Escrocherie PSD-istă pe bani publici în Teleormanul lui Dragnea. 3,8 milioane de euro – lucrare abandonată, acoperiș smuls de vânt, la Casa de Cultură din Alexandria

1
2098

Ia priviți, oameni buni, la clădirea din imagine! Cu întreaga zonă din care face parte, pare a fi amplasată undeva la periferia Kabulului, capitala Afganistanului. Starea ei de degradare avansată lasă impresia că acolo s-au dat cândva lupte aprige pentru controlul teritoriului între talibani și armata SUA. Dar nu-i deloc așa.

Fotografia este publicată pe site-ul Liber în Teleorman. Ne arată de fapt ce-a mai rămas din fosta Casă de Cultură a municipiului Alexandria. Iar Alexandria nu este un vestit oraș antic din nordul Africii, celebru pentru biblioteca sa, ci e chiar reședința județului Teleorman (denumire cu origini în limba turcă: Deli Orman = Pădurea Nebună). Un județ condus în trecut, preț de 16 ani de zile, de cel ce avea să se consacre, prin studiile aprofundate de la Rahova, drept pușcăriașul Liviu Dragnea: prefect (1996-2000), președinte al Consiliului Județean (2000-2012).

Se poate vedea cu ochiul liber marea realizare a „epocii Dragnea”. Cam cât interes acordă „patrioții” din PSD pentru modernizarea infrastructurii în domeniul cultural. Moșierul din Teleorman avusese în nenumărate rânduri puterea absolută de a lua decizii ferme în acest sens, de a susține un proiect de reabilitare a Casei de Cultură din Alexandria: ministru al Dezvoltării (2012-2015), președinte al PSD (2015-2019), președinte al Camerei Deputaților (2016-2019). Cu toate astea, n-a mișcat un deget.

„Bucăți bune de polistiren au zburat în jurul scheletului rămas din clădire”

Orașul e păstorit din 2008 de primarul Victor Drăgușin, unul dintre „locotenenții” lui Dragnea, perfect compatibil cu acesta la capitolul incompetență. Iată ce dezvăluie jurnaliștii de la „Liber în Teleorman”: „Autoritățile se laudă de ani buni că reabilitează Casa de Cultură din Alexandria, care arată ca după bombardament de câteva luni. Spunem autoritățile, fiindcă Primăria Alexandria, adică primarul Victor Drăgușin, își arogă meritele la finalizarea unui proiect, dar aruncă vina pe CNI (Compania Națională de Investiții – n. red.) atunci când șantierele sunt întârziate sau stopate. Au trecut zeci de ani în care lăcașul culturii din Alexandria nu a fost funcțional pentru cultură; iar când, în sfârșit, a intrat în modernizare, lucrările s-au oprit după câteva demolări, care fac edificiul să arate ca după război. Acum, o parte din acoperiș a fost luat de vânt, iar bucăți bune de polistiren au zburat în jurul scheletului rămas din clădire”.

Licitația pentru reabilitarea Casei de Cultură din Alexandria a fost câștigată de o firmă cu domiciliul fiscal într-un sat. Valoarea contractului datat pe 14 august 2019: peste 3,8 milioane de euro! La acea vreme, președinte al PSD era Viorica Dăncilă.

„Firma care a câștigat licitația – CARINA & FLORI S.R.L., cu domiciliul fiscal în satul Cosmești, dar cu sediu secundar în București, fondată de Florea Tene, nu mai lucrează la reabilitare din toamna anului trecut. Poate nici nu are timp, având în vedere că această companie a obținut 6 contracte în valoare de 52.569.979 de lei / 10.839.171 de euro prin SICAP”, precizează gazetarii de la Liber în Teleorman”.

Șefa Companiei Națională de Investiții n-a fost schimbată de pe vremea lui Ponta. E fosta contabilă de la „Flacăra Rebus”

Beneficiarul proiectului de reabilitare, modernizare, extindere și dotare a Casei de Cultură din Alexandria este U.A.T. Alexandria. Acest proiect a fost predat către Compania Națională de Investiții (CNI), care, la rândul ei, a atribuit contractul firmei CARINA&FLORI SRL. Banii s-au dat, dar lucrările au rămas la același stadiu: zero.

