Dorel a luptat în Irak și Afganistan, dar l-a răpus Covid-19 în Irlanda. „Veterane, nu te vom uita niciodată!”

0
2240
Dorel Giurcă

Dorel Giurcă avea 53 de ani și lucra la o firmă care asigura servicii de curăţenie la St’ James Hospital din Dublin. Locuia în Irlanda împreună cu soţia sa, Mirela. Românul a luptat în Irak și Afganistan, dar a fost ucis de coronavirus în Irlanda. Românul a fost testat prea târziu şi murit la 48 de ore după ce a aflat că este pozitiv. Soţia a fost şi ea infectată şi este încă internată, scrie Thesun.ie, citat de Adevarul.ro.

Dorel și Mirela Giurcă s-au mutat în Irlanda în urmă cu 3 ani, în căutarea unui trai mai bun. După ce a ieşit la pensie, militarul român a început să lucreze pentru Momentum Support, o companie care asigură servicii de curăţenie inclusiv la St’ James Hospital din Dublin, unde a şi fost repartizat.

Potrivit Thesun.ie, în luna martie, mai mulţi angajaţi ai spitalului unde lucra românul au fost testaţi, pentru că aici se înregistrase un caz de infectare cu noul coronavirus. Mulţi dintre cei testați au ieşit pozitiv.

Dorel a continuat să meargă la muncă, el nefiind testat nici măcar atunci când cazurile la spitalul din Dublin au început să se înmulţească.

Pe 30 aprilie, Dorel Giurcă şi mai mulți colegi ai săi au fost trimişi în izolare la domiciliu. Abia atunci i-a fost făcut testul. Rezultatul a venit, însă, după aproape o săptămână.

Românul a aflat pe data de 6 mai că este pozitiv. I-a fost comunicat rezultatul la telefon şi i s-a spus să rămână la domiciliu. După alte 48 de ore, însă, Dorel Giurcă nu mai putea respira. Soţia sa a chemat imediat ambulanţa, dar bărbatul nu a mai rezistat pe patul de spital decât câteva ore.

Mirela Giurcă, soția lui Dorel, a fost testată şi ea pozitiv la coronavirus, iar este acum internată la Tallaght Hospital.

„De la început, toată lumea a fost speriată, însă Dorel a continuat să meargă la muncă. Era speriat, dar şi mândru că poate face diferenţa şi îi poate ţine pe ceilalţi în siguranţă. Dorel era foarte fericit la locul de muncă şi îşi făcuse foarte mulţi prieteni. Acum sunt foarte supărată şi nu-mi dau seama cum o să pot trăi fără el. Nu am nicio idee ce o să fac, dacă să rămân aici sau să mă întorc în România. Este o situaţie teribilă în care să te afli. Dorel era un tip foarte puternic şi fără probleme de sănătate”, a povestit Mirela pentru Thesun.ie.

Dorel și Mirela Giurcă

Dorel Giurcă a făcut parte din „Scorpionii Roşii” de la Craiova, cu care a participat între 1995 şi 2008 la numeroase misiuni. A fost pe front, în Irak şi Afganistan.

„Veterane, ai fost cel mai bun. Nu te vom uita niciodată!”, i-au scris camarazii săi pe profilul de Facebook.

Dorel Giurcă și un camarad de arme

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Amenzi între 500 și 2.500 de lei pentru cei care nu poartă mască în spații publice închise. Zona metropolitană se întinde până la 30 km de oraș, plus întregul județ Ilfov

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here