marți, mai 28, 2024
AcasăMainButicarii lui Rădoi au pierdut procesul pentru chioșcurile ilegale de la metrou....

Buticarii lui Rădoi au pierdut procesul pentru chioșcurile ilegale de la metrou. Demolarea e legală

-

Instanța de la Judecătoria Sectorului 1 din București a dat câștig de cauză autorităților în acțiunea intentată de buticari, prin care aceștia contesau demolarea chioșcurilor ilegale din stațiile de metrou. Sentința nu e definitivă, putând fi atacată la Tribunal.

Asociația Comercianților de la Metrou a contestat în Justiție acțiunea demarată la începutul acestei luni, dându-i în judecată pe primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, pe primarii de la Sectoarele 1 și 2, dar și compania Metrorex, Sindomet Servcom (firma sindicatului lui Ion Rădoi) și Administrația Domeniului Public București.

Demolarea buticurilor din cele peste 60 de stații de metrou este anevoioasă și se face cu scandal. USLM, sindicatul lucrătorilor de la metrou controlat de baronul Ion Rădoi, închiria către buticari aceste spații unde erau amplasate gherete, deși nu mai avea contract cu Metrorex încă din 2018.

La sfârșitul lunii martie, Metrorex a notificat sindicatul să-și ia dughenele până la 2 aprilie, în caz contrar urmând să fie evacuate. Imediat a doua zi, sindicaliștii au blocat metroul, care n-a funcționat o zi. Ei n-au putut să spună însă, explicit, ce solicitări au, invocând în final o teamă de viitoare concedieri sau micșorări de salarii.

- Advertisement -

Demolările au demarat la începutul lunii aprilie, în huiduielile și amenințările buticarilor și ale sindicaliștilor. În primele zile, muncitorii au ezitat să treacă la treabă, știind că sunt urmăriți de liderii de sindicat și temându-se de răzbunări ulterioare.

Operațiunea a avansat însă și Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a anunțat sâmbătă, 17 aprilie, că 63 de chioșcuri ilegale fuseseră deja demontate din 10 stații de metrou.

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, și-a dat și el acordul pentru dezmembrarea construcțiilor din stațiile de metrou. Drulă a menționat că Metrorex a făcut solicitări și către sectoarele 3 și 5, spunând că “și a colo se va restabili legalitatea cât de curând”. Sectoarele 3, 4 și 5 sunt cele mai problematice, acestea fiind controlate în continuare de primari și administrații PSD sau ex-PSD.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* După derapajul cu „zombie politic”, Drulă revine la treburi serioase: demolează imperiul mafiot al lui Rădoi! 63 de chioșcuri ilegale în 10 stații, lichidate vineri seară

* VIDEO. Orban: Înainte de a-l ataca pe premierul Cîțu, orice ministru „trebuie să-și scrie demisia”. Principalul vizat: Cătălin Drulă, cel cu „zombie politic”

* VIDEO. Dialogul CTP – Vlad Voiculescu. „Ați inundat casa ca să nu ia foc” / „Datele nu sunt certe”

* „Olguțul” Claudiu Manda, europarlamentar PSD, a fost trimis în judecată de DNA pentru folosirea influenței politice

VIDEO. Scene înfiorătoare cu anarhistele rusofile. Cerva: „Câta picior i-am tras în cur! I-a sărit curu’ în aer!”. Lovin: „I-am vărsat cafeaua în cap! L-am călcat pe mână!”

VIDEO. Șoșoacă, mahala extremă. Interzisă pentru nepurtarea măștii, a intrat cu forța, ajutată de șoșoc. A pus „bulumacul” în ușă și tot ea a strigat că a fost „bătută”, „învinețintă”. Șoșocul a promis că „rupe ușa”

* Socaciu, Daea, Bacalbașa, Tărăcilă, Hașotti, Solcanu își vor pensiile speciale înapoi! 122 de foști parlamentari au apelat la instanță pentru a-și recupera privilegiul pierdut prin lege

* Soția unui director corupt din Primăria Capitalei („omul lui Oprescu”): „Ai sărit ca boul din Louis Vuitton!”. Infracțiuni de 33 de ani, condamnare de 6 ani

- Advertisement -

10 COMENTARII

  • Apropo…, întrebăm și noi așaaa…, „de-curiozitate” (Sic!): Lucian Bode (actualul ministru-de-Interne, în Cabinetul-Cîțu), fost ministru (P.N.L.-ist) al Transporturilor (în Cabinetul-Orban), oareee… DE-CE N-A MIȘCAT-NICIUN-DEGET ÎMPOTRIVA MAFIEI-de-la-METROU, aiiiiii????????!!!!!