Șefă la CNI este Manuela Pătrășcoiu, neschimbată din funcție de pe vremea guvernării Ponta (2013)!

Activistul Valeriu Nicolae scria în „Libertatea”, despre Manuela Pătrășcoiu: „CV-ul domniei sale este tipic celor care primesc peste 100.000 de euro anual de la statul lor cel bun. Și doamna Pătrășcoiu este absolventa Colegiului Național de Apărare, cel atât de faimos prin doctorate plagiate, legături cu serviciile secrete și absolvenți care de care mai dubioși. Cum a ajuns o contabilă de la «Flacăra» și «Rebus» («Flacăra Rebus» – n. red.) consilieră principală la minister și apoi, aproape imediat (într-un an), directoare economică la Compania Națională de Investiții, care implementează programe de sute de milioane de euro, incluzând faimosul program al sălilor de sport? Este o întrebare care astăzi pare inutilă”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Procurorii dau iama în căpeteniile AUR: dosare penale pentru George Simion, Călin Georgescu și Diana Șoșoacă! Georgică-muștiuc e încadrat la ultraj, Prostul Solemn la cultul fasciștilor, iar Senatoarea Urlătoare are mai multe capete de acuzare

* Tatăl lui George Simion, condamnat penal pentru că a bătut 5 polițiști! Ulterior, a lovit și un reporter. „E scandalagiu, îi place băutura. Dacă mergi la el, ai grijă! E foarte violent!”

* Minciunile lui George Simion i-au șocat până și pe suveraniștii europeni, care l-au dat afară din hotel. Liderul AUR pretindea că a semnat un document la care n-a avut acces!

* Scandal la TV între George Simion şi Gelu Vişan: “Dacă eram eu, îi dădeam un cap în gură”

* Șefii PSD au pus organizația de tineret a partidului să-l atace pe Cîțu cu mesaje plătite pe Facebook și care au ajuns la 1.000.000 de oameni. Președintele PNL fierbe

* VIDEO. Drulă începe în forță la șefia USR: „Coaliția Contra Firii are zilele numărate“ / „Iohannis a trădat agenda reformistă“ / „Vom lupta cu un sistem corupt și inept“

* Încă o bombă lăsată de Firea lui Nicușor Dan: datorii de 33 de milioane de euro către turcii de la Otokar! Aceștia puteau să blocheze conturile Primăriei în orice moment

* Viorel Lis a rămas fără super-pensia de revoluționar, chiar dacă s-a milogit în instanță să i-o lase. S-a plâns că și-a tot pierdut cunoștința timp de trei luni

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (82) / Atac terorist până unde a ajuns scara zugravului

* Un general rus dezvăluie adevăratul motiv pentru care Putin vrea să invadeze Ucraina: să-și păstreze bogăția furată de la popor! „Îi cerem să renunțe la politica criminală de provocare a unui război. Demisia!”

1 COMENTARIU

 1. CUM ISI MAI BATE JOC olga PEREMISTA DE JUVETI ?

  LA SFARSITUL ANULUI TRECUT, IN DECEMBRIE 2021, PRIMARIA CRAIOVA A EDITAT EXTRASE DE CONT CU TAXA DE SALUBRITATE. CEREAU CETATENILOR SA CONFIRME EXTRASUL DE CONT. DACA NU RASPUNDEAU IN 5 ZILE EXTRASUL DE CONT SE CONSIDERA CONFIRMAT.
  AU CONTRACTAT EXPEDIEREA RECOMANDATA A SCRISORILOR CU FIRMA AK POST COURIER SERVICES SRL.

  IN FEBRUARIE 2022 JUVETII S-AU TREZIT CU AVIZE IN CUTIILE POSTALE, CUM CA N-AU FOST GASITI PENTRU A LI SE DA RECOMANDATELE SI SA VINA LA SEDIUL FIRMEI SA LE RIDICE.

  LA SEDIUL FIRMEI DULAPURI INTREGI CU SCRISORILE. FIRMA NU A LIVRAT IN REALITATE RECOMANDATELE.

  PE PLICUL RIDICAT NU ESTE NICI-O DATA, NICI-O STAMPILA.

  ADMINISTRATIE CARE SE COMPORTA CU REA CREDINTA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here