marți, mai 28, 2024
AcasăMainCîțu, după o zi care nu a deblocat nimic: "Discutăm, facem protocoale,...

Cîțu, după o zi care nu a deblocat nimic: „Discutăm, facem protocoale, dar nu negociem Constituția!”

-

Cele patru ore de discuții dintre PNL, USR-PLUS și UDMR pentru deblocarea situației politice n-au avut, luni, niciun rezultat. Ele vor fi reluate marți, de la ora 16.00.

Premierul Florin Cîțu n-a făcut declarații la finalul negocierilor, ci s-a grăbit să ajungă la Digi 24, unde confirmase participarea la emisiune.

„Discutăm. Toate partidele și-au pus opțiunile pe masă, discutăm în continuare”, a declarat Florin Cîțu la Digi 24. El se menține ferm pe poziție: nu poate renunța la atributul de a revoca orice ministru din Guvernul său, indiferent de partidul din care face parte.

Declarații ale premierului Florin Cîțu

„Nu avem nicio dovadă că în România s-au subraportat decesele de Covid”

 • „Fiecare poate să-și evalueaze propriile declarații, vom vedea cum mergem mai departe. Aceste declarații („zombie politic” – n. red.) – vedem ce facem cu ele mai târziu. Eu îi evaluez pe miniștri în funcție de ceea ce fac.”
 • „Am constituit un grup de lucru – INSP, STS, oameni care se vor uita și vom vedea exact dacă există discrepanțe între cele două platforme.”
 • „Vom prezenta publicului situația reală, dacă există vreo diferență sau nu (privind raportara numărului de decese – n. red.). Vom vedea care sunt rezultatele, nu cred că există diferențe așa de mari.”
 • „Platofma STS, Corona Forms – în ea nu se mai modifică nimic. Nu avem nicio dovadă că în România s-au subraportat decesele de Covid.”
 • „Astfel de declarații pot să creeze panică. Trebuie să fim foarte atenți la ceea ce afirmăm și să avem și dovezi. De aceea am făcut acest grup de lucru.”
 • „Despre document: investigăm, nu aș fi știut despre el dacă nu ar fi fost aruncat în spațiul public. Acum arată ca un fals în acte, a fost înregistrat după ce a fost creat. Sunt mai multe lucruri acolo, le investigăm pe toate. Aici văd că ați aflat acea problemă cu înregistrarea cu același număr pentru două documente, arată ca un fals, dar nu pot să mă pronunț. Fără o analiză, nu are sens să discutăm.”
 • „Au existat și trusturi media care au prezentat acea coală ca și cum ar fi fost o dovadă a ceva anume. Să crezi că premierul României își pune semnătura pe o coală de hârtie care vine așa, din neant… Eu nu primesc documente, eu personal. Există filtre, proceduri, mai ales dacă scrie «confidențial» pe ele.”

„Poate că trebuie să comunic mai clar data viitoare”

 • „Am avut comunicare directă cu Vlad Voiculescu. Dacă ar fi considerat că este ceva importantă, mi-ar fi spus. Ultima dată am vorbit cu Voiculescu… cred că luni (săptămâna trecută – n. red.). Era vorba de ședința de guvern și am întrebat doar dacă are avizele necesare sau nu. Discutam și la ședințe de guvern, discutam și la telefon.”
 • „În acest moment, așteptăm o nominalizare pentru ministrul Sănătății din partea USR-PLUS, este foarte important.”
 • „E important să avem medicamente pentru spitale, numărul de paturi la ATI, sunt foarte multe probleme. Sunt lucruri foarte importante, este vital să avem un ministru al Sănătății. Acesta va avea tot sprijinul meu, așa cum a avut și  predecesorul.”
 • „Au fost discuții acum o săptămână și am spus că există o problemă pentru guvernare în ce privește performanța lui Vlad Voiculescu. Și Ludovic Orban, și eu am spus că este o vulnerabilitate pentru întregul act de guvernare.”
 • „Au fost mai multe elemente, sunt discuții pe care le ținem în coaliție. Deja era o decizie a Biroului Permanent al USR-PLUS că-l susține pe Vlad Voiculescu. Am încheiat discuția în care am spus că am înțeles, dar pentru mine, ca premier, există responsabilități și voi face uz de orice atribut consitutțional pe care îl am.”
 • „Miercuri am luat o decizie. Nu s-a umplat paharul cu nimic, miercuri a fost pur și simplu momentul în care am luat decizia. Poate că trebuie să comunic mai clar data viitoare, dar nu am să-mi reproșez nimic, mi-am exercitat un drept constituțional. Dacă e ceva de îmbunătățit, eu sunt deschis.”