   (Căci a fost pe acea funcție mult mai mult timp decât U.S.R.-istul Cătălin Drulă șiii… NU îi trebuia vreo majoritate-parlamentară pentru asta, așa cum… o DEMONSTREAZĂ actualul ministru al Transporturilor!)

 1. Orban, ca fost vataf la transporturi, nu ar fi facut ceea ce bine face Drula. Motiv suficient pentru vataful pnl sa ii spuna vatafulul guvernului sa il demita pe Drula.

  #USLexista

 2. Drula trebuie sa isi controleze gura, pentru ca asa cum le-a zis Rares Bogdan, dupa ce dai drumul la porumbel nu-l mai poti lua inapoi!!!! Daca cineva il facea pe el, Drula, el fiind prim ministru, „zombie politic” sunt sigur ca zbura urgent din functie asa cum ii zboara el cu ghinea pe toti cei care casca gura in USR contra lui barna, asta da, democratie USR-ista!!!!!
  Si se pare ca nu sunt putini aia care au fost zburati doar pt ca au cascat gura la greselile majore ale conducerii USR si nicidecum dupa insulte adresate bosului si clica lui!!!!! Daca va uitati bine, femeile zboara pe capete sau sunt trase pe linie moarta in USR!!!!

   • Apropo, după ce-l băgați la Pușcărie pe Vlad Voiculescu, cine-i primul care urmează să fie reclamat-penal: Cătălin Drulă sau Claudiu Năsui????!

    Întrebăm numai așaaa…, de-curiozitateee…, bineînțeles…

    • Intreaba-ti „redactia” daca stie ceva despre actiunea de VANZARE A PORTULUI CONSTANTA, „NOAPTEA CA HOTII”a lui Drula-Cap de Bula…nu de zombie,vai de mine! Si nu ne mai aburi cu panseurile dumitale de 2 bani ,ca nu ti le citesti decat dta,zau!

     • NU tu hotărăști ceva, AICI sau ORIUNDE ÎN ALTĂ PARTE (!): NU te-a INVITAT nimeni să citești ceva și NU INTERESAZĂ PE NIMENI PĂREREA uneia ca tine!

      O IDIOȚENIE mai mare decât asta cu Portul-Constanța… „vândut”-de-Drulă (SIC!) NU am auzit!

      Noi scriem de 31 de ani despre acest port și știm… orice „mișcă” acolo, în orice clipă: NICI VORBĂ de vreo „vânzare”!

      Alcoolul și drogurile DĂUNEAZĂ!…

     • Cât despre politica Guvernului-Cîțu de a vinde acțiuni-MINORITARE (așadar, Statul-Român RĂMÂNE… ACȚIONAR-MAJORITAR, păstrând CONTROLUL companiei-naționale sau societății-naționale respective!), NU-NUMAI la C.N. A.P.M.(C.) S.A. (Portul-Constanța) sau la alte structuri-strategice aflate în administrarea Ministerului-Transporturilor, ea… NU A FOST VREODATĂ UN SECRET (!), fiind cuprinsă în programele-de-guvernare cu care s-au prezentat în alegerile din 2020 atât P.N.L., cât și U.S.R.-P.L.U.S. (ba chiar… MAI ÎNDRĂZNEAȚĂ/AMPLĂ la… P.N.L.!!!!!)!!!!!

      Atenție: a vinde acțiuni-MINORITARE, FĂRĂ A PIERDE MAJORITATEA (deci: CONTROLUL-MANAGERIAL/ADMINISTRATIV!), NU înseamnă a vinde compania sau societatea respectivă, ci doar a-i SUPLIMENTA CAPITALUL, pentru DEZVOLTARE, daaaaaaaa?!!!!!

      Numai populiștii-IDIOȚI, „OAMENII-de-GROTĂ”, ăia cuuu… „Noi nu ne vindem țara!” (Sic!), nu au înțeles ÎNCĂ, NICI-PÂNĂ-ACUM…, ce înseamnă să CAPITALIZEZI-prin-emitere/vânzare-de-acțiuni!

  • Da, nu sunt ca cervele voastre. Ca întotdeauna voi, bolșevicii dați lecții de democrație, „Democrată” apărea tocmai în denumirea tarilor conduse de voi …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -