marți, mai 28, 2024
AcasăNewsDoctoriță la spitalul din Wuhan: "Am dat alarma despre coronavirus pe 30...

Doctoriță la spitalul din Wuhan: „Am dat alarma despre coronavirus pe 30 decembrie, dar am fost pedepsită”

-

Pe 30 decembrie 2019, doctorița Ai Fen, responsabila secției de terapie intensivă a spitalului central din Wuhan, a dat alarma despre descoperirea unui caz de SARS-coronavirus la un pacient care avea simptome clare. Autoritățile comuniste chineze au preferat să nu creadă și au pedepsit-o pentru că „a difuzat știri care au destabilizat liniștea publică”.

În data de 30 decembrie a anului trecut, doctorița Ai Fen era în tură la spital, când s-a prezentat un pacient care avea simptome ciudate, dar care nu răspundea la terapiile tradiționale la care a fost supus, scrie Fanpage.it.

Ai Fen i-a luat sânge pentru analize, iar răspunsul primit de la laborator a fost necruțător: SARS-coronavirus! Când a citit rezultatul, uimită, a încercuit cu pixul cuvântul SARS și a trimis o fotografie unui coleg de universitate, medic la un alt spital din Wuhan. Fotografia s-a răspândit printre toți colegii ei în acea seară, dar în timpul nopții doctorița a primit un mesaj din partea spitalului: știrea despre acest caz nu trebuia să fie relatată nimănui, pentru a nu crea panică.

Două zile mai târziu, responsabilul cu disciplina al spitalului i-a trimis o scrisoare prin care era pedepsită disciplinar pentru că „a distribuit știri care au tulburat liniștea publică”. Și colegii ei au fost intimidați și amenințați, pentru a nu vorbi despre acest caz. Ai Fen a putut face un singur lucru: le-a spus colegilor să poarte măști chirurgicale și echipament de protecție pe sub halat, deși superiorii lor le-au interzis acest lucru.

- Advertisement -

Acum, când virusul a provocat peste 3.000 morți în China (cifre oficiale, dar care în realitate ar putea fi mult mai mari) – dintre care 4 medici care lucrau în spitalul din Wuhan -, Ai Fen a decis să se alăture altor voci critice la adresa modului în care Guvernul de la Beijing a gestionat criza de coronavirus. Ea și-a asumat un risc major: acela de a fi arestată.

Dacă aș fi știut ce se va întâmpla, nu m-aș fi preocupat de presiunile pe care le-au pus pe mine superiorii mei. Aș fi spus tuturor despre acest virus”, a declarat doctorița într-un interviu acordat revistei chineze Renwu.

Ai Fen a povestit că, după ce avertismentul ei nu a fost ascultat, numărul cazurilor de Covid-19 a crescut exponențial, până când nu a mai fost posibil să ascundă adevărul. După părerea ei, dacă autoritățile ar fi ascultat-o, ar fi fost posibilă stoparea din fașă a epidemiei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. „O persoană poate muri subit de Covid-19, fără să aibă febră”. Fumătorii nu sunt mai protejați, dimpotrivă!

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. Regimul ‘roșu’ de la Beijing, ca orice regim așa-zis comunist (extremist), cu al lor Xi Jinping în frunte, este un regim criminal care nu se dezminte ! Ar fi cazul ca SUA și comunitatea internațională să de în judecată guvernul chinez pentru a fi puși la plata de despăgubiri privind pagubele enorme în vieți omenești și în economie produse întregii planete ! Și când te gândești că toate astea le’au făcut în principal pentru lupta primordialității economice la nivel global, neținând seama de factorul uman ! De fapt, ce te poți aștepta de la un guvern ‘roșu’, terorist care’și bazează tehnologia pe furt intelectual, spionaj … ?! 👹😱

  2. Și cu ce ne încălzește acum… totuși cu ocazia asta aflat cât de jos poate să ajungă politicienii români… și-au dat arama pe față, mojicia, nesimțirea,batjocura față de propriul popor.. să-i vedem cum pornesc economia!!… apropo care economie, aia de făcut măști??… grupurile de firme așa zisele multinaționale se cam codesc să reporneasca .. așteaptă indicații din țările mamă, germania e într-un picaj uriaș , Franța la fel…sunt curios câte și-or mai deschide porțile… planul ăla de relansare economică aprobat la Bruxelles e pentru țările din zona euro , asta a uitat Președintele să ne spună,… d-aia e negru Omul,…

  3. Evident ca tara asta comunista si guvernul ei de criminali ar fi putut sa starpeasca din fasa epidemia, daca incepeau chiar de-atunci, din decembrie. Aveau deja experienta epidemiei SARS din 2002-2003, deja stiau ce trebuie facut pentru a fi stopata, si atunci de ce nu au facut imediat ceea ce Coreea de Sud, Taiwan si Hong-Kong au aplicat indata, bazandu-se si ele pe experienta epidemiei SARS din 2003? Este absolut inexplicabil, dat fiind ca aveau procedurile de stopare a unei asemenea epidemii inca din 2003, de ce nu le-au aplicat? Si-atunci intrebarea de ce nu a aplicat China procedurile SARS in noua epidemie, chiar din decembrie de la primele cazuri, trebuie sa fie pusa. Toata lumea are dreptul sa intrebe China de ce nu a manageriat epidemia chiar din primul moment, pentru ca stia cum s-o faca din anterioara experienta. Toata lumea are dreptul sa primeasca de la China un raspuns : este incompetenta crasa sau este intentie criminala?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -