Dr. Beatrice Mahler: „Dacă tendința se menține, în decembrie vom plânge mult. Vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari”

0
2993
Beatrice Mahler

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, a declarat marţi, la Digi 24, că ”vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună”, în pandemia Covid-19. Dacă lucrurile continuă în această direcţie, ”şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”, a spus dr. Mahler.

”Dacă am avea locuri în Terapie Intensivă, numărul pacienţilor din Terapie Intensivă ar fi mult mai mare. Avem în secție 60 de pacienţi cu forme severe, din care o parte, o mare parte, ar putea să beneficieze de asistenţă în Terapie Intensivă, unde nivelul de evaluare şi de suport este net diferit. În acest moment ne descurcăm cu ce avem şi încercăm să facem tot ce putem pentru pacienţii noştri. Nu înseamnă că nu primesc tratament, toţi sunt îngrijiţi, dar cu siguranţă lucrurile ar sta altfel dacă am avea mai multe paturi în Terapie Internsivă”, a spus Beatrice Mahler.

Întrebată dacă, în opinia sa, în Bucureşti, ar fi nevoie de carantină, medicul a afirmat: ”Pe mine mă îngrijorează, dacă mă uit pe cifrele zilnice, mortalitatea, care este în creştere şi pe care o vedem şi noi că a crescut la un nivel îngrijorător, inclusiv la pacienţii internaţi. Asta înseamnă că formele care ajung, ajung şi foarte târziu, ajung şi foarte decompensaţi, forme severe, cu mortalitate crescută. Vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună şi, dacă lucrurile continuă în această direcţie, şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”.

Într-o situație critică se află și Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, tot din Capitală, unde numărul pacienților de Covid-19 în stare gravă este atât de mare, încât Terapia Intensivă a devenit neîncăpătoare, iar paturile cu oameni conectați la oxigen au fost înșirate pe holuri.

România a doborât marți, 24 noiembrie, noi recorduri macabre, anunțând 196 de decese Covid într-o singură zi. Alți 1.209 pacienți sunt internați la Terapie Intensivă. Conform ultimelor statistici, circa 80-85% dintre ei vor deceda în zilele următoare. Spre comparație, în Occident rata mortalității Covid la ATI a coborât spre 20-25%.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Delir antivaccinist pe cel mai mare grup de Facebook al profesorilor, după anunțul că au prioritate la imunizare. Constatare: sistemul colcăie de analfabeți, conspiraționiști și fani PSD

Un medic și o asistentă, acuzați de colegii lor că au răspândit Covidul prin partide de amor la Terapie Intensivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.