„Parcă nu mai avea plămâni! Virusul l-a omorât, nu alte boli”. Medic de la Spitalul Universitar, despre colegul său ucis de Covid-19

1
14563
Dr. Dan Dumitrescu - dr. Cătălin Bărbulescu

Moartea fulgerătoare a medicului Cătălin Bărbulescu (65 de ani), chirurg la Spitalul Universitar din București, i-a luat prin surprindere pe colegii săi, care au văzut ce asasin crud se ascunde în Covid-19.

Lista bolilor asociate doctorului Cătălin Bărbulescu – boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC), hepatită C, diabet, sechele de tuberculoză – i-a făcut pe unii să exclame: „Era măcinat de boli, oricum murea!”. Iar conspiraționiștii merg chiar mai departe: „Nu covidul l-a omorât, ci vreuna din celelalte boli”.

Chirurgul Dan Dumitrescu, de la Spitalul Universitar, spune însă că nu bolile asociate l-au ucis pe colegul său, ci Covid-19.

„Doctorul Cătălin Bărbulescu era activ, era plin de viață, nu era «căzut», cum se spune. Își făcea treaba cu pasiune și profesionalism, nu arăta a om măcinat de boli. În fond, nici nu era, pentru că tuberculoza o făcuse în tinerețe, scăpase de ea de zeci de ani, iar celelalte nu erau afecțiuni cronice. E drept, la analizele care i-au fost făcute acum, când a fost internat din cauza infectării cu coronavirus, i-au fost descoperite niște leziuni pancreatice suspecte. Dar cauza morții sale o constituie infectarea cu Covid-19, nu bolile asociate. Acest virus e agresiv și imprevizibil. Chiar vorbeam cu câțiva colegi și ne ziceam că doctorul Bărbulescu parcă nu mai avea plămâni, așa arătau analizele sale. Virusul l-a lăsat fără oxigen”, spune Dan Dumitrescu.

Acesta îl cunoștea bine pe Cătălin Bărbulescu, erau colegi la Chirurgie – primul specializat în Chirurgie generală, celălalt în Chirurgie toracică.

Dr. Cătălin Bărbulescu a fost internat inițial la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, iar din 7 mai se afla la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, unde, deși a fost intubat, nu a mai putut fi salvat.

Doctorul Bărbulescu era infectat cu coronavirus, după ce fusese contactul unei paciente infectate cu Covid-19. El a murit luni seara.

„Colegul nostru, dr. Cătălin Bărbulescu, a încetat din viață aseară. Gândul nostru să urmărească permanent de acum acest om bun. Spitalul Universitar de Urgență suferă azi prima pierdere în această lupta cu vremurile”, este anunțul postat marți dimineață pe pagina de Facebook a Spitalului Universitar.

Conform datelor furnizate marți de Grupul de Comunicare Strategică, la nivel național sunt infectate cu coronavirus 2.625 de persoane din rândul cadrelor medicale și al personalului auxiliar.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Amenzi între 500 și 2.500 de lei pentru cei care nu poartă mască în spații publice închise. Zona metropolitană se întinde până la 30 km de oraș, plus întregul județ Ilfov

1 COMENTARIU

  1. Jigodiile Natiunii-marca kgb:ciolaku,romaskanu,tariceanu,ponta,veberova ,dornenkov si Micul „trump de Romania”,alias catarama, sa fie aduse cu duba politiei sa vada ce se intampla in spitalele pe care le gestioneaza pesedeul prin primarii lor cu salarii umflate in sparlament de 4 ani de zile!!!!Dupa ce au lasat spitalele fara medici,asistente ,materiale vitale ,acum isi bat joc de eforturile supraomenesti ale medicilor care au mai ramas in tara si se lupta de aproape 3 luni zi si noapte sa salveze vieti!!Auzi la criminalul catarama!?! „mor 30 000 de oameni,dar salvam economia”!!CARE? A HOTILOR CA EL, BINEINTELES :TERASE ILEGALE,BARURI,CAFENELE,CAZINOURI..ADICA TOT CE INSEAMNA DISTRACTIILE IMBUIBATILOR CE AU JUPUIT STATUL DE 30 ANI !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.