Doi procurori și 12 polițiști – în carantină și în spital, unii cu simptome Covid, după ce au petrecut la mega-nunta beizadelei polițistului-șef

1
4936
Comisarul șef Eugen Boc și fiul său, Eugen Boc junior. FOTO: ebihoreanul.ro

Doi procurori și 12 polițiști au intrat în carantină după ce au participat, sâmbăta trecută, la nunta cu 356 de invitați pe care comisarul-șef Eugen Boc, fost adjunct al IPJ Bihor, i-a organizat-o fiului său în Oradea, anunță ebihoreanul.ro. Unii dintre “oamenii legii” care au petrecut la evenimentul care a încălcat toate normele și precauțiile în pandemie au ajuns deja la spital, cu simptome specifice Covid.

E probabil ca sursa infectării să fie chiar mireasa, confirmată cu coronavirus marți, la trei zile după nuntă. Aceasta era purtătoare asimptomatică a virusului, dar a ieșit pozitivă când și-a făcut testul, luni, pentru a putea pleca în luna de miere într-o țară străină. Proaspăta căsătorită a mințit inițial la ancheta epidemiologică, declarând că în ultimele zile intrase în contact cu o singură persoană – soțul său. Medicul care a făcut ancheta a fost însă atenționat de colegi că femeia tocmai făcuse nunta și cercetările au fost luate de la capăt, de data asta mai serios.

Doi polițiști participanți la nuntă, soț și soție, au fost deja confirmați cu Covid. Femeia prezintă simptome și a fost internată în spital

Între timp, s-a confirmat că printre sutele de nuntași intrați în carantină se află doi procurori, cel puțin 10 polițiști din Bihor și doi polițiști de la IJP Maramureș. Doi dintre polițiștii bihoreni care au luat parte la petrecere – soț și soție – au fost deja confirmați și ei cu coronavirus – probabil luat de la mireasă.

Polițistul infectat este de la Serviciul Rutier Bihor. Nevasta acestuia lucrează la sediul Inspectoratului de Poliție Bihor. Cei doi sunt fini de-ai lui Eugen Boc, cosmisarul șef care i-a făcut fiului său nunta. Polițista de la Inspectoratul Bihor a acuzat simptome Covid la câteva zile după nuntă. Miercuri și-a făcut testul și s-a confirmat că e infectată. A fost deja internată în spital.

Dezinfecții masive la sediile IJP Bihor, Poliției Rutiere și Poliției Municipiului Oradea. Toți lucrătorii – trimiși acasă

Problema e că acești polițiști și procurori, participanți la acest eveniment organizat cu atâta inconștiență chiar de un fost șef al poliției județene, au apucat să meargă la serviciu câteva zile, până când cazul a luat amploare și au înaintat cercetările. Sunt șanse mari ca ei să-i fi îmbolnăvit și pe alți colegi. Sursele ebihoreanul.ro spun că printre polițiștii nuntași s-au aflat un șef de serviciu și un șef de birou de la Poliție. Amândoi au intrat în concediu. Toți cei 10 polițiști din Bihor au fost puși în carantină de conducerea IJP Bihor, la fel ca și colegii lor cu care au intrat în contact.

Spațiile din toate clădirile în care lucrau polițiștii participanți la nunta de sâmbătă – sediul IJP, sediul Poliției Rutiere, sediul Poliției Municipiului Oradea – au fost dezinfectate joi, iar oamenii trimiși acasă.

Toată această poveste este un exemplu grăitor despre iresponsabilitate la cel mai înalt nivel, chiar printre cei care ar trebui să aplice legea. Încălcări ale regulilor, sfidare, prostie, minciuni, abuz de funcție – toate se găsesc în acest dosar stupefiant.

Lanțul de minciuni și încercările de a se sustrage responsabilității din familia fostului adjunct al Poliției Bihor

Comisarul șef Eugen Boc, ani în șir adjunctul IJP Bihor, ieșit acum la pensie, a organizat nunta fiului său la un local de lux din Oradea și a chemat peste 350 de invitați, deși legea permitea maximum 50 în încăperile închise. Această atitudine iresponsabilă și sfidătoare a fost agravată de o primă minciună spusă de familia mirilor: unii invitați au întrebat explicit dacă se respectă regulile legale și au primit toate asigurările că da.

Sâmbătă, după 4 ore de distracție, nunta a fost spartă de apariția unui echipaj de poliție însoțit de reprezentanți ITM și DSP. A fost momentul unui abuz de funcție din partea socrului mare și al unei a doua minciuni. Eugen Boc a încercat să-i intimideze pe polițiștii veniți să-și facă datoria, răstindu-se la aceștia și întrebându-i, potrivit ebihoreanul.ro, dacă știu cumva cu cine au de-a face și cine e el. Când reprezentanții autorităților au întrebat câți nuntași sunt, gazdele i-au mințit, înmânându-le o listă cu mult mai puține persoane decât în realitate.

Așa că polițiștii s-au așezat la intrarea în local și le-au cerut actele tuturor, pe măsură ce ieșeau din clădire.

Cea de-a treia minciună a fost încercată de mireasă, care când a fost întrebată de DSP cu cine a intrat în contact, dar a spus inițial că doar cu soțul său.

Joi, dosarul a luat amploare și s-au efecutat percheziții la domiciliile socrilor, ale mirilor și la sediul localului unde a avut loc petrecerea, pentru a se afla exact câte persoane au fost la nuntă și identitatea acestora. Asta, după ce au apărut informații că, de fapt, au mai fost și alți nuntași care apucaseră să plece de la restaurant înainte de sosirea poliției.

S-a deschis deja un dosar penal, în acest caz, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Asta a facut sistemul mafiot din oamenii lor ; i-a invatat sa nu mai respecte nimic , sa-si bata joc de legile tarii , profitand de lipsa lor de educatie si de necredinta lor . Sa nu uite caci Dumnezeu nu lasa nici o fapta rea nepedepsita pe lumea asta .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here