Dan Tăpălagă îl face ZOB pe Cristian Tudor Popescu: „Bolşevismul e sub nasul lui”. La Digi 24?

1
9446

Jurnalistul Dan Tăpălagă a scris zilele trecute, pe G4Media.ro, un text foarte bun despre situaţia presei sub cizma PSD-ALDE, plecând de la criza de la Realitatea TV&Digi 24. Analiza despre starea jurnalismului călcat în picioare în epoca Dragnea-Tăriceanu merită citită cu mare atenţie, este poate cea mai bună „poză” a presei în vremuri de Ciumă Roşie.

Atent la soarta civică a României, filosoful Mihai Şora, protestatar activ în stradă la 102 ani, a preluat articolul lui Dan Tăpălagă pe pagina sa de Facebook. Înainte, Mihai Şora scrisese următoarea frază, pe tema situaţiei de la Digi 24 (un post TV răvăşit de ruperi de contracte cu jurnalişti valoroşi, oneşti şi foarte aplicaţi pe zona anticorupţie):

”O televiziune care îl invită pe AltăÎntrebare în fața românilor merită să dispară”.

Fraza de mai sus l-a scos din sărite pe CTP, care a tunat şi a fulgerat împotriva celor ce pun la îndoială onestitatea jurnalistică a postului Digi 24. Însă Dan Tăpălagă, atins prin ricoşeu de remarcile veninoase ale lui CTP, i-a amintit celui ce odinioară era părtaş la mineridele lui Iliescu (prin textele din „Adevărul” anilor 90) că instinctul lui Cristian Tudor Popescu este încă al unuia care se gândeşte înainte de toate la banii primiţi de la patronul de presă, şi nu la soarta jurnalistului simplu. Tăpălagă aminteşte că, acum 10 ani, CTP îi lua apărarea lui Sorin Ovidiu Vântu, cel care ştergea pe jos cu jurnalismul la Realitatea TV. Iată remarcile lui Dan Tăpălagă despre CTP, pe acest subiect:

 • „Îl admir sincer pe Cristian Tudor Popescu pentru capacitatea de a se fofila, de a-și apăra patronul, angajatorul sau mogulul în momente critice, cu aerul solemn că se zbate totuși pentru o cauză mai generoasă, pentru colegii ziariști atacați profund nedrept, pentru public, pentru principii.”
 • „Această tehnică remarcabilă am observat-o încă din 2010, când CTP era angajatul lui SOV. Mogulul tocmai fusese arestat și o armata de ziariști i-a sărit în apărare.”
 • „Ei, bine, au trecut zece ani de atunci. Nimic esențial nu s-a schimbat în comportamentul lui CTP, doar angajatorul este altul, televiziunea Digi24.”
 • „Nici comportamentul nostru nu s-a schimbat. Nu mai scriem la HotNews.ro, ci la G4Media.ro. Am publicat un text în urmă cu câteva zile cu explicații despre situația de la Digi24, unde politica editorială se transformă vizibil, jurnaliști sunt concediați pe capete, tonul critic tot mai slab. Am încercat să explic de ce se întâmplă toate astea.”
 • „Textul a fost preluat pe pagina de Facebook a filosofului Mihai Șora, care postase anterior următoarea frază despre Digi24.ro: ”O televiziune care îl invită pe AltăÎntrebare în fața românilor merită să dispară”.
 • „Acest verdict cam drastic al lui Șora i-a oferit prilejul perfect abilului CTP să-și pună în mișcare strategia aplicată cu succes și în cazul SOV. Jurnalistul n-a simțit nevoia să se pronunțe pe fond, ci a trecut la atac împotriva celor au ridicat semne de întrebare în ce privește evoluția Digi24.”
 • „O frază anume rostită de CTP mi-a amintit de 2010: ”Sechelele astea de totalitarism, de bolșevism înfiorător… Cum poți să spui lucrul ăsta? – „Merită să dispară!”. Nici nu e cazul, există televiziuni care chiar sunt de propagandă feroce, pe față, fiecare în direcția ei. Putem spune că merită să dispară?”.
 • „Iarăși, CTP discută forma, nu fondul problemei. Ca de obicei, deviază atenția publicului către aspecte nerelevante pentru dezbaterea mare pe o temă tot mai presantă: libertatea presei, aproape anihilată sub regimul Dragnea. Mă tem că bolșevismul e în altă parte, chiar sub nasul domnului Popescu, nu la Șora.”
 • „CTP garantează că atâta timp cât se află acolo, să nu ne facem griji, Digi24 e ok. Oare?”
 • „Cercetați mai atent fondul problemei, domnule Popescu. Nu vă repeziți, riscați să repetați eroarea de acum zece ani. Dacă doriți să aprofundați tema, luați legătura cu jurnalista Digi24 concediată a doua zi după ce a dat exclusivitatea cu Viorica Dăncilă care a ratat întâlnirea cu Jean Claude Juncker pe Aeroportul Băneasa.”
 • „Mai multe detalii despre caz vă pot livra colegii de la PaginadeMedia.ro.”
 • „Ar fi un bun început. Ați putea continua cu alți jurnaliști puși pe liber. Ei v-ar putea ajuta să vă lămuriți din interior mai repede decât noi, ceilalți, cui profită schimbarea de macaz: lui Dragnea sau lui Tăriceanu?”

CITIŢI ŞI:

Digi, încă o lovitură rea: pleacă şi Radu Paraschivescu! „Mi s-a propus să lucrez gratis”

Radu Paraschivescu o întreabă pe Norica Nicolai de unde se iau banii pentru proteste. „Unde-i casieria? Se plăteşte pauşal? Scandările se plătesc separat?”

Digi 24 mai pierde un jurnalist cu experienţă. Motivul: oprirea emisiunii „România furată”!

Dan Turturică, la despărțirea de Digi24.ro: „A fi neutru azi înseamnă să ajuți trădătorii și agresorii acestei țări. Nu am de gând nici să tac, nici să mă prefac

O nouă ştire-şoc de la Digi: Turturică şi echipa, OUT de la site-ul televiziunii de ştiri a RCS&RDS!

Două dintr-o lovitură. Digi 24 închide şi staţiile locale, după valul de plecări cu jurnalişti, editori, producători!

1 COMENTARIU

 1. Bun venit printre marii pământeni. Cristian Tudor Popescu e un ziarist falimentar care vede nebunia personală ca pe mare bine apostolic. Nu sunt un omul de bine scria dumnealui, nu un om oarecare. Sunt ajuns de la FNI. Restul poporului poate azi să moară. Acel popor care s-a rupt de marele Băsescu… omul de la care Germania nu mai aşteaptă binele ocult sau forma de impunere a Crezului Sfânt. Sorin Ovidiu Vântu ca mason veros a fost puternic. Mai mare ca el în manipulare nu a fost nimeni. Un mason roşu. Ca găinile roşii ale lui Adrian Năstase, alt mason.

  Masoneria e din timpuri străvechi. De când au construit armele nucleare se vor mari oameni de stat. Roşii vorbesc de marile lor realizări la pensii. Ca nişte bolşevici care au rămas peste timpul promis de Vatican. Cine vede lucrurile altfel decât ei ajuns a împărți timpul la sferturi de memorie. Vina e a lor.

  Drag Cristian Tudor Popescu, să ajungi la bătrânețe ca Simona Halep. Sănătoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here