sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăNewsVIDEO. Scene comice pe Vârful Moldoveanu: fugiți de aglomerație, zeci de turiști...

VIDEO. Scene comice pe Vârful Moldoveanu: fugiți de aglomerație, zeci de turiști au făcut ambuteiaj pe cel mai înalt pisc din România!

-

Scene incredibile, dar de-a dreptul comice l-au întâmpinat în weekendul trecut pe jurnalistul clujean Dan Izvoreanu, când acesta urcat pe Vârful Moldoveanu. Fugiți de aglomerație în plină pandemie de coronavirus, dar dornici, totuși, de experiențe interesante, numeroși români s-au gândit că o idee foarte bună ar fi să urce în cel mai înalt punct din România – Vârful Moldoveanu, din Masivul Făgăraș, la 2.544 de metri.

Toate bune și frumoase, numai că ideea le-a venit tuturor deodată, așa că duminică, atunci când Izvoreanu a ajuns pe pisc, a descoperit o aglomerație de nedescris: zeci de oameni așteptau, literalmente, la rând să urce pe vârf pentru câteva poze! Nici vorbă de liniște, armonie, contemplarea tihnită a peisajelor, iar despre distanțare socială – nici atât!

“Era o atmosferă faină, lumea se bucura, era un vibe pozitiv”

Pozele urcate pe contul său de Facebook de către jurnalist, cu comentariul ironic „Blocaj în trafic”, ilustrează un moment de-a dreptul comic, iar replicile prietenilor săi n-au întârziat. “O țară de alpiniști. Pe vreme de pandemie”, a comentat o persoană, în timp ce alta a sintetizat perfect absurdul situației: “Mai bine băgau autobuzul și era loc pentru toți!”.

- Advertisement -

În replica unei persoane care se temea că maneliștii “în șlapi și șosete” au ajuns și pe munte, autorul pozelor a făcut și o scurtă descriere a atmosferei de la marea înghesuială pe Vârful Moldoveanu: “Manele nu aveau. Teniși, adidași, echipament neadecvat, unii da. Dar una peste alta era o atmosferă faină, lumea se bucura, era un vibe pozitiv“.

Conform informațiilor furnizate de site-ul specializat muntii-nostri.ro, traseul spre Vârful Moldoveanu, prin Stâna lui Burnei și Valea Rea, este unul cu grad mediu spre dificil. Distanța este de 5,3 kilometri, dar durata este între 3 ore și jumătate și 4 ore și 15 minute. Elevația este de 1.060 de metri – punctul de plecare pe traseu este la 1.484 de metri, iar vârful este la 2.544 de metri. Sunt câteva porțiuni unde e nevoie să te cațeri, dar în general principala dificultate este urcușul susținut.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Mașinăria de falsificat semnături a PSD. „Ne cam doare degetul” / „Să le pun motor la cur, la mâini?

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -