Povestea fabuloasă a lui Ştefan Mandachi spusă de el însuşi. „Eu am rupt lanțul fricilor și cu toții trebuie să topim zalele”. A studiat cinematografie în SUA, a investit într-un film

3
7157

Suceveanul care a lansat ineditul protest #şîeu reacţionează pe blogul personal după încheierea acţiunii de 15 minute în sprjinul autostrăzilor. Totodată, el le răspunde şi celor afiliaţi frontului PSD-ALDE, care îi inventează tot felul de acuzaţii fantasmagorice, de tip securistic.

Dar poate cea mai interesantă parte a textului său ţine de pasiunea sa pentru film, pe care şi-a finanţat-o singur studiind în New York şi la Los Angeles, în Statele Unite. Nu întâmplător video-ul de promovare a campaniei #şîeu a fost atât de „profi” realizat încât multă lume s-a întrebat cine l-a făcut. Iată povestea lui Ştefan Mandachi spusă de el însuşi, pe larg:

„Mă bufnește râsul când aud c-aș fi vreun spion, agent 007, James Bond”

 • „Da. Acum sunt sigur că românii vor autostrăzi. #șîeu!”
 • „Întrucât au apărut știri și tot felul de postari neadevarate si neverificate, (unele caraghioase chiar) consider că este necesar să elucidez misterul și să demontez cu argumente acuzațiile false care mă vizează pe nedrept.”
 • „Nu am niciun serviciu secret în spate, nu cunosc pe nimeni care să facă parte din Serviciile Secrete sau poate că nu cunosc eu oamenii suficient cât să aflu din ce servicii fac parte, pentru că nu mi-a păsat. Nu cunosc membrii cheie din partide politice, nu cunosc oameni din organizații secrete, nu cunosc demnitari sau politicieni de rang înalt altfel decât de la televizor.”
 • „Mă bufnește râsul când aud c-aș fi vreun spion, agent 007, James Bond. Ceea ce îmi place să cred e că toți politicienii, spionii adevărați, agenții secreți și ceilalți au admirat curajul meu și au fraternizat cu necesitatea mea de a avea autostrăzi pentru că și ei au copii, părinți și prieteni care circulă pe marginea gropii, adică pe drumuri de opt metri și două sensuri, printre tiruri și autoturisme.”

„Mi-am sumat un risc”

 • „Tot ceea ce am făcut e că mi-am asumat un risc enorm pentru că mi-era greață de câtă frică vedeam peste tot. Cum explicați că am riscat totul? De ce am fost eu singurul dintre milioane de antreprenori? Simplu! Pentru că a fost nevoie ca cineva să facă pasul și le mulțumesc tuturor celor care mi s-au alăturat.”
 • „Sunt uimit să constat că în România, un act de curaj autentic este suspectat din start ca fiind o conspirație. Am locuit în America. Acolo nu avea nimeni grija să conteste o acțiune civică atât de sinceră, simplă și directă a unui antreprenor. Sunt un contribuabil imens la statul Român, nu am dreptul să mă exprim? Am început clipul cu descrierea mea, cum aș fi putut să înscenez un astfel de act având în vedere riscurile asumate”

Super-meseriaş de film

 • „Sunt acuzat că am băgat sume mari de bani în campania mea. Cu banii munciți de mine trebuie să dau raportul cuiva? Eu am regizat, am scris scenariul și am montat, alături de echipă, tot filmul, inclusiv am propus muzica. Am studiat cinematografie și film-making în America, la cea mai prestigioasă școală privată de film, New York Film Academy. Am diplomă de regizor, iar filmul meu de licențiere  a luat locul întâi din toată grupa.
 • „Am cursuri de scenaristică în California cu Sanora Bartels, lider al scenariștilor din Hollywood, care mi-a acordat notă maximă. Am greșit cu ceva că îmi fac meseria pe care am învățat-o prin școlarizare și anume regia de film? Până la urmă, cu acest film de cinci minute pot participa în festivaluri prestigioase din străinătate, reprezentând România. Regizori titrați din România au lăudat filmul, ca operă de artă, nu ca element cu valoare socială.”
 • „În plus, am mai regizat un film, care a intrat în 15 festivaluri. Nu e nimic nou pentru mine. Îmi practic meseria și îmi cultiv pasiunea. Am cheltuit banii pe un film, nu i-am băgat la ruletă, nu i-am jucat la barbut, nu i-am ținut la pușculiță. Dacă-i țineam sub pernă era mai bine? I-am întors și i-am rulat în economie. Am făcut tot proiectul doar cu firme românești, care au facturat totul. Unde e problema? Banii mei s-au dus la antreprenori români, la companii cu capital românesc, care au reinvestit, care plătesc tva, impozite și taxe.”

„Eu am rupt lanțul fricilor și cu toții trebuie să topim zalele”

 • „Imaginea mea a apărut pe internet asociată unui eveniment fară a mi se cere acordul. Se pune o fotografie cu Ștefan Mandachi și se insinuează că eu chem la noi proteste în nu știu ce dată. Eu nu am chemat la niciun protest și nu mă implic politic. Eu voi rămâne în poziția de antreprenor asumat. Nu fac politică, nu îndemn la proteste cu teme politice, nu îndemn la răscoale sau revoluții. Neg orice implicare politică și nu chem la manifestații politice pe nimeni.”
 • „Nu mă victimizez pentru că nu mai este momentul acum. Am făcut-o mulți ani la rând și-s sătul de propriile mele scuze. Am nevoie în continuare de antreprenori. Vreau să fie alături de mine până avem autostradă. Nu am o formulă pe care să le-o furnizez, dar trebuie să fim uniți. Și ei și-au rupt spatele și și-au neglijat familiile ca să reușească să producă bani, sper să nu renunțe și să creadă că doar împreună putem reuși.”
 • „Eu am rupt lanțul fricilor și cu toții trebuie să topim zalele. Dacă nu vom fi uniți, vom fi condamnați să o luăm de la capăt. Eu nu mai am nimic de pierdut pentru că mi-am asumat totul, dar antreprenorii înspăimântați vor pierde. Am înțeles că m-au susținut, dar acum Mandachi e în vizorul tuturor și în fața unor minciuni. Și cum este Mandachi azi, așa pot fi și ei mâine-poimâine dacă nu vom ridica fruntea sus, solidari. Chiar și un gest mărunt este foarte relevant. De pildă, eu îmi voi da jos frame-ul #șîeu de pe Facebook doar când vom avea autostradă. Până atunci, rămâne înțepenit pe poza de profil. Măcar atâta lucru cer celor care încă sunt cu mine.”
 • „Mă amuză mult acei oameni ofticați care mă ridică în atenția lumii mai mult decât merit. Sunt prea îndârjit și tăbăcit ca să mă sperie ceva și sunt atât de înverșunat încât nu capitulez, dar nici nu vreau să exagerez cu afișarea mea toată ziua prin media pentru că nu ăsta a fost scopul. Mai am și de muncit nu doar de dat declarații. Muncim că avem sute de angajați care depind de noi.

#șîeu”

Foto: stefanmandachi.ro

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

 1. Stefan Mandachi este un om interesant, care vrea sa arate ca, daca vrei sa faci ceva pentru tara, poti sa o faci. El vrea sa construiasca autostrada pe care ani de-a randul au amanat-o cei care au avut toate conditiile, inafara de inteligenta sie buna credinta.
  Dar, inafara de asta, el a a stiut sa trezeasca interes si sa inchege in romanii cam lasi solidaritatea impotriva raului. Este o speranta, in aceasta penurie de lideri capabili si curajosi, hotarati si inteligenti, fiindca nu nu numai autostrada trebuie construita, dar si Romania. Trebuie sa scapam de PSD-ALDE-UDMR, si de urmarile celor 30 de ani de conduveri corupte sau incapabile, sa trecem la o etapa noua. Si pentru asta, nu este suficienta simpla rocada intre partide, prin alegeri. In Romania trebuie ras tot ce-i rau si Stefan Mandachi pare a fi un om capabil sa reuseasca,
  Ar trebui, totusi, sa stim cum gandeste el dincolo de problema importanta pe care a demonstrat-o. Si as mai avea o curiozitate: cum a devenit atat de bogat?

 2. Ca Ștefan Mandachi ar trebui sa fim milioane de romani , pentru ca doar așa sleahtele astea de nenorociți vor pleca de la guvernare.In ultimii 30 de ani s-a făcut politica neagră pentru tot felul de indivizi de-afara care aveau un singur scop jefuirea , umbogatirea și jefuirea României. Pentru ca acolo sus au sat de starpiruri și nu de patrioți romani pentru care INTERESUL NAȚIONAL ESTE SFÂNT ȘI INTANGIBIL!
  Măcar ca acest prim demers SA-I TREZEASCĂ LA REALITATE PE ACEȘTI GUVERNANȚI CARE NU GUVERNEAZĂ PENTRU ROMÂNIA CI DOAR PENTRU UN SINGUR SCOP, IMBOGATIREA PENTRU CA ASTFEL CUM SE EXPLICA AVERILE URIAȘE ALE ACESTOR INDIVIZI CARE NU AY NICIO TREABA VU ROMÂNIA ȘI EXEMPLELE POT CONTINUA CU CARIERIȘTI PRIN TOATE MINISTERELE ȘI INSTITUȚIILE DE FORȚA ALE STATULUI!!!!!!!
  SINGURA ȘANSA A ROMÂNIEI ESTE CA DEMERSUL LUI ȘTEFAN MANDACHI CARE ERA CATALOGAT DE ACEDT BORFAȘ ORDINAR DE LIVACHE DE LA PSD CARE A AVUT IMORESIA FALSA CA ROMANII OR SA SE UITE IN GURA LUI CU DINȚI CARIAȚI DE OCNAȘ IN POLITICA NEAGRĂ ROMANESCA!!!
  NU! CATEGORIC NU ! ROMANII S-AU TREZIT ( dar nu toți , mai sunt mulți naivi printre noi) CA ACESSTA CARACATIȚA SA DISPARĂ ODATĂ PENTRU TOTDEAUNA!!!!
  SA DEA DUMNEZEU !!!!!!
  ROMÂNIA MERITA MULT MAI MULT DECÂT ACEASTA POLITICA DE MUCAVA ȘI AVEM CU TOȚII DATORIA V-O APĂRĂM , MĂCAR PENTRU COPIII DI NEPOȚII NOȘTRI ȘI URMAȘII , URMAȘILOR NOȘTRI !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here