„Să fim uniți, ca Gabi Firea și Pandele să nu ajungă la DNA!” Caracatița se mobilizează, Nicușor Dan i-a băgat în sperieți înainte de a ajunge la Primărie

1
5351
Vasile Apostol, omul Gabrielei Firea la conducerea ASSMB, i-ar fi mobilizat pe managerii de spitale din București, pentru a obstrucționa cercetările privind cheltuirea banilor publici în mandatul 2016-2020, relatează Curentul.info / FOTO: Facebook Gabriela Firea

Sistemul creat în timp de PSD în jurul banilor publici din București se regrupează și se mobilizează, pregătindu-se pentru lupta cu Nicușor Dan și cu echipa sa, după ce matematicianul susținut de USR-PLUS și PNL a câștigat Primăria Capitalei.

Publicația Curentul.info dezvăluie că Vasile Apostol, directorul general al ASSMB (Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București) și om de încredere al Gabrielei Firea, i-a convocat joi dimineață pe managerii spitalelor din București, pentru a-i instrui să nu coopereze cu noii edili.

Apostol le-a spus managerilor că va transforma toate spitalele în unități Covid! La final, omul clanului Firea-Pandele i-a avertizat pe cei convocați la ședință – scrie Curentul.info – că trebuie să rămână uniți, pentru ca “Gabi Firea și Florentin Pandele să nu ajungă la DNA”!

Apostol a plătit, din banii ASSMB, suma de 5,2 milioane de lei (peste un milion de euro) pentru reclamă mascată în favoarea Gabrielei Firea în campania electorală, banii mergând la 7 televiziuni, 8 posturi de radio și 13 publicații online. CNA a decis că spoturile sunt ilegale, dar acestea au continuat să ruleze pe micile ecrane și pe site-uri chiar și în ziua alegerilor.

ASSMB este o instituție profund detestată de medicii de la spitalele din București, care reclamă că e înțesată cu politruci, clientelă PSD, foști ofițeri MAI și SRI și că administrează discreționar fondurile destinate sănătății.

Curentul.info notează că, după ședința de joi, Vasile Apostol a rămas să discute în particular cu Remus Mihalcea, managerul de la Spitalul Colentina, despre care presa a scris că a făcut contracte cu o firmă care-și are sediul în satul din Dâmbovița de unde este originar directorul ASSMB.

Reacția la aceste evenimente a venit rapid din partea lui Vlad Voiculescu, lider al USR-PLUS care va fi viceprimar al Capitalei responsabil cu sportul, sănătatea și educația în mandatul lui Nicușor Dan.

Pe Facebook, Vlad Voiculescu a avertizat:

„În dimineața asta șefii spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei nu răspundeau la telefon. Citesc în ziare că directorul general al ASSMB a convocat de urgență o întâlnire. Sper că era pentru o mai bună organizare în criza Covid19. Pentru că vin vremuri grele și bucureștenii vor avea nevoie de toate resursele de care dispunem pentru a trece peste iarna și primăvara următoare.

Citesc de asemenea într-o publicație ce pare a avea surse bune in PMB / ASSMB că «la finalul ședinței (Directorul General) i-a avertizat pe toți că trebuie să fie o echipă unită astfel ca „Gabriela Firea și Florentin Pandele să nu ajungă la DNA”» (sursa în primul comentariu).

Sper că este o neînțelegere sau o dezinformare. Altfel, cu toții vor avea foarte curând de ales între #cinste și așa numita #unitate.

Dacă o vor alege pe prima, vor avea în mine și în noua echipă de la Primăria Generală parteneri de nădejde.

Dacă o vor alege pe a doua, vor merge cu toții la DNA. Ca o «echipă unită», desigur“.

Nicușor Dan a vorbit des, în campania electorală, despre caracatița corupției cu care Gabriela Firea a acaparat toată administrația publică și de modul în care sunt scoși banii din buget pentru a ajunge în alte părți. Fosta prezentatoare de la Antena 3 a replicat în stilul caracteristic: “Spune domnul Dan că e o caracatiță. Să-mi arate și mie unde e caracatița?! Vreau s-o văd! Poate în farfurie, la restaurant!”.

Specialiștii în administrație publică și în problemele Bucureștiului au anticipat această mobilizare a sistemului corupt în fața noii conduceri a orașului. Se estimează că lupta cu funcționărimea de partid și cu grupurile de interese va fi crâncenă și că abia în circa un an se vor putea curăța Primăria și companiile anexe de oamenii cu care PSD a înțesat administrația. În acest interval, sistemul va opune o rezistență feroce la orice proiect și orice schimbare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here