Ușa Gabrielei Firea era păzită de 5 polițiști locali! Nicușor Dan a renunțat la plutonul de 27 din jurul clădirii și i-a trimis pe teren

0
1652
"Aproape de oameni." Singura dată când Gabriela Firea "s-a pogorât" printre bucureșteni, în 4 ani de mandat, a fost pentru o ședință foto în tramvai. Vehiculul a fost golit de călători și umplut cu "figuranți", angajați din primărie selectați să dea bine în cadru

Nicușor Dan, noul edil la Bucureștiului, a găsit clădirea Primăriei Generale apărată de locuitori ca o fortăreață: un pluton de 27 de polițiști locali înțesa perimetrul, asigurându-se că publicul nu intră de capul lui. Chiar biroul fostei primărițe era păzit de o grupă de 5 polițiști locali! Nicușor Dan a renunțat la aceste măsuri, a păstrat 10 oameni de ordine și pe restul i-a trimis pe teren. Niciunul dintre cei 5 paznici plantați la ușa biroului său n-a fost menținut.

Situația nu este surprinzătoare decât pentru cei care o cunoșteau pe Firea decât din spoturile publicitare plătite din bani publici ca să ruleze non-stop pe posturile TV. Între sloganul său, “aproape de oameni”, și realitate nu exista nicio legătură.

Firea nu a intrat în contact cu locuitorii Bucureștiului decât foarte rar și accidental, iar atunci a ieșit traumatizată din “ciocnire”, șocată să vadă că oamenii n-o iubesc și nici nu îi cred balivernele. Până și materialele promoționale filmate pentru TV s-au făcut cu figuranți. Firea s-a plimbat cu tramvaiul golit de călători și umplut cu angajați ai Primăriei, iar la Spitalul Colentina a venit cu o echipă de filmare care a regizat totul, cadrele medicale dându-se jenate la o parte.
Prin contrast, Nicușor Dan circulă (fără bodyguarzi) dintotdeauna cu metroul și autobuzul, își fixează fără probleme întâlnirile în locuri publice, nu cere separeuri și nici să fie dați afară clienții când apare el.

Nicușor Dan: “Nu simt nevoia de atât de multă pază și protecție, chiar mi se pare exagerată. Primăria nu este o fortăreață“

Episodul de la Primăria Capitalei este elocvent. „Primarul general a dispus ca personalul care asigura paza Primăriei să fie redus de la 27 la 10 persoane. Totodată, acesta a renunțat la paza asigurată pe palierul unde se află biroul primarului, inclusiv la paza din fața biroului său, pentru care erau repartizați cinci politiști locali, zilnic“, anunță un comunicat al Primăriei.

Nicușor Dan a explicat pe contul său de Facebook: “Am avut în această după-amiază o întâlnire cu șeful Poliției Locale a Municipiului București pentru a discuta despre funcționarea curentă a Poliției Locale în următoarea perioadă.

I-am cerut șefului Poliției Locale reducerea numărului de polițiști locali care asigură paza Primăriei Capitalei, de la 27 la 10 persoane. De asemenea, am solicitat retragerea polițiștilor locali care asigurau paza la ușa biroului meu, inclusiv pe cei de pe palier. În total erau cinci persoane, zilnic, repartizate pentru paza primarului. Spre deosebire de ex-primarul Firea, eu nu simt nevoia de atât de multă pază și protecție, chiar mi se pare exagerată. Cu siguranță, Poliția Locală are lucruri mai importante de făcut decât să păzească biroul primarului. Primăria nu e o fortăreață, ci o instituție în serviciul cetățenilor.

Am vorbit, de asemenea, cu șeful Poliției Locale Municipale despre detașarea a 20 de polițiști locali, care să patruleze împreună cu reprezentanții Gărzii de Mediu pentru a sancționa problemele de mediu din București. E una dintre modalitățile prin care creștem presiunea pentru respectarea legislației de mediu“.

Firea sugerează, pe contul său de Facebook, că polițiștii locali i-au fust puși la ușă de Guvern!

Gabriela Firea a reacționat în stilul caracteristic pe pagina de Facebook, încercând să abată atenția de la armata plătită din bani publici ca să o păzească de locuitori în fortăreața sa din Primărie.

A plasat o postare în care îl acuză pe Nicușor Dan că nu face nimic și vorbește în dodii despre polițiștii locali, dând de înțeles că ar fi fost puși la ușa sa, de fapt, de Guvern!

Iată mesajul fostei primărițe: “Cum să nu faci nimic pentru oameni dar să te faci că lucrezi. Azi, un nou episod. Polițiștii locali din toată țara sunt la dispozitia Ministerului de Interne din martie, pe perioada stării de urgență și a celei de alertă. E lucru știut! Mă rog, dacă n-ai stat ascuns în dulap. În loc de rezolvarea imediată a problemei apei calde și a căldurii – cum a promis, a salariului de 1400 de euro garantat in campanie, a începerii lucrărilor la metroul ușor, a reducerii poluării de la CET-urile guvenului, primarul dreptei unite se ocupă de polițiștii locali. El ne-a informat public. Ca pe o mare realizare! Adică, intră peste atribuțile ministrului de interne.

Își inventează o temă, o preocupare, ca sa arunce praf în ochii bucureștenilor.

Oamenii au nevoie de rezultate concrete, de continuarea investițiilor în spitale, șantierele ar trebui să duduie, totul ar trebui să meargă ceas pentru că are guvernul de partea lui.

Cu asta a defilat toată campania : va avea buget, fonduri, bani cu nemiluita de la guvern si proiecte aprobate pe bandă rulantă!

În afară de proiectele muncite de mine și echipa mea, luni sau ani de zile, noul primar nu a produs nimic într-o lună de mandat. Decât multă, multă dezamăgire, pentru minciunile din campanie. Ușor, ușor iese adevarul la iveală! Vrăjeala lui din campanie a trecut. Acum îi roagă pe oameni să «aibă răbdare»“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here