Vergil Chițac (PNL) promite adoptarea urgentă a unui nou PUG pentru Constanța, care să salveze orașul de dezmățul construcțiilor haotice

0
410

Senatorul Vergil Chițac (www.vergilchitac.ro), candidatul PNL la Primăria Constanța, se numără printre cei care, în ultimii ani, a tras repetate semnale de alarmă în legătură cu faptul că Planul Urbanistic General (PUG) al orașului-port este expirat din anul 2009.

Într-un mesaj electoral, PNL-istul constănțean mai atrage încă o dată atenția asupra consecințelor dramatice ale acestei situații anormale și ilegale.

În același timp, candidatul liberal la Primăria Constanței promite că, dacă va fi învingător în scrutinul din 27 septembrie, va opri practica dezastruoasă pentru oraș a adoptării în Consiliul Local a unor Planuri Urbanistice Zonale (PUZ-uri) și va face o prioritate zero din elaborarea și votarea unui nou PUG al managementului edilitar și al dezvoltării urbane a orașului-port de la țărmul Mării Negre.

Mesajul transmis de Vergil Chițac constănțenilor

“De 11 ani, orașul nostru a fost brutalizat și supus unora dintre cele mai mari orori urbanistice și administrative din câte a văzut țara asta.

Practica Planurilor Urbanistice Zonale (PUZ) a umplut multe buzunare și a alungat mulți constănțeni de acasă.

Iar dacă nu se vor lua măsuri urgente în ceea ce privește un nou PUG, îmi este teamă că vom ajunge într-o situație fără ieșire.

În mandatul meu, realizarea unui nou PUG trece de la zero prioritate, după cum este în prezent, la prioritate zero!

Elimin practica PUZ-urilor și, cu această ocazie, opresc orice tentativă de construire pe spații verzi sau neconformă cu locurile de parcare sau regimul de înălțime al zonei.

Mai mult, voi include în PUG noul Registru al Spațiilor Verzi, astfel că nimeni nu se va mai putea atinge de acestea și le vom putea aduce la standardele anului 2020.

Facem curățenie. Aveți încredere!“

Senatorul Chițac printre alegători

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here