Boala lui Dragnea: justițită acută. Doare când se apropie judecata

5
3080

„Boala lui Dragnea” sună ca „boala lui Calache” sau „ciuma lui Caragea”. Sună a șmecherie de Belina-Trelina-Bubulina. Nu poți, n-ai cum s-o iei în serios. Pentru că el, Marele Bolnav, ne ia la mișto. Și pe noi, dar și pe judecătorii care-l așteaptă pentru ultima audiere, înaintea sentinței definitive.

Boala lui Dragnea, de fapt, nu există. E doar un pretext. O avea tâlharu’ hernie de disc, poate chiar și dublă, se prea poate la câtă șpagă a cărat cu cârca pentru a face avere, palat, belină, teldrum, gagică-nepoțică, maldive, brazilii, fortaleză, cumbuco.

Dar hernia asta de disc este ca și cum n-ar exista. O are orice bărbat care se respectă. Poftim, mărturisesc, o am și eu. Dublă. Vine din copilărie, de la sacii de porumb și cartofi pe care-i ridicam în remorci, pe luncă, și apoi în pătulul C.A.P.-ului… dar și de la căruțele de fân pe care le încărcam și descărcam cu dexteritate de jongler african… și de la lemnele grele pe care le trăgeam prin râpe abrupte pentru a le stivui într-un luminiș al pădurii… și de la bolovanii și cărămizile și gălețile cu mortar pe care le urcam sus, pe schelă… Toate astea pe la 10-12-15-18 ani, când oasele erau încă fragile, în creștere.

De acolo, din acei ani atât de grei și atât de frumoși, mi-am luat eu dubla hernie de disc, pe care o voi purta cu mine toată viața. Mă îndoiesc că Dragnea a cărat cu cârca porumbi, cartofi, fân, lemne, bolovani, cărămizi și găleți cu mortar. Era băiat de milițian, cu profil de șmecheraș, nu arată că și-ar fi forjat caracterul în vreun fel.

Dar pesemne că s-a căpătuit cumva cu pacostea asta. Poate de la navetele cu bere pe care și-a clădit începuturile averii sale colosale, înainte de a descoperi că banii mulți nu se muncesc, se fură. Eu îl cred că are hernie de disc. Chiar și dublă. Uite, e prima dată când dau crezare unei fraze ieșite din gura lui spurcată.

Dar dacă ai hernie de disc, ce? O poți duce mult și bine. Ai o viață absolut normală. Mergi la serviciu, joci fotbal, urci pe munte. Singura interdicție pe care ți-o pun medicii e să nu mai ridici greutăți prea mari.

E posibil să mai ai și câte-o criză. Eu am avut vreo patru în ultimii 15 ani. Mergeam în echer, cam la 45 de grade. Eram cocoșatul de la Notre-Dame de Brădiceni-Gorj. Dar n-am lipsit o zi de la redacție. În orice caz, nu din acest motiv. Mergeam aplecat, și mergeam cu tramvaiul sau metroul, conduceam ședințele de redacție din picioare (nu mă puteam așeza pe scaun), auzeam glumele colegilor mei și râdeam crispat – erau glume bune, dar râsul mi se ducea direct pe coloană, mă scutura chiar și un strănut.

Hernia e cu mine peste tot. Probabil că la un moment dat va trebui operată. Dar până atunci n-aș invoca-o niciodată pentru a justifica absența de la serviciu sau de la o întâlnire. Cu atât mai puțin de la o ședință de judecată.

Dacă Dragnea ar fi cinstit, ar merge luni la Înalta Curte, și-ar face depoziția și apoi s-ar interna să se opereze, în caz că operația chiar se impune. După aceea, instanța nu mare nevoie de el, iar procesul s-ar încheia repede.

Acum vedeți de ce avocații lui au cerut, la termenul trecut, pe 18 februarie, ca el să fie reaudiat? Exact: pentru a face ca procesul să depindă de mărturia lui. Sau să se blocheze până când el va binevoi să vină în instanță.

Acum mi-e clară premeditarea. Și mi-e clar planul mârșav al unui personaj diabolic.

 1. În februarie, Dragnea a cerut să fie reaudiat.
 2. Tot atunci a decis că în martie, înaintea următorului termen, se va îmbolnăvi. A ales să-și activeze hernia de disc.
 3. Vineri, 15 martie, cu trei zile înaintea judecății, Dragnea a declanșat planul „Hernia de disc”: la Târgoviște s-a plâns că e prea frig în sală, deci o să-l ca ia pe la spate…
 4. Sâmbătă, la Ghermănești-Snagov, a defilat prin sală cu mâna dusă la șale, cu o grimasă largă pe față, ca să-l vadă ziariștii, iar camerele TV să-i surprindă suferința.
 5. Seara s-a internat într-un spital din București. Nu se știe care. Nu se știe dacă e un spital de stat sau privat. Nu se știe nimic. Secretomanie totală.
 6. Duminică, valetul lui Dragnea, Codrin Ștefănescu, vorbește de „câteva zile de spitalizare” de care are nevoie șeful său.
 7. Luni, Dragnea va lipsi de la Înalta Curte.
 8. După două-trei zile va reapărea, fără să fi fost operat. Doar a driblat un termen de judecată, a mai câștigat o lună.

Sunt sigur că Dragnea nu se va prezenta luni la Înalta Curte. Motivul adevărat nu va fi însă unul medical. Nu hernia de disc îl va ține departe de sala de judecată, ci o suferință mult mai gravă: justițită acută. Fuga de justiție, spaima de pușcărie. Restul sunt fake news.

CITIȚI ȘI:

Dragnea s-a îmbolnăvit brusc, înaintea procesului de la Înalta Curte. El s-a internat ca să forțeze o nouă amânare. Mâine e al doilea termen din 2019

5 COMENTARII

 1. Dragnea nu are nici macar habar ce e o hernie de disc altfel ar sti sa o simuleze. Sa mearga un pic in echer, asa… de ochii lumii.
  De unde sa aibe un caracter „forjat”, asa cum se exprima Grigore? Daca avea un caracter forjat se comporta barbateste si isi accepta pedeapsa. Insa e fricos ca un iepure castrat. Rastoarna o tara pentru frica lui. Halal barbatie. Mai obisnuieste si sa se ascunda in spatele femeilor. Impinge pe altii in fata la decizii iar apoi spune ca nu a stiut nimic. Un laș nenorocit.

 2. Nici macar nu este bine consiliat.Trebuia să învețe cum să „sufere” de la un bolnav cu știința herniei de disc…Antiinflamatoare, Livache, cortizon eventual. Sau faci deja pipi pe tine?

 3. Hernie Disc 84 lei un copil. Țara e mare. Dragnea fură pentru lumea lui Hades. Are picioarele în furgon şi tot fură oamenii. Nici eu nu aş putea fura mai mult. Firesc e să furi ceea ce Familia ta produce. Ar fi un pas american cu terminație informatică în esc. Mai e nevoie şi de ape oceane blânde dar America nu mai are aur bauxită fier şi nici mintea ultimului Sfânt Iehovist. Ar fi mai bine o pace cu mine. PSD e un nebun Klaus Iohannis care mâine primește vizita Interpol Germania şi la fel Viorica Dăncilă şi Augustin Lazăr. Moscova a închis gazul spre Europa spre China spre India. Cine mai mută din remiza mea strălucitoare e un bun mondial al țiganilor. În memoria Valeriei Schelean ce putea fi nevasta mea. Dasvidania popor de curve masonice.

 4. Olivian și mai cum ca nu pot sa rețin decât ca te-ai născut in Kazahstan și tu-ai desăvârșit studiile la Moscova și in final te-ai făcut un misionar care glăsuiește foarte gingaș.Sa nu-l plângi pe Dragnea , omul asta este dracul pe pământ și numai are de stat decât câteva luni și apoi o sa-l uitam cu toții. De ce spun dracul intrat in el ca la nunta lui fi-SU s-a afișat cu fătuca lui iar pe fosta nevasta i-a dat cu flit. Omul asta este întruchiparea râului pe pământ așa ceva nu faci nici cu cel mai mare dușman. Este de o putreziciunea acest individ ca mi-ar fi greu sa/l descriu pe acest politician de mucava care s-a îmbogățit din bani publici, construindu-și un adevărat imperiu in Teleorman! Omu’ asta de Dragnea a nenorocit România, nu a știut decât ce a învățat de la mentorul lui de Traian Băsescu de la PDL! Este ca un Cal Troian in PSD dar Frumoșii ăștia nu au știut pe cine au băgat in casa! Acum văd cu toții rezultatul, PSD o sa ajungă ca PSD întâi la 20% și apoi urmează falimentul politic! Va fi absorbit de partidul altui mafiot mai mărunt de Victor Ponta de la PRO ROMÂNIA. AȘA SE SCRIE ISTORIA IN POLITICA ROMÂNEASCĂ, ĂLA MARE ESTE ÎNGHIȚIT DE CEL MIC!!!!!
  PSD-istilor treziți-va odată pana când nu este prea târziu și scăpați-va de Dragnea pana când nu este prea târziu! La europarlamentare sa luați doar 15/18% adică 4/5 băieți și fete bune de pus in rama! Apoi ne vedem dacă mai Rămâneți la alegerile prezidențiale ( șanse zero) și la alegetile locale & parlamentare dacă ori mai fi pe-acolo. Zău, ar fi mare păcat pentru marea masa a membrilor PSD care sunt oameni o ești, corecți ,dar in loc sa ia taurul de coarne stau și nu fac nimic!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here