„Nu poți să negociezi Constituția”

 • „Eu vă spun că sunt OK în a avea discuții, protocoale atât timp cât eu îmi păstrez atributul constituțional. Nu poți să negociezi Constituția. Că putem să comunicăm altfel, sunt de acord, foarte bine. Dar cred că nu există nimeni în România care să creadă că trebuie să negociem Constituția.”
 • „Fostul ministru al Sănătății atacă o campanie de vaccinare în România, care azi este pe locul 4. Avem asigurate multe doze de vaccin, vom merge mai departe. Campania de comunicare era la Ministerul Sănătății.”
 • „Ceea ce se întâmplă acum îi face pe oameni să nu mai vrea să se vaccineze. Până la urmă, campania de vaccinare ne ajută pe toți. Toți ne dorim să fie un succes. Toți vrem vaccinare de succes. Nu înțeleg să pui sub semnul întrebării o campanie de vaccinare pe care o susținem cu toții. România a avut o strategie, am fost de acord cu toții. Vaccinăm mai întâi personalul medical, să nu mai avem focare în spitale. Au urmat persoane în vârstă, i-am vaccinat pe toți. Am început etapa a treia, în care se poate vaccina toată lumea și există doze pentru toată lumea. Tot am prioritizat, persoane peste 65 de ani și bolnavii cronici au avut prioritate. Campania va continua până când nu va mai exista o listă de așteptare.”
 • „Afirmațiile negative îi ajută pe cei de la PSD, pe cei care neagă beneficiile campaniei de vaccinare, care sunt împotrivă. Pe noi, coaliția de guvernare, nu ne ajută. Astfel de comentarii (ale lui Vlad Voiculescu – n. red.) distrug încrederea cetățenilor în instituțiile statului.”

„Cu acel ordin a fost călcată în picioare procedura”

 • „Noul ministru al Sănătății va avea toată susținerea mea, i-am susținut pe toți cât au făcut reformă. În acest moment avem lucruri foarte importante de rezolvat, avem nevoie de un ministru al Sănătății.”
 • „Presiunea pe sistemul de sănătate este foarte mare. Pentru mine este important să avem o coaliție care funcționează și un ministru al Sănătății cât mai repede.”
 • „Prima bornă este 1 iunie, pentru a reveni la normalitate. Am avut o discuție la Cluj cu organizatorii de evenimente, cu reprezentanți din domeniul HoReCa, toată lumea își dorește să revenim la normalitate. Vor folosi resurse proprii pentru a se implica în campania de vaccinare.”
 • „Mâine mă văd la Guvern cu reprezentanții unor companii din mai multe sectoare, pentru a vedea cum putem să-i implicăm și pe ei în campania de vaccinare.”
 • „Partea economică am reușit s-o gestionăm cât de cât bine în pandemie. Pentru prima dată în 8 ani de zile, perspectiva României s-a modificat de la «negativ» la »stabil».”
 • (Despre demiterea Andreei Moldovan): „Da, acel ordin a creat premisele mai rapide pentru demitere. Pentru că eu am spus tot timpul că nu sunt de acord cu o carantiare a României, cu lockdown-ul. Și a spus-o și președintele (Klaus Iohannis – n. red.). Cifrele (numărul de infecțiin / decese – n. red.) sunt în scădere. Ideea cu acel ordin a fost următoarea: nimeni nu contestă că doamna Moldovan era un medic bun. Ceea ce eu nu vreau să am în Guvern este încălcarea flagrantă a procedurilor. Iar acolo a fost călcată în picioare procedura. Acele propuneri mergeau în Comitetul tehnic, vin apoi în CNSU și se aprobă cu votul final al președintelui CNSU, care este premierul. Am contestat faptul că nu s-au respectat procedura, legislația în vigoare, nu se poate să nu o cunoști când ești secretar de stat.”

„Singura soluție pentru România, pentru următorii 4 ani, este această coaliție de guvernare”

 • „Domnul președinte (Klaus Iohannis – n. red.) a semnat imediat propunerea mea de revocare (a lui Vlad Voiculescu – n. red.). Nu vă pot spune ce vorbesc eu cu președintele.”
 • „Singura soluție pentru România, pentru următorii 4 ani, este această coaliție de guvernare. Avem încrederea investitorilor străini în acest guvern, nu are sens acum să ne aruncăm noi singrui în aer.”
 • „Ceea ce este iresponsabil azi în România e să pui sub semnul întrebării campania de vaccinare. Nu există altă soluție, carantiare am avut două luni de zile, economia închisă. Acea Stare de Alertă nu a rezolvat nimic, a amânat niște lucruri. Putem să revenim rapid la normalitate, trebuie doar să ne vaccinăm.”
 • „Dacă vrem să implementăm reformele, o putem face mai ușor într-un climat economic și social stabil, nu într-o tensiune prin care le dăm argumente negaționiștilor pentru a ataca guvernul.”

„Atribuțiile mele constituționale nu pot fi afectate”

 • „Eu nu am nevoie de un document scris, vorbesc cu miniștrii. Tot ce avem pentru o guvernare bună este deja în Constituție, este deja în protocol. Dacă președinții partidelor de coaliție doresc să introducă modificări, este OK cât timp atribuțiile mele constituționale nu vor fi afectate.”
 • „Mă interesează să avem dozele de vaccin, le avem, ele vin săptămânal. Trebuie să mergem să ne vaccinăm. Economia n-a fost închisă niciodată în România. Până la urmă, depinde doar de noi. M-am asigurat să pun la dispoziție dozele de vaccin.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Buticarii lui Rădoi au pierdut procesul pentru chioșcurile ilegale de la metrou. Demolarea e legală

* VIDEO. Orban: Înainte de a-l ataca pe premierul Cîțu, orice ministru „trebuie să-și scrie demisia”. Principalul vizat: Cătălin Drulă, cel cu „zombie politic”

* VIDEO. Dialogul CTP – Vlad Voiculescu. „Ați inundat casa ca să nu ia foc” / „Datele nu sunt certe”

* „Olguțul” Claudiu Manda, europarlamentar PSD, a fost trimis în judecată de DNA pentru folosirea influenței politice

* S-a ales praful de politicianul Tăriceanu: și-a pierdut și partidul! ALDE și-a ales un nou președinte

VIDEO. Scene înfiorătoare cu anarhistele rusofile. Cerva: „Câta picior i-am tras în cur! I-a sărit curu’ în aer!”. Lovin: „I-am vărsat cafeaua în cap! L-am călcat pe mână!”

* Socaciu, Daea, Bacalbașa, Tărăcilă, Hașotti, Solcanu își vor pensiile speciale înapoi! 122 de foști parlamentari au apelat la instanță pentru a-și recupera privilegiul pierdut prin lege

* Soția unui director corupt din Primăria Capitalei („omul lui Oprescu”): „Ai sărit ca boul din Louis Vuitton!”. Infracțiuni de 33 de ani, condamnare de 6 ani

- Advertisement -

11 COMENTARII

 1. Opaaa…, NA-BELEAAA…, că au început și „liberalii”… „să-ne-dea-cu-constituția-în-cap/PESTE-GURĂ”, ori de câte ori îndrăznim să criticăm ceva: toată-ziua-bună-ziua cuuu… Constituția-n gură (a lor!), tactica-CLASICĂ a P.S.D.-ului, când doreau să… ÎNCHIDĂ-GURA (celorlalți!), daaaaaaaaaaaaaa?!!!

  Băiatul acesta, Florin Cîțu, pe care l-am apreciat și susținut atâta timp, parcăăă… a luat-o razna, de vreo săptămână încoace!

  Ori are (GRAVE!) probleme cauzate de stres…, ori îl manevrează cineva în mod… SUICIDAR(-POLITIC)!

   • Parcăăă… i s-a defectat busola(-politică!): se crede de NEÎNLOCUIT…, începe să sufere de MANIA-PERSECUȚIEI…, NU-și mai recunoaște INAMICII-din-Opoziție (P.S.D. și A.U.R.) și nici PARTENERII-de-COALIȚIE (U.S.R.-P.L.U.S.)…, pe scurt, conclusiv, pare a se fi ÎMBOLNĂVIT deee… PARANOIA-PUTERII(-ABSOLUTE!)…

    PĂCAT, FOARTEEE PĂCAT!
    Trebuie… DOFTORICIT șiii…, mai ales: ODIHNIT (o perioadă, măcar…)!!!!!!!!!!!

