Orban: „Trebuie eliminați politrucii din CCR”. Dorneanu: „Premierul are un altfel de pandemie împotriva mea”

0
5451
Ludovic Orban - Valer Dorneanu

Duel verbal aspru între premierul Ludovic Orban (la Digi 24) și președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu (la Antena 3). Orban a vorbit despre necesitatea reformării CCR, Dorneanu a bălmăjit niște explicații semi-injurioase.

Ludovic Orban: „Multe dintre deciziile CCR vin împotriva intereselor României”

  • „Vreau să spun câteva cuvinte despre decizia CCR, care mi se pare abracadabrantă, care mi se pare o încălcare flagrantă a Constituției de către organismul care trebuie să fie paznicul Constituției. Trebuie schimbat ceva, nu se mai poate așa cu asemenea…”
  • „Trebuie schimbată componența CCR, trebuie eliminați politrucii de acolo. Trebuie să intre numai magistrați cu cariere serioase în spate, nu oameni care au făcut politică și au fost numiți politic.”
  • „Multe dintre deciziile de acolo vin împotriva intereselor României. De ce, că dau ordine Florin Iordache și cu alții către Dorneanu și cei care au fost numiți politic, care dau pe bandă rulantă decizii care nu au legătură cu Constituția?”
Ludovic Orban la Digi 24

Valer Dorneanu: „Incită opinia publică împotriva CCR”

  • „Am impresia că domnul premier are un altfel de pandemie împotriva mea şi a CCR, incitând și opinia publică împotriva Curţii.”
  • „Din păcate, am impresia că scaunul a adaugat acelui cuvânt – «pandemie» – alte dimensiuni, specifice bolii scaunului.”
  • „Îl cunosc de mulți ani (pe Ludovic Orban) şi am un pic de fereală și de respect ca să-i răspund în aceaiași termeni pe care i-a folosit dânsul – cu «politruci» și cu nu știu ce.”
  • „Ştiu că dânsul a urmat studii la TCM Braşov. Nu ştiu dacă a făcut înalte studii politice, pe care să le și absolve, care să-l justifice să ne califice pe noi cum ne califică. Toţi colegii mei sunt profesionişti, cu experiență, cu expertiză, care nu pot fi calificați în niciun chip «politruci».”
  • „Îmi pare rău că răspândește asemenea idei în spațiul public și incită opinia publică împotriva Curții Constituționale, care ea ar fi cea care e vinovatăirea pandemiei, ea e vinovată de nerespectarea hotărârilor, a legilor.
  • Noroc că a apărut și doamna Weber, cu Avocatul Poporului, și mai împărțim vina de a fi distrugătorii țării și ai democrației.
  • În nicio țară din Europa, un prim-minstru nu-și permite să aibă un asemenea limbaj și asemenea atacuri suburbane la adresa Curții Constituționale.”
Gâdea – Dorneanu

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here