Două simptome ale infectării cu coronavirus, aparent atipice, au început să apară tot mai des la pacienți. Anunțul făcut de managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași

0
870

Patologia Covid-19 în România s-a modificat, în ultimele săptămâni, nu doar în ce privește numărul cazurilor care evoluează spre grav (în creștere masivă) și vârsta medie a pacienților (ajunsă undeva spre 50 de ani), ci și ca simptomatologie.

Conform managerului Spitalului de Boli Infectioase din Iasi, Carmen Dorobăț, tot mai frecvent apar, la debutul bolii, două manifestări aparent fără legătură cu un virus care afectează căile respiratorii. Pacienții reclamă dureri abdominale și puternice dureri de cap, acestea fiind, în primele zile, singurele semne ale infectării, în absența tusei și a febrei – despre care, până acum, se știa că sunt aproape nelipsite.

„Aș sublinia debutul atipic, pe care nu l-am întâlnit până acum, cum ar fi debutul digestiv și debutul neurologic, cu manifestări precum dureri de cap deosebit de puternice, vertij (n.r. – amețeală), care ar putea sugera eventual o altă boală, cum ar fi un accident sau un spasm cerebral, dar acești pacienți au avut totuși test pozitiv Covid”, a explicat Carmen Dorobăț, la Digi 24.

Această evoluție a simptomatologiei, într-o direcție neașteptată, ar fi un argument puternic pentru ca testul pentru coronavirus să le fie făcut tuturor pacienților care merg la doctor, spune doctorița. „De exemplu durerile abdominale și scaunele frecvente. La adulți nu te-ai aștepta, suntem în sezonul de vară, consumăm multe fructe și legume, ca astfel de simptome să te ducă spre un test Covid pozitiv, în absența tusei și a febrei”, spune managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

O altă modificare a patologiei este aceea a înmulțirii cazurilor care se agravează târziu, după mai bine de o săptămână de simptome ușoare: „Am avut cazuri de agravare respiratorie chiar după 10 zile de evoluție ușoară, când ne așteptam ca pacientul să meargă acasă”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Mașinăria de falsificat semnături a PSD. „Ne cam doare degetul” / „Să le pun motor la cur, la mâini?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here