Un primar PSD din Vaslui a furat până și toaca din biserică! Condamnat după ce i-a dat fiului său 75 de hectare din pășunea comunală, cu 25 lei/ha pe an

1
5998
Episcopul Ignatie i-a decernat primarului hoț, anul trecut, Distinctia de Vrednicie „Sfintii Apostoli Petru si Pavel”. FOTO: bzv.ro

Esența PSD la scara întregii Românii se poate concentra în cazul primarului Gelu Pecheanu, primarul comunei Drânceni, din județul Vaslui. Edilul a furat până și toaca din biserică, fiind condamnat alături de fiul său, cu suspendare, după ce și-a concesionat, cu suma simbolică de 25 de lei/ha pe an, 75,22 de hectare din pășunea comunală, relatează Adevărul.

Cu toate acestea, partidul i-a rămas alături și la aceste alegeri, susținându-i fiul pentru funcția de primar. Locuitorii nu i-au mai votat însă pe hoți, mai ales că acum pe rol e alt proces, în care de-acum fostul primar e acuzat că și-a angajat și nora, fictiv, într-un proiect pe fonduri europene!

Acum, ex-primarul PSD e judecat pentru că și-a angajat fictiv nora într-un proiect cu bani europeni

Locuitorii comunei au descoperit, în timpul campaniei electorale pentru alegerile din 27 septembrie, că toaca de la biserică, dispărută la un moment dat, era la primarul PSD! Prins asupra faptului, Gelu Pecheanu a recunoscut că toaca e în biroul său de la Primărie, dar a pretins că i-ar fi fost adusă de muncitorii care lucraseră la biserică, pentru că era scris numele său pe obiect. Până la urmă, a returnat toaca, dar locuitorii l-au scos de la inimă pentru această faptă, iar popa l-a afurisit.

Foarte interesant este că, nu mai departe de anul trecut, episcopul Ignatie al Hușilor – cel care a scuipat foc și pară pentru anularea pelerinajului la Sfânta Parascheva – i-a înmânat primarului hoț Distinctia de Vrednicie „Sfintii Apostoli Petru si Pavel”! Episcopul ortodox n-a considerat că procesul, în care Pecheanu era acuzat că a pus mâna pe pășunea comunală păgubindu-și concetățenii, ar fi vreun motiv pentru ca PSD-istul să nu mai fie „vrednic”.

Mai greu a fost însă cu Justiția. Pecheanu a fost condamnat de Judecătoria Huși la 2 ani de închisoare cu suspendare, 60 de zile de muncă în folosul comunității și 3 ani de supraveghere pentru că și-a concesionat, prin intermediul fiului, 75,22 de hectare din pășunea comunală, pentru suma simbolică de 25 lei/hectar pe an. Numai subvențiile primite de la APIA pentru acest teren au fost, în acest timp, de 94.000 de lei!

Judecătorii au stabilit că, deși în acte figura ca administrator fiul, în realitate primarul era beneficiarul afacerii. Băiatul său s-a ales, de asemenea, cu un an de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pentru complicitate.

Un alt dosar e acum în derulare, tot cu primarul în rolul principal. El e acuzat că a angajat-o fictiv pe noră într-un proiect cu fonduri europene.

Gelu Pecheanu nu s-a dat dus de la Primărie nici după condamnare. Pentru că fusese declarat incompatibil din cauza pedepsei, edilul și-a pierdut funcția și n-a mai avut voie să candideze, dar nu s-a lăsat. A aranjat să fie numit administrator al comunei, rămânând astfel la conducerea localității până la alegeri.

Toate acestea n-au fost suficiente pentru organizația PSD Vaslui – condusă de celebrul baron conspiraționist Dumitru Buzatu –, care a decis să susțină candidatura fiului lui Pecheanu la primărie.

Localnicii, oripilați de povestea cu toaca și enervați de afacerea cu pășunea comunală, nu l-au mai votat însă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here