    • Mai nou…, vor să-l bage și laaa… PUȘCĂRIE (!) pe Vlad Voiculescu (l-au reclamat la D.I.C.O.T.!): curat… „PARTENERI-de-COALIȚIE”, ce maiii!

     Daaaa’…, pân’la urmăăă…, să-l bage, dom’leee…, păiii… de ce să nu-l bage: ba mai mult, să-i aresteze, naibiii…, chiar pe toți cei de la U.S.R.-P.L.U.S., ca să terminăm odatăăă…, iar pe cei care scapă de pușcărie… să-iii… alunge din țară, ca să poată partidele-MARI să conducă România LINIȘTIIIITE, FĂRĂ „ăștia-micii” care le-ncurcă „CELOR-MARI” socotelile, daaaaaaaaaaaaaa?!!!!!

     • Că zicea și MILIȚIANU’ (ajuns… deputat P.S.D.-ist!) Dumitru Coarnă, la „RealitateaTV”, în această seară, când, cu NESIMȚIREA-caracteristică, NU-L LĂSA ȘI PE ZIARISTUL GRIGORE CARTIANU… SĂ SCOATĂ MĂCAR DOUĂ VORBE FĂRĂ SĂ INTRE PESTE EL (milițianul-deputat fiind în studio, ziaristul acasă, iar moderatorul Muzgoci, ca de-obicei, peee… Lună!): U.S.R.-iștii ăștia… TREBUIE STÂRPIȚI, dom’leee…, că au nenorocit România, în aceste patru (4!) luni în care au avut șase (6!) miniștri în Guvern!

      Nu știm ce să mai spunem…, dar de pe la mijlocul săptămânii trecute a REînceput să ne sufoce așaaa…, o (MARE!) SCÂRBĂĂĂ…, EXACT CA PE VREMEA LUI DRAGNEA (!), provocată de senzația deee… „DÉJÀ-VU”, daaaaaaaaaaaaaa?!!!

 2. Cu 15% astia cred si se comporta ca si cand ar fi luat 75% din voturi!!!! Cam grea „armetica” la USR!!!!
  Iar acum umbla cu falsuri pe la guvern dupa ce unchiu Nic face si drege la parale cu firma lui farmacutica iar VV si-a pus la ANSP pe unul al carei nevasta e subalterna unchiului Nic, mai ce brambureala, ca sa nu zic mermereala…
  Deh, mai trebuie s-o spunem si pe asta, ca asa e-n democratie, una calda, una rece, ne place ori ba, nici unii nu sunt nepatati… dar macar daca si-ar recunoaste greseala si s-ar trezi din betia ori infumurarea pozitiei pe care o au, ca prea s-a urcat la capitz!!!!

  • Iar P.N.L. cu ale lor 25%, doar… CEVA-mai-puțin amărâte decât cele 15% ale U.S.R.-P.L.U.S. (NUMAI… 10% mai mult, așadar!), se comportă de parcă ar fi luat… 100% la vot!!!

   P.N.L.-iștii NU pricep că, de fapt,… NU (!) AU CÂȘTIGAT ALEGERILE-legislative (căci… P.S.D. a luat 29%!)!

   Sau, dacă vreți, s-ar putea spune că „liberalii” le-au câștigat (ÎNTR-UN FEL…) NUMAI-și-NUMAI cuuu… amărâtele alea de 15% ale U.S.R.-P.L.U.S. și cu procentele chiar mai pirpirii (aproape 6%) ale U.D.M.R.!

   Mai-pe-șleau: P.N.L.-istul Florin Cîțu este premier… DOAR pentru că U.S.R.-P.L.U.S. îl susține, cu aceleași amărâte de 15 procente de la alegeri, daaaaaaaaaaaaa?!!!!!

  • Da, sistemul bolșevic „a la Vadim”- mințiți, mințiți, mințiți, pana la urma tot rămâne ceva ! Acei 15% va asigura vouă bolșevicilor „fața umană” în ochii Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -