miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăMainElevi, studenți, profesori, pregătiți-vă de o vacanță lungă! Școlile vor fi închise...

Elevi, studenți, profesori, pregătiți-vă de o vacanță lungă! Școlile vor fi închise mult după 22 aprilie

-

Vacanța forțată nu se va limita la perioada 11 martie – 22 aprilie, ci se va prelungi mult după aceea. Aceasta este concluzia unei analize realiste a situației, bazată pe evoluția pandemiei de coronavirus și pe măsurile prevăzute de autorități.

Ministrul Educaţiei şi Cercetării (MEC), Monica Anisie, a informat luni, într-o videoconferinţă, că măsura de suspendare a cursurilor poate continua.

„Suntem conştienţi că în această perioadă nevoia de informare din partea autorităţilor către români trebuie accentuată, astfel încât să trecem cu bine de această situaţie. Măsura de suspendare a cursurilor poate continua până când nu va mai exista niciun pericol asupra sănătăţii copiilor noştri. Învăţarea este un proces continuu, pe care toţi trebuie să-l susţinem, indiferent de condiţiile speciale în care temporar ne putem afla”, a afirmat Anisie, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, suspendarea cursurilor a făcut ca şcoala să se mute din sala de clasă în spaţiul de acasă.

- Advertisement -

Monica Anisie a amintit că MEC a încheiat un parteneriat cu Televiziunea Română pentru proiectul „Teleşcoala”.

„Cadrele didactice vor fi sprijinite de colegii noştri din clasele Corpului Didactic şi experţii e-learning din cadrul proiectului CRED. Am decis ca MEC să încheie şi un parteneriat cu Televiziunea Română. Acest parteneriat este modalitatea prin care colegii mei, cadre didactice, pot ajunge prin lecţiile realizate de către ei la cât mai mulţi elevi. Pentru început, am ales ca cei cărora ne adresăm prin intermediul proiectului «Teleşcoala» să fie elevii care trebuie să continue pregătirea pentru examenele naţionale, şi anume elevii de clasa a VIII-a şi clasa a XII-a”, a precizat ministrul.

Monica Anisie nu a făcut predicții privind soarta examenelor de Capacitate (clasa a VIII-a), Bacalaureat și Admitere în învățământul superior (clasa a XII-a), dar o decizie în acest sens va putea fi luată doar atunci când criza pandemică va fi fost depășită. Acest moment nu va fi înainte de 6-7 săptămâni, în cel mai optimist scenariu, apreciază specialiștii sistemului medical. Varianta pesimistă este de 4-6 luni, adică totul s-ar putea duce până în vară sau chiar în toamnă.

- Advertisement -

Așadar, este de așteptat ca vacanța elevilor și a studenților să fie prelungită cel puțin până în prima parte a lunii mai.

Pe timpul stării de urgență, care va fi drecretată astăzi de președintele Klaus Iohannis, toate școlile vor fi închise. Starea de urgență poate fi decretată pe maximum 30 de zile, dar poate fi prelungită de mai multe ori, cât va fi nevoie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Klaus Iohannis decretează stare de urgență în România! De luni, vom trăi cu reguli speciale, neobișnuite

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. In sfârșit cadrele didactice au obținut ce și-au dorit…un an de vacanță plătită ,plus vouchere pentru tot anul …!!!!..avea dreptate CTP ul , școala e pentru profesori nu pentru copii…. acum să fim realiști de pe băncile școlilor tot analfabeți vor ieși, indiferent de situație.. trăi nineacă pe bani proștilor, țara asta nu va pieri de gripă,ci de prostie,sau din prostie..toate barurile,mall urile, restaurantele, cafenelele sunt pline de elevi.. aia mai mici sunt pe străzi vagabonzi,prin parcuri,printre blocuri,prin mijloace de transport … degeaba dați stare de urgență ,se vor caca pe ea… așa a fost și în Italia , îi durea in cur de avertismente .. asta-i caracterul latin … vreau să văd pe străzi poliția rutieră și locală.. să-i întrebe pe copii și elevi ce fac prin baruri , cafenele ,ce fac pe străzi… să întrebe cadrele didactice ce fac cu educația copiilor… să-i întrebe câte ore au făcut online cu copiii… asta-i o țară normală..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -