarea sunt cancelarul, ministrul de interne, ambii dintr-un partid de cacat ce este pe locul 3 in preferinte. Unde mai pui ca acest partid de cacat este si rusofil. Aderarea a fost blocata la ordinele lui Putin, acest cancelar mizerabil a fost singurul linge blide care a mers la Moscova dupa declansarea razboiului de agresiune. Un milog si pres pentru Putler. Noi nu trebuie sa ne razbunam pe Austria si pe austriecii, ci trebuia avuta o abordare impotriva cancelarului de cacat al Austrie si al gunoaielor care il acompaniaza. Totusi presedintele, celelalte partide au fost pentru Romania. Pe partea cealalta ma bucura faptul ca putorile feseniste au luat-o peste bot. Iohanii si gasca lui de prostovani nu au facut nimic pentru a convinge Europa. Din contra, avem probleme cu justitia, cu coruptia. Atatea dosare rezolvate de pretenarii de la CCR, ne stergel la cur cu Comisia de la Venetia, cu legile justitiei. Daca eram primiti sa fi vazut toata garnitura lui Ciolacu cum trambita marele succes european. Adica fix aia care ne-au batut in piata cu Jandarmeria, cu delapidatoarea Firea, cu Grindeanu ospatarul lui Draknea si multi alti cacaciosi care sunt platiti regeste si fac afaceri cu Statul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.