Schizo: la Bruxelles, AUR-iștii au semnat că susțin Ucraina; la București, Simion urlă contra Ucrainei!

9
829
George Simion se prezintă în Europa drept un conservator moderat care susține Ucraina, iar pe plan intern are un discurs pro-rus, violent anti-ucrainean

S-a lămurit misterul primirii AUR în Grupul Conservatorilor (CRE) din Parlamentul European: cei 6 eurodeputați ai formațiunii lui George Simion au semnat o declarație prin care susțin Ucraina! Pe plan intern, însă, liderul AUR a atacat violent joi decizia României de a dona Ucrainei bombardate de invadatorii ruși un sistem de apărare Patriot. Este un dublu limbaj la care nu se știe încă în ce mod vor reacționa liderii CRE.

Până acum, Giorgia Meloni – premiera Italiei și lidera partidelor conservatoare europene – nu a fost de acord cu cererile AUR de a intra în CRE. Lucrurile s-au schimbat surprinzător miercuri, când grupul CRE a anunțat că-i primește pe europarlamentarii AUR.

Situația a creat nedumerire și suspiciuni printre politologi, care au bănuit de la început că s-a întâmplat ceva. Totul s-a lămurit când Nicola Procaccini, europarlamentar din partea partidului Frații Italiei (FdI) și co-președinte al grupului CRE, a declarat: „Am cerut AUR o declarație scrisă privind sprijinul lor unilateral pentru cauza ucraineană, fără de care intrarea în grupul CRE nu ar fi fost posibilă, deoarece am fost întotdeauna alături de Kiev. I-am rugat pe românii de la AUR s-o facă și au fost de acord. (…) Dacă și Orban ar vrea să se alăture mâine conservatorilor, ar trebui să facă același lucru”.

Cineva îl întrebase pe Procaccini cum a fost posibilă primirea AUR, atât timp cât George Simion e persona non-grata în Ucraina și are poziția bine-cunoscută pro-rusă și anti-ucraineană.

La doar 24 de ore după acest angajament scris al AUR pe plan european, George Simion a adoptat o poziție diametral opusă pe plan intern. Liderul AUR a atacat violent decizia CSAT de a da Ucrainei un sistem Patriot cu care să se apere de rachetele rusești.

George Simion a postat următorul mesaj pe contul său de Facebook: „Condamn în termenii cei mai duri decizia de astăzi a președintelui Klaus Iohannis și a CSAT, de a renunța la apărarea de tip Patriot pentru România și de a acorda acest sprijin pentru Ucraina. Ca președinte al României nu voi implica țara noastră și nu îi voi expune pe români la niciun tip de război. România nu are de ce să intre în războiaele altora, România trebuie să investească în propriile capacități de apărare. De aceea, vă anunț oficial, pentru că sunt candidatul cu șanse mari de a intra în turul doi de alegeri și pentru că sunt singurul candidat cu șanse care exprimă o altă opinie: Sistemul de apărare Patriot trebuie să rămână să apere românii, iar România nu trebuie să intre în niciun război. Suntem în plină campanie prezidențială. Alegerile vor avea loc pe 15 septembrie. Cer tuturor oficialilor români ca această decizie să fie luată abia după alegerea noului președinte al României”.

Nu se știe cum vor reacționa liderii conservatorilor europeni după ce vor afla despre declarațiile lui Simion, mai ales că din cauza primirii AUR în CRE, maghiarii lui Viktor Orban, din FIDESZ, au anunțat că vor părăsi acest grup europarlamentar. Orban îi reproșează Giorgiei Meloni că a primit niște extremiști violent anti-maghiari.

Ca urmare a votului din 9 iunie, AUR are 6 repezentanți în Parlamentul European (dintre cei 33 ai României): Cristian Terheş, Claudiu Târziu, Gheorghe Piperea, Adrian Axinia, Georgiana Teodorescu şi Şerban Dimitrie Sturdza.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Slava România! Debut istoric la Euro 2024: 3-0 cu Ucraina! Cea mai clară victorie în 13 turnee finale, întinse pe 94 de ani!

* „Ole-ole, mulțumim, Ciolacule!” Antena 3 și Cancan, propagandă ca pe vremea lui Ceaușescu la victoria cu Ucraina: „Ciolacu, al 12-lea jucător al naționalei!” / „Ciolacu, talismanul tricolorilor”

Epidemia de voturi nule indică o fraudă masivă la europarlamentare! Creștere galopantă a numărului de voturi anulate: de la 2,93% în 2019 la 5,19% în 2024

Premeditare în fraudarea alegerilor: Ciolacu a scos REPER – prin OUG – din secțiile de votare, iar acum oamenii descoperă că partidul lor are zero la secțiile unde l-au votat!

* Elena Lasconi are culoar spre șefia USR: Fritz renunță, Viziteu o susține. Primărița din Câmpulung va candida și la conducerea partidului, și la Președinția României

EDITORIAL CARTIANU: Întăriți USR, nu-l demolați!

Cazul Cioloș: fostul premier a dinamitat forțele de dreapta a treia oară în 8 ani. REPER a ratat Parlamentul European, iar șeful său constată uimit că s-ar fi putut lua 30% dacă n-ar fi spart polul pro-european

VIDEO. Delir xenofob al lui Rareș Bogdan. Jigniri primitive aduse Franței, în încercarea de a lovi în Clotilde Armand. Cuvinte rudimentare: „colonie”, „Bantustan”, „bande”, „România nu e Mali”. Ambasada Franței e acuzată că o ajută pe Clotilde să fure voturi, iar firmele franceze – că ne fură banii!

9 COMENTARII

  1. A venit și recompensa pentru România: bătaia prieteneasca pe umar din partea ambasadorului Marii Britanii: „asa baieti, bravo baieti, dati-i zor, ce conteaza pentru voi 1 miliard de dolari ? Dar sa nu ne intrebati de reconstructia Ucrainei ca până acolo mai e cale lunga. Inca nu s-a negociat nimic”.

  2. Propaganda bolșevică pe banii UE 😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

      • O ții de coadă și urli că-i bearcă 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  3. Hotii de la guvernare au recompensat pe hauristi cu buletine de vot gata stampilate dupa inchiderea urnelor,pentru serviciile aduse ca opozantii adevarati sa nu se mai auda de urletele si scandalutile lor.Iar opozitia adevarata s-a trezit cu voturile anulate ,caci s-au speriat rau acum 5 ani cate voturi au primit pe bune,mai ales in diaspora.Adevarata diaspora a fost redusa la tacere, gazata la propriu pe 10 August 2018,iar asta care a votat acum a fost confectionata special pentru a fi credibil furtul pe care l-au pregatit din timp,inca dupa alegerile din 2019.Asa ca,acum se mareste grupul lui Putin din Parlamentul european,prin ignoranta alegatotilor vestici,dar si a presorelor.Puteau sa fie mai vigilenti dupa ce au realizat vineca pus umarul din jumbra la Brexit si alegerea lui Trump. De politica lor ingaduitoare fata de refugiatii musulmani,a profitat Putin.

      • Rescriu comentariul cu unele adaugiri:Hotii de la guvernare au recompensat pe hauristi cu buletine de vot gata stampilate dupa inchiderea urnelor,pentru serviciile aduse ca opozantii adevarati sa nu se mai auda de urletele si scandalurile lor.Iar opozitia adevarata s-a trezit cu voturile anulate ,caci s-au speriat rau acum 5 ani cate voturi au primit pe bune,mai ales in diaspora.Adevarata diaspora a fost redusa la tacere, gazata la propriu pe 10 August 2018,iar asta care a votat acum a fost confectionata special pentru a fi credibil furtul pe care l-au pregatit din timp,inca dupa alegerile din 2019.Asa ca,acum se mareste grupul lui Putin din Parlamentul european,prin ignoranta alegatorilor vestici,dar si a presei..Puteau sa fie mai vigilenti dupa ce au realizat cine a pus umarul din umbra la Brexit si la alegerea lui Trump.Sa interzica intrarea in parlament a partidelor extremiste,nu sa le accepte fara sa verifice atent cum au obtinut atatea voturi si cine le finanteaza,cine le sunt conducatorii lor.De politica lor prea ingaduitoare fata de refugiatii musulmani(Angela Merkel a dat tonul,apoi Obama in SUA) a profitat Putin ,reusind sa creasca extremismul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.