sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăDezvăluiriDouă gunoaie: primarul PNL care făcea sex cu minore de la proxeneți...

Două gunoaie: primarul PNL care făcea sex cu minore de la proxeneți și fruntașa USR dedulcită la șpăgi „pe model PSD-ist”

-

Două cazuri neconforme cu etica a două partide care în ultimii trei ani au strigat, cot la cot sute de mii de cetățeni, „Justiție, nu corupție!”: un primar PNL și o șefă de filială USR. Păcătoși vor fi mereu, importantă e reacția partidelor din care aceștia fac parte, atunci când șefii lor află cu ce se ocupau. Singura soluție e aruncarea peste bord.

Cele două cazuri îi au în prim-plan pe:

  • Damian Butnariu, primarul PNL din Mogoșești-Siret, județul Iași. A recunoscut în instanță că a făcut sex cu două minore în biroul său, plătind 100 de lei unui proxenet pentru „servicii sexuale”. A anunțat că se autosuspendă din PNL.
  • Cristina Horotan, vicepreședinta USR Șelimbăr, județul Sibiu. Conform procurorilor, este complice a soțului său, arhitectul-șef al localității, Radu Horotan, reținut pentru că ar fi primit 3.500 de euro mită de la doi dezvoltatori imobiliari.Mita a fost dată prin intermediul biroului de arhitectură deținut de soția acestuia, Cristina Horotan, care între timp și-a dat demisia din USR.

Primarul care făcea orgii în Primărie, pe mână cu un proxenet

Primarul Damian Butnariu, din comuna Mogoșești-Siret, județul Iași, susține că este atacat mediatic pentru o poveste veche de 13 ani, într-un dosar în care a avut calitatea de martor.

„În an electoral, este normal să fii atacat mediatic de către toți cei care tânjesc la funcția ta. M-am trezit astăzi personaj principal într-o poveste veche, încheiată de 13 ani, în care am avut calitatea de martor”, a scris edilul pe Facebook.

- Advertisement -

Butnariu este primar din 2004. El a precizat că este membru al PNL de la începutul carierei sale publice și că se pune la dispoziția partidului. „Înțeleg să mă pun la dispoziția conducerii partidului în această situație și rog să se ia act de dorința mea de a mă autosuspenda din această calitate, până când adevărul va ieși la suprafață în acest caz”.

Dar adevărul este unul crunt. Butnariu a recunoscut în instanţă că a făcut sex cu două minore – două surori de 17 și 16 ani – chiar în sediul primăriei, plătind 100 de lei pentru servicii. Damian Butnariu a întreţinut „raporturi sexuale normale şi orale” cu cele două fete, victime ale unei reţele de trafic de minori din zona Paşcaniului, scrie Ziarul de Iași.

Damian Butnariu n-a ratat ocazia de a se poza împreună cu Ludovic Orban

Una dintre ele fusese răpită de la şcoală chiar cu câteva ore înainte de a fi dusă în biroul primarului. În toamna anului 2007, proxenetul Adrian Buduroi a aşteptat-o pe Diana (17 ani) să iasă de la şcoală şi a ameninţat-o că o va omorî dacă nu va urca în maşina sa.

- Advertisement -

Buduroi a dus fetele în Mogoşeşti-Siret, mai exact în sediul Primăriei, „unde le-au obligat să întreţină raporturi sexuale normale şi orale cu martorul Butnariu Damian”, scrie în rechizitoriul întocmit de procurori.

Informațiile apar într-un dosar în care mai mulţi proxeneţi din zonă sunt judecaţi pentru fapte de trafic de carne vie, pe care le-au comis în perioada 2007-2008.

Procesul proxeneţilor care îi serveau copile edilului urmează să se reia la Curtea de Apel Iaşi. În primă instanţă, Adrian Buduroi, proxenetul care le-a dus pe cele două minore în biroul primarului, a primit 15 ani de închisoare.

Fruntașa USR Șelimbăr, complice la luare de mită

Primul scandal de corupție în care este implicat un fruntaș USR vine de la filiala din Șelimbăr,vjudețul Sibiu. Procurorii susțin că vicepreședinta filialei, Cristina Horotan (35 de ani), este complice a soțului său, arhitectul-șef al localității, Radu Horotan, reținut pentru că ar fi primit 3.500 de euro mită de la doi dezvoltatori imobiliari.

Conform procurorilor, mita a fost dată prin intermediul biroului de arhitectură deținut de soția acestuia, scrie Turnul sfatului.

Între timp, Cristina Horotan și-a dat demisia din USR. „Anunțăm oficial că doamna Cristina Horotan, membru USR Șelimbăr, și-a dat demisia din Uniunea Salvați România și, implicit, din toate funcțiile deținute. Partidul nostru va susține necondiționat principiile privind justiția. La intrarea în partid, fiecare membru este verificat din punct de vedere al integrității și fiecare viitor membru dă o declarație pe propria răspundere ca nu are fapte sub incidența legii penale”, precizează USR într-un comunicat.

Dosarul în care a fost reținut pentru 24 de ore Radu Horotan a fost deschis pe 10 iulie 2019.

„În fapt, s-a reţinut că suspectul, funcţionar public angajat al unei primării de pe raza judeţului Sibiu, aflat în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, a condiţionat, în mod insidios, dezvoltatorului imobiliar îndeplinirea acestor atribuţii de serviciu, respectiv avizarea favorabilă a unor documentaţii prealabile obţinerii autorizaţiei de construire, de încheierea unor contracte de prestări servicii cu o anumită societate de arhitectură, condusă în drept de complicele său, şi faptic de către el şi soţia sa, obţinând astfel un profit material injust al acestei societăţi de arhitectură, foloase materiale necuvenite care, în mod mediat, au ajuns în posesia familiei suspectului”, arată Ioan Veștemean, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

Procurorii susțin că urmăresc și o mită, dată în două tranșe, de către doi dezvoltatori imobiliari. „Soţia şi interpusul suspectului, aflaţi în cunoştinţă de cauză, şi-au adus aportul la deghizarea şi încasarea mitei”, arată magistratul Veștemean.

Cristina Horotan nu doar că știa de presupusa mită primită de soțul ei, arhitectul-șef din Șelimbăr, dar a și ajutat la mascarea acesteia. Dezvoltatorii imobiliari ar fi plătit această mită prin biroul de arhitectură trecut pe numele unui complice, dar condus, în realitate, de ea și de soțul său, susțin procurorii.

Cristina Horotan și-a băgat capul și în poze de campanie, chiar cu liderul național Dan Barna. E a doua din stânga, cea mai zâmbăreață

Radu Horotan este arhitect-șef al Primăriei Șelimbăr din 2017. Potrivit celor mai recente declarații de avere, Radu Horotan are:

  • un teren și o casă pe care le-a cumpărat în 2018;
  • ceasuri și bijuterii evaluate la 25.000 de euro și achiziționate în ultimii 19 ani;
  • un cont bancar) cu 40.000 de lei;
  • împrumuturi acordate de 80.000 de lei;
  • un credit accesat în 2018 și scadent în 2043, în valoare de peste 423.000 de lei;
  • în calitate de arhitect-șef, a primit un salariu anual de 45.098 de lei, soția sa având un venit anual de 30.000 de lei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Robert Turcescu – Moise Guran, scurtă istorie a unui război vechi de 4 ani

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. Foarte bine,cei care isi fac curatenie cat mai repede si tot timpul,vor fi respectati ,cine nu,la cosul de gunoi al politicii,acolo unde merita sa ajunga impreuna cu pesedeii,taricenii,pontistii si alte gunoaie politice!

  2. Pe astia care au luat mita 3-4 mii de Euro ii bagati la puscarie, iar aia care au furat milioane ne conduc. Voiculescu, Tariceanu, Dragnea, Ponta, Dancila, Carmen Dan si alte citeva zeci de mii de hoti si corupti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -