marți, mai 21, 2024
AcasăDezvăluiriVIDEO. Mașinăria de falsificat semnături a PSD. "Ne cam doare degetul" /...

VIDEO. Mașinăria de falsificat semnături a PSD. „Ne cam doare degetul” / „Să le pun motor la cur, la mâini?”

-

Încercarea președintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, de a-și disculpa PSD-iștii de la Primăria Sectorului 5 are un efect paradoxal. Se confirmă bănuielile că în instituția condusă de primarul Daniel Florea funcționa o fabrică de falsificat semnături pentru alegerile locale. Imaginile video arată clar că mai multe persoane falsifică semnături pentru candidatura primarului Sectorului 5, Daniel Florea, și cea a primarului general, Gabriela Firea.

Marcel Ciolacu spune că a vorbit cu Daniel Florea, candidatul PSD pentru un nou mandat de primar al Sectorului 5, despre filmarea în care apar angajați ai instituției falsificând listele cu semnături pentru alegerile locale.

Marcel Ciolacu: „Am avut o discuție cu domnul primar Daniel Florea. Nu dânsul a gestionat strângerea de semnături. Este, totuși, primarul Sectorului 5. Echipa dânsului. M-a asigurat că toți cei care au apărut în acel film nu mai fac parte din staff-ul domniei sale”.

Așadar, Ciolacu nu neagă falsificarea de semnături într-un birou de la Primăria Sectorului 5, de către angajați ai instituției, ci spune doar că respectivii falsificatori „nu mai fac parte din staff-ul” primarului Florea! Din staff-ul de la partid, se înțelege, pentru că altfel ei sunt angajați ai Primăriei, unii dintre ei cu funcții importante (de exemplu, coordonatorul operațiunii, Mircea Serediuc).

Și directorul Mircea Serediuc, în biroul căruia se derulează operațiunea, confirmă porcăria. El n-a negat-o, dar a lăsat să se înțeleagă că e vorba nu de completarea listelor, ci de verificarea lor! De parcă ar fi legal ca funcționarii dintr-o primărie să se ocupe de așa ceva în timpul programului de lucru, la locul de muncă!

- Advertisement -

Imaginile arată și informații personale ale mai multor persoane trecute pe listele susținătorilor PSD la alegerile locale din 27 septembrie, pentru candidatura Gabrielei Firea și cea a lui Daniel Florea.

Surse din Primăria Sectorului 5 au declarat pentru „Libertatea” că totul s-ar fi petrecut în subsolul Primăriei, în biroul șefului Amenajare Edilitare și Salubrizare (AES, Mircea Serediuc. „Domnul în cămașă albastră și doamna îmbrăcată cu ie albastră sunt candidați la consilieri locali pe listele lui Florea”, dezvăluie una dintre surse.

Responsabili pentru întocmirea listelor ar fi Mircea Serediuc, șeful AES, și Denisa Frunză, directoarea Direcției de Resurse Umane. Numele celor doi apar și în filmarea postată pe internet.

- Advertisement -

Directoarea cu 5 pixuri diferite. A fost adusă „de la Olguța”

„Cea care s-a ocupat mereu de semnături a fost Denisa Frunză. A adus-o el (primarul Florea – n. red.) de pe la Olguța Vasilescu și acum îi e fidelă. Ea e vicepreședinte PSD Sector 5 și director Resurse Umane la Primăria Sectorului 5. Ea trebuie să aibă 5 pixuri diferite, cu care să transcrie și să semneze listele. Pe lângă ea, responsabil e și Mircea Serediuc”, dezvăluie sursa din Primăria Sectorului 5.

Daniel Florea zice că imaginile sunt „false”, iar Gabriela Firea amenință cu plângeri penale pentru „defăimare”.

VIDEO: Funcționarii de la primăria Sectorului 5 în acțiune

Plângeri penale făcute de PNL și USR

Reprezentanții din București ai PNL și USR-PLUS au anunțat luni că vor depune plângeri la DNA și la Poliție, după apariția unei înregistrări în care funcționari ai Primăriei Sectorului 5 ar fi falsificat liste cu semnături pentru alegerile locale.

Cristian Băcanu, avocat, candidatul PNL și al USR la Primăria Sectorului 5: „Incredibil! Oamenii primarului PSD de la Sectorul 5 falsifică semnăturile pentru candidatură în Primărie. Am formulat în această dimineață plângere penală cu privire la modul în care au fost falsificate semnăturile de către PSD în Sectorul 5! Nu voi permite ca oamenii din Sectorul 5 să mai fie furați!”.

Și Octavian Berceanu, consilier general la Primăria Capitalei din partea USR, a anunțat că se va adresa autorităților cu privire la aceste imagini: „Am făcut sesizare la Poliția Română și la DNA pe tema privind filmarea procesului de colectare a semnăturilor pentru alegerile locale București 2020, sector 5 și PMB, în favoarea lui Daniel Florea și Gabriela Firea”.

Replici din filmarea de la Primăria Sectorului 5

„Ne cam doare degetul. Eu nu mai pot, fetele astea sunt rupte”

 • „Câte ai făcut? 20? 50? Că acuma vine și ne ia la rost…”
 • „Dă să fac niște semnături pe foaia ta…”
 • „Ne cam doare degetul.”
 • „Eu chiar nu mai pot, am bășică la deget.”
 • „Și ăia în Primărie… bagă de rup și ăia.”
 • „Da, domnu’ director, facem! N-avem multe… stăm bine! Încă jumătate de oră, ne apropiem! Da, domnu’ Serediuc, vă sun… cum suntem aproape gata, vă sun. Trage și Denisa, eu nu mai pot, fetele astea sunt rupte!”

„La domnu’ Florea mai avem câteva, mai multe sunt la Firea de făcut”

 • „Terminăm și noi astăzi? Pentru că au și fetele treabă. Le e sete, le e foame. Le dor degetele… La domnu’ Florea mai avem câteva, mai multe sunt la Firea de făcut.”
 • „Mai dă-i în pana mea, ei își ia bani și eu stau să le fac treburile! Păi da, ce, îi mulțumești pe ăștia? Bagi ca prostul, n-ai casă, n-ai masă, n-ai nimic. Toți nemulțumiți sunt!”
 • „Mai bine mergeam la ăilalți, plătea mai bine.”

„Să le pun motor la cur, la mâini?”

 • „Eu înțeleg că sunteți stresat de altul, dar nu pot, ce să le fac? Să le pun motor la cur, la mâini? Să vă streseze! Una a început să plângă, că are copilul la soacră-sa… să o leg aici? Începe să bocească pe aici, că nu-i mai stă soacră-sa cu copilul”.
 • „Îi ajunge și ei de atâtea zile!”

„Vă stă în cârcă domnu’ Florea… E o onoare să scriem pentru Firea!”

 • „Dacă îi spuneați că o dați afară, de aia nu mai putea ea! Puteți să le explicați că asta e tot ce-am putut noi. Dacă nu, mai bine să ne dea afară. Vă înțeleg că vă stă în cârcă domnu’ Florea… Luați oameni mai mulți! Milogu’ dreacu’! (…) E o onoare să scriem pentru Firea! O văd la televizor și îi spun că «am scris pentru tine, sora mea».”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -