Dragnea, ironizat dinspre Biserică. „Am un proces azi. N-am putut să mă îmbolnăvesc și să mă internez în weekend ca să scap”

1
2791
Francisc Doboș

Alergia la justiție a lui Liviu Dragnea, convertită într-o subită hernie de disc, i-a atras multe ironii liderului PSD. Una fină, dar tăioasă, i-a venit din partea lui Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice Bucureşti și al Catedralei romano-catolice Sf. Iosif.

Francisc Doboș a postat pe Facebook un text cu trimitere clară la îmbolnăvirea subită a liderului PSD în apropierea procesului pe care-l avea la Înalta Curte.

Francisc Doboș: „Am un proces azi. N-am putut să mă îmbolnăvesc și să mă internez în weekend ca să scap. Oricum nu mi-ar fi folosit, pentru că procesul meu e unul de conștiință”.

Reprezentantul Bisericii Romano-Catolice, om cu studii temeinice în Teologie, a comentat apoi despre ipocrizie, cu trimitere la același personaj politic, atât de detestat.

„Voiam de fapt să vă/îmi (re)propun reflecția despre ipocrizie de zilele trecute. Sigur prinde bine cuiva. În primul rând mie.

Ipocrizia (încerc să o demasc mai întâi în mine). 
Să fim persoane, nu personaje.
Următoarea reflecție a fost făcută vinerea trecută de părintele Raniero Cantalamessa:
Ipocrizia «ne face să transformăm viața în teatru, în care să recităm pentru o audiență; să purtăm o mască, să încetăm să mai fim o persoană pentru a deveni un personaj. Și există o mare diferență între persoană și personaj. Personajul înseamnă corupția persoanei. Persoana este un chip, personajul este o mască. Persoana este nuditate radicală, personajul este tot îmbrăcăminte, tot machiaj. Persoana este autentică și esențială, personajul este ficțiune și artificial. Persoana are convingeri, personajul joacă un scenariu».”

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Nu voi vorbi de persoane sau personaje. În fiecare scriere circumscriu legii un om care poare schimba legea şi drumul de parcurs de copil şi Femeie în societate. Omul are suflet. El nu e Golgota lui Isus Christos. Ar dispare Paştele. Omul se cumpără pe sine. Nu e violent şi nu e nehotărât. Omul vinde vinul nu ideile. Ar putea politicul să rupă din om. Asta e crimă şi durerea de rinichi îl prinde pe masonul Liviu Dragnea mai mult şi mai mult şi Bombonica Prodana îl bagă la portmoneu pe 100.000 dolari. Are acest drept femeia care i-a fost nevastă. Omul poate fi numai rău dar conform scrierilor el e numai bun şi darnic. Din 25.000$ un Tweet Ciocăzanu merita 6000$. Dar omul e bun şi merge ziarist la Washington Post. Merge la Ambasadă şi alege Libertatea. În America face 15.000$ la ziar politic. A fi bun înseamnă să nu accepți nevoiași cu drum ocult care au numai interese locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here