sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNewsSumă colosală aprobată de UE pentru agricultura din România: 14,9 miliarde de...

Sumă colosală aprobată de UE pentru agricultura din România: 14,9 miliarde de euro! Incompetența lui Daea făcuse ca țara noastră să rămână printre ultimele fără Planul Național Strategic

-

Comisia Europeană a aprobat miercuri Planurile Naționale Strategice pe agricultură în valoare de 20,5 miliarde de euro pentru două dintre ultimele țări din UE care rămăseseră cu temele nefăcute: România și Bulgaria. Din total, 14,9 miliarde de euro îi revin României – o sumă colosală destinată creșterii competitivității fermierilor români, tehnologizării, sprijinirii industriei prelucrătoare de carne, lactate, fructe, legume și sprijinirii tinerilor din agricultură. Este cea mai mare investiție care s-a pompat vreodată în agricultura României, în toată existența țării noastre.

Planul Național Strategic face parte din noua Politică Agricolă Comună (PAC) care urmează să fie demarată în UE peste câteva zile, de la 1 ianuarie 2023. PAC se întinde pe 4 ani, 2023-2027, și are o finanțare totală de 270 de miliarde de euro. Banii se împart la cele 27 de state membre, iar României îi revine peste 5,5% din total.

Această infuzie colosală a fost aprobată însă, practic, pe ultima sută de metri. Ministerul Agriculturii, care în ultimul an a fost condus de PSD-iștii Adrian Chesnoiu (trimis în judecată pentru corupție, între timp) și „nea Petrică” Daea (o relicvă comunistoidă rătăcită la guvernare în secolul XXI), n-a fost în stare să elaboreze strategia cerută de Bruxelles pentru a da banii, astfel că s-a ajuns ca României să i se aprobe planul cu mai puțin de o lună înainte de startul PAC!

În esență, Planul Național Strategic al României din cadrul PAC vizează ridicarea nivelului agriculturii din țara noastră, pe care Uniunea Europeană vrea s-o dezvolte până la recuperarea totală a decalajelor față de media continentală.

- Advertisement -

Planul României are, ca scopuri strategice, creșterea competitivității fermierilor și îmbunătățirea substanțială a condițiilor de viață ale acestora. O sumă masivă, de 1,1 miliarde de euro, se va duce la investițiile în ferme și unitățile de prelucrare.

Principala schimbare este că, dacă până acum se punea accentul pe îndeplinirea și respectarea normelor UE, acum miza se mută pe rezultate și performanță. Cu alte cuvinte, miliardele vor merge în creșterea productivității.

De asemenea, UE va finanța sprijinirea fermierilor afectați de pierderea producției în caz de calamitate (inundații, secetă etc) și despăgubirea lor.

- Advertisement -

Un element important va fi subvenționarea tinerilor fermieri – care vor primi peste 430 de milioane de euro. De asemenea, va fi finanțată trecerea la o agricultură mai puțin poluantă, protejarea biodiversității și practicile ecologice. În urma acestor investiții, se estimează crearea a 12.000 de locuri de muncă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Putinist de frunte, Robert Turcescu se înscrie hotărât și în armata propagandei chineze! Minciuni comuniste pe care le promovează fără nicio rezervă: „China nu e o dictatură, așa cum se vorbește în Occident. E o țară extrem de liberă în exprimare” / „În China există o preocupare poate excesivă pentru om. În Occident – uriașe afaceri și cras dezinteres pentru viața și confortul oamenilor” / „Lumea se îndreaptă spre o dominație culturală, economică, mă tem că nu și politică” a Chinei

* Clișeele propagandei putiniste, folosite în acte oficiale ale Ministerului de Finanțe, condus de PSD! Invazia Rusiei în Ucraina e denumită „operațiune specială” și „conflictul ucrainean”

* Băieții de AUR ai propagandei putiniste în România. Scurtă istorie a unei trădări naționale

* Șefa Comisiei Europene le cere țărilor din Balcanii de Vest să se decidă: ori cu UE și democrația, ori cu Rusia, China și tirania!

* Listele negre făcute de putiniștii români. Politicieni, medici, jurnaliști, artiști și sportivi „vacciniști” sunt somați să-și ceară scuze, fiind comparați cu „criminalii Revoluției”!

* „Mineriada” din TVR se îndreaptă spre directorul Turturică. Gașca Săseanu – Chioțea – Olaianos încearcă „execuția” Nadinei Vlădescu

* Portugalia râde, dar Ronaldo plânge. Noul rege e Gonçalo Ramos – trei goluri și o pasă decisivă, la 21 de ani, într-un teribil 6-1 cu Elveția. Programul complet al „sferturilor”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -