Primar PSD: „Victorie!!! Fără mască în Brăila!!! O poartă doar cine vrea!!! Decât o viață slugă, mai bine 4 ani vultur!!!”

3
1138
Marian Dragomir, primarul Brăilei

La trei zile după ce şi-a exprimat public nemulţumirea în legătură cu decizia Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Brăila de a impune obligativitatea purtării măştii în toate spaţiile publice din oraş, primarul reales al Brăilei, Viorel Marian Dragomir (PSD), a revenit cu un mesaj și mai scandalos.

Marian Dragomir a jubilat pe pagina sa de Facebook: „Victorie! Fără mască în Brăila!!! O poartă doar cine vrea!!! Garantează cineva că dacă purtăm masca nu ne infectam?”.

Dragomir a obținut al doilea mandat consecutiv de primar al Brăilei la alegerile din 27 septembrie, obținând 63,2% din voturi.

Mesajul primarului Marian Dragomir

„VICTORIE!!! FĂRĂ MASCĂ ÎN BRĂILA!!! O poartă doar cine vrea!!!”

„1. O să respect întotdeauna legea, chiar și atunci când nu îmi convine. DAR o să folosesc toate mijlocele legale pentru a apăra drepturile și libertățile brăilenilor și voi iniția procedura de modificare a hotărârilor și legilor abuzive.

2. Conform Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență 49/13.10.2020, aprobată prin Hotărârea Guvernului 856/14.10.2020, în Brăila, deoarece sunt sub 3 cazuri la 1.000 de locuitori, masca trebuie purtată doar în:

  • pieţe;
  • târguri;
  • zone de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea);
  • faleză;
  • zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje;
  • exteriorul obiectivelor turistice;
  • zonele pietonale comerciale;
  • proximitatea instituţiilor de învăţământ până la o distanţă de 50 de metri de intrarea în perimetrul şcolii.

3. Când vă plimbați în Parcul Monument, Grădina Mare sau oriunde în Brăila, cu excepția locațiilor enumerate anterior, masca nu este obligatorie, dar cei care doresc o pot purta. Acum, fiecare are dreptul de a decide!!!

4. Persoane mai temătoare spun… dar dacă nu purtăm masca, o să crească cazurile. Eu îi întreb, cu tot respectul: garantează cineva că dacă purtăm masca nu ne infectam? Există un studiu oficial? Personalul DSP Brăila a purtat mască, a respectat regulile… și totuși s-a infectat!!!

5. Unii mi-au spus: «Au trecut alegerile, ești 4 ani primar… stai liniștit… nu te pune contra curentului…»

Am spus odată: DECÂT O VIAȚĂ SLUGĂ, MAI BINE 4 ANI VULTUR!!! Nu sunt «vultur», este doar un proverb românesc adaptat.

O să ramân mereu același om sincer și nu mă voi vinde pentru un post sau interes personal.”

Primarul, ridiculizat de moderator cu o întrebare de bun-simț

Într-o intervenție telefonică la Digi 24, primarul Dragomir a încercat să minimizeze monstruozitatea acestei postări, dar a fost făcut șah-mat de moderator.

„Nu sunt împotriva măștii. Sunt de acord să fie purtată în spații aglomerate – piețe, stații de autobuz -, dar la Brăila s-a luat o măsură abuzivă, prin care atunci când te plimbai singur în parc trebuia să porți mască. Nu te întâlnești cu nimeni și trebuia mască. Am contestat măsura. S-a stabilit că în localitățile cu rata infectării mai mică de 3 la mie să fie purtată doar în piețe, târguri, zone aglomerate”, a spus Marian Dragomir.

Moderatorul l-a ridiculizat cu o întrebare de bun-simț, la care primarul a dat în bâlbâială.

Dialogul moderator- primar

Moderatorul: Dacă sunteți purtător de virus și vă plimbați pe stradă, unde strănutați sau strigați la cineva sau vorbiți foarte vocal la telefon, iar în urma dvs., la nici 3 minute, vine altcineva, e în regulă să n-aveți mască?

Primarul Dragomir: Purtătorii de viruși și persoanele care sunt infectate nu se plimbă singure pe stradă, ci sunt acasă, în izolare, conform dispozițiilor.

Moderatorul: Fără să știți, domnul primar, fără să știți. Sunteți purtător fără să știți. Sunt multe situații de-astea.

Primarul Dragomir: Sunt puține și nu trebuie să ajungem iarăși la anumite chestii de excepție.

Cu privire la punctul 4 – „Garantează cineva că dacă purtăm masca nu ne infectam?” -, primarul Brăilei s-a justificat stupid, ignorând sfaturile medicilor:  „Eu doar citesc ce scrie pe cutii, că masca nu protejează împotriva unor viruși”. 

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here