„Marele războinic” Teodorovici a luat sub 6,5% și a dispărut ca măgaru’-n ceață! Ciolacu, instalat șef la PSD cu 93,5%

0
2746
Eugen Orlando Teodorovici

Congresul extraordinar al PSD, desfășurat în condiții speciale (prin videoconferință), a avut un rezultat previzibil: Marcel Ciolacu s-a instalat ca președinte „plin”, punând capăt interimatului de 9 luni.

Surprinzător este procentul cu care a câștigat Marcel Ciolacu: 1.310 voturi din cele 1.401 valide, adică 93,5%. În total s-au înregistrat 1.450 de voturi, dar 49 au fost nule/neutilizate.

Scorul zdrobitor al lui Ciolacu scoate în evidență eșecul rușinos al singurului său contracandidat, Eugen Orlando Teodorovici: doar 95 de voturi, adică 6,48%!

Teodorovici s-a prezentat drept „mare războinic” pe Facebook, și-a anunțat cu tam-tam candidatura la șefia partidului, dar când a venit vremea să treacă la fapte, a clacat lamentabil.

Două erori majore l-au dus pe ex-ministrul rusofil la scorul penibil de azi:

  1. Nu și-a făcut echipă (vicepreședinție, secretar general etc.), scăzându-și astfel șansele de a avea o susținere consistentă în partid (fiecare om din echipă putea aduce un număr de voturi).
  2. Nu a s-a prezentat la Congres, unde un discurs bine țintit putea să-i mai aducă voturi. Absența sa a fost percepută ca o dezertare, o fugă lașă, o dispariție inexplicabilă.

Teodorovici avea un scaun rezervat la sala de la Palatul Parlamentului, alături de ceilalți candidați (cei din „echipa Ciolacu”), însă nu a mai apărut. Nici măcar nu a trimis vreun mesaj de susținere a propriei candidaturi, mesaj care să le fie distribuit delegaților PSD aflați în cele 39 de locații din țară, de unde se vota.

Bonus: Teodorovici n-a dat semne de viață nici pe Facebook. Ultimul său mesaj a fost cel de vineri seară. Sâmbătă n-a scris nimic până la ora 17.00 (ora redactării acestei știri) – nici înaintea Congresului, nici în timpul său, nici în primele ore de după anunțarea rezultatelor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Mașinăria de falsificat semnături a PSD. „Ne cam doare degetul” / „Să le pun motor la cur, la mâini?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here