Schimbare de direcție în discursul conspiraționist din România: tema “ieșiți din case!”, înlocuită cu “opriți termometrizarea!”. Cum se numește operațiunea și ce scop are

7
2797
Campania de subversiune a reușit să convingă deja foarte mulți români că există o conspirație la mijloc și că tot ce se întâmplă ar avea scopuri ascunse

Ampla campanie de contestare a tuturor deciziilor de prevenție a infectării cu Sars-CoV-2 în România și-a înnoit registrul de mesaje. Noul portdrapel al campaniei este un slogan simplu: “opriți termometrizarea!”. Este înlocuită astfel gama folosită în perioada stării de urgență, care se sprijinea pe îndemnurile de tipul “ieșiți din casă!” și spaimele precum “ne țin închiși ca să instaleze antenele 5G”. 
Specialiștii spun că în România asistăm, în acest moment, la o campanie de subversiune executată de un stat străin.

Schimbare de direcție în discursul conspiraționist. Sloganul “ieșiți din case!”, înlocuit cu “opriți termometrizarea!

În esență, măsurarea temperaturii la intrarea în spațiile închise, la fel ca purtarea măștii de protecție, nu este decât o banală măsură de precauție.

Primele țări din lume care au apelat la aceste soluții au fost China (țara-sursă a virusului Sars-CoV-2), Coreea de Sud, Japonia și Taiwan (vecinii Chinei).

Dacă dăm la o parte China, unde nu se știe cu exactitate ce s-a înâmplat din cauza secretomaniei regimului comunist și a falsificării rapoartelor, vedem că rezultatele obținute de celelalte trei țări au fost excelente.

Sigur că nu doar obligativitatea de a purta mască de protecție în public și măsurarea temperaturii la intrarea în clădiri au redus incidența bolii în țările enumerate mai sus, ci și multe alte lucruri (inclusiv testarea masivă a populației, responsabilitatea individuală a oamenilor, eficiența administrativă și medicală).

Purtarea măștii în public și măsurarea temperaturii la intrarea în magazin, noile direcții de atac

În România, însă, atât purtarea măștii de protecție în public, cât și măsurarea temperaturii sunt contestate violent, pe mai multe paliere, astfel încât să ajungă la pături cât mai largi ale populației.

Purtarea măștii chirurgicale nu s-ar face, spun conspiraționiștii, pentru a ne proteja pe noi și pe cei din jur.

Ea ar fi, de fapt, “botniță”, simbolul supunerii față de păpușarii cabalei mondiale. În paralel, ar avea ca scop îmbolnăvirea de plămâni a oamenilor, pentru că măștile ar reduce nivelul de oxigen și l-ar crește pe cel de dioxid de carbon.

Ambele idei sunt, bineînțeles, de o mare naivitate (proporția de 21% oxigen din aer nu poate fi redusă de o simplă bucată de pânză), dar au “prins” deja la mulți oameni.

În același registru, măsurarea temperaturii n-ar avea scopul de a face un minim triaj epidemiologic (febra este cel mai întâlnit simptom în infecția cu coronavirus).

Publicul e bombardat, aici, cu un registru larg de mesaje. Unul dintre acestea face apel la orgoliu – “nu-mi ia mie un simplu paznic temperatura, eu accept acest lucru numai de la un doctor sau o asistentă!”.

Un altul “dezvăluie” că, de fapt, “pistoalele” cu termometru implantează fie un cip, fie un cod de bare, fie “marchează omul ca pe vite”.
După cum se vede, “cineva” a pregătit o gamă de lozinci pentru toate categoriile de oameni.

Raed Arafat: “Deja avem un curent pe rețelele de socializare și nu numai, cu luatul temperaturii la intrarea în anumite locuri”

Această evoluție a situației a fost semnalată luni de Raed Arafat, secretarul de stat responsabil de ISU: „A apărut o problemă interesantă, adică o abordare interesantă, cu luatul temperaturii la intrare în anumite locuri. Deja avem un curent pe rețelele de socializare și nu numai.  Astăzi am fost sunat pe numărul meu de către o persoană care a încercat să mă convingă că nu este corect să i se ia temperatura când intră, de exemplu, la unul dintre hipermarketuri, că au vrut să-i ia temperatura, ea nu vrea, n-au lăsat-o să intre…”.

Raport al unui grup guvernamental: avem de-a face cu intensificarea unei campanii de dezinformare a Rusiei

Pentru observatorii fenomenului, coordonarea campaniei este evidentă – ceea ce surprinde însă este intrarea în acest joc, în ultima vreme, a conducătorilor PSD și a aparatului de propagandă pe care-l controlează acest partid.

În urmă cu câteva zile, jurnaliștii Cristian Pantazi și Ioana Câmpean, de la G4Media.ro, au obținut un raport confidențial al unui grup de experți care lucrează sub patronajul Secretariatului General al Guvernului.

Documentul menționa că Rusia și-a intensificat campania de dezinformare la noi în țară, încercând să profite de situație pentru a genera haos, neîncredere în statul român și în instituțiile europene plus un cult al personalității pentru Putin.

Istoricul Alex Mihai Stoenescu: “Operațiunea la care asistăm se numește subversiune. Are ca scop slăbirea instituțiilor statului

Consultat pe această temă de Ziaristii.com, istoricul Alex Mihai Stoenescu, autor al volumelor “Istoria loviturilor de stat în România” și bine documentat în privința modalităților prin care Rusia a intervenit în țara noastră de-a lungul timpului, a avut o părere interesantă. “Este vorba de o operațiune de subversiune. Așa se numește. Tot ceea ce vedeți, contestarea organizată și vehementă a instituțiilor statului, atacurile la persoană, eforturile de decredibilizare, de sporire a neîncrederii, a ostilității față de aliații noștri – sunt elemente ale operațiunii organizate care se numește subversiune. Nu este prima oară când România este atacată în acest fel. Pe parcursul ultimilor 150 de ani, Rusia a lansat des operațiuni de subversiune la noi în țară”.

Istoricul a făcut, în încheierea conversației, o mențiune foarte interesantă: “Eu nu am elemente pentru a vorbi despre cazul de față, dar vreau să vă spun un lucru, pe baza a ceea ce am documentat eu de-a lungul timpului în această privință. Niciodată, dar niciodată!, Rusia nu a pornit o astfel de campanie fără să aibă pregătită și o soluție! Adică fără să aibă deja la îndemână niște oameni pe care să-i prezinte, la momentul oportun, ca fiind salvatorii situației”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Amenzi între 500 și 2.500 de lei pentru cei care nu poartă mască în spații publice închise. Zona metropolitană se întinde până la 30 km de oraș, plus întregul județ Ilfov

7 COMENTARII

 1. cand il aud pe raed rahat ca termofica ,termotiza,termoficarea vorba lui Malaiele calculit,calculot,plua mea ca-ti ia temperatura ,ma gandesc la ala care i-a luat temperatura lui orban duminica seara !!..avea 50 de grade si idiotii i-au luat temperatura !!…a ramas omul cu o temperatura de 30 de grade!!..ce mai reptilian mama!..noroc c-au venit cei din grupul umoristic cu perfuziile Jack Daniel’s originale !!.ramanea tara fara mandolier…

 2. Rusia, blestemul secular al romanilor a ajuns o babornita jerpelita si disperata.
  Falanga rusiei din Romania cuprinde:
  1. TOATE televiziunile, aflate in buzunarul marilor criminali postedecembristi, colaboratori ai FSB, inca din timpul cand acest serviciu se numea KGB: dan voiculescu, ghitza, paunescu, andronic,gusa, ilie sarbu, adamescu, burci, buble si deci acea parte din presa, care apartine acestor monstrii anti romani.
  2. PSD, Alde, UDMR, psd-ponta si cioburile nationalist-soviniste
  3. Dorneanu, Pivniceru, Lazaroiu, Morar, Atilla Varga din CCR al PSD
  4. Avocatul Poporului
  5. Organizatiile de juristi-randasi ai PSD
  6. Miliardarii si milionarii din jaf si capusare a bugetului si companiilor de stat
  7. Retelele de interlopi si traficanti de droguri si carne vie
  8. Cazarmile de trolli si bloggeri care emit fie din Basarabia, Gagauz, Bugeac, ori direct din sediul FSB din St Petersburg.

  In joc nu este numai subminarea si destabilizarea tarii, ci si eliminarea celor mai grave forme ale coruptiei.
  Deratizarea tarii va fi un proces lung si migalos, dar absolut necesar, care trebuie demarat acum si purtat consecvent si cu determinare, pana la eradicarea acestui putregai, care sufoca Romania si intoxica poporul roman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.