sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăMass-mediaCurățenie de primăvară la B1 TV! Au fost dați afară șpăgarul Andrei...

Curățenie de primăvară la B1 TV! Au fost dați afară șpăgarul Andrei Bădin și vuvuzeaua isterică Sorina Matei

-

Mișcare spectaculoasă la B1 TV: două „pietre de moară” ale postului patronat de Sorin Oancea și Bobby Păunescu au fost date afară. E vorba de Andrei Bădin și Sorina Matei – un abonat la șpăgi cu aromă baronal-penală PSD-istă și o vuvuzea care a dus isteria mincinoasă la cote abominabile. Doi moderatori care au întreținut minciuna cu „Statul Paralel care arestează oameni nevinovați” (de regulă, politicieni corupți sau moguli media).

Andrei Bădin este un vajnic apărător al Ordonanței 13 și al infractorilor, un mare dușman al justiției și al protestelor #Rezist. Individul are o motivație solidă pentru acest comportament: interesul propriu. El a fost cercetat penal pentru luare de mită, după ce SRI a interceptat discuțiile sale cu fostul baron PSD de Mehedinți, Adrian Duicu.

Pe vremea când Duicu era președintele Consiliului Județean Mehedinți, Bădin a fost înregistrat prins cu o șpagă de 5.000 de lei din partea baronului PSD. În rechizitoriul de trimitere în judecată, procurorii menționau: „În luna august 2013, numitul Bădin Andrei-Dan, realizator al unei emisiuni televizate, difuzată de un post de televiziune național, a pretins și primit de la inculpatul Duicu Ioan-Adrian suma de 5.000 de lei, pentru a nu continua o campanie de presă care viza, la acel moment, pe Ministrul Mediului și al Schimbărilor Climatice. După primirea acestei sume de bani, emisiunile realizate de către Bădin Andrei-Dan nu au mai abordat subiectul referitor la presupusele nelegalități săvârșite de persoana respectivă”.

Bădin a susținut, penibil, că banii nu reprezentau mită, ci o datorie pe care  ditamai baronul PSD de Mehedinți, Adrian Duicu, o avea la el. Cică ziaristul îl împrumutase pe baron când acesta venea la București și nu avea bani cash să se cazeze la hotel!

- Advertisement -

În 2019, Andrei Bădin a fost achitat, urmare și a faptului că, prin desființarea de către CCR a protocolului dintre DNA și SRI, interceptările realizate de SRI au fost eliminate din dosar. Printre aceste înregistrări se aflau și cele ale convorbirilor dintre Andrei Bădin și Adrian Duicu. Judecatorul Viorica Constiniu, de la Curtea de Apel București, a decis, în faza de Cameră Preliminară, eliminarea a 7 CD-uri cu interceptări din dosar și chiar eliminarea cu totul a stenogramelor de pe cele 7 CD-uri, acestea nemaiputând fi avute în vedere ca probe.

Sorina Matei este, la rândul ei, o apărătoare înverșunată a clanurilor penale, pe care le servește lovind constant în justiție. De asemenea, vuvuzeaua irațională a făcut o campanie isterică împotriva reîntregirii familiei Săcărin, la o lună după ce adopția fusese consfințită de instanță printr-o decizie definitivă. Sorina Matei a frizat demența jurnalistică atunci când, în emisiunile sale, a emis suspiciuni iresponsabile că soții Săcărin că vor s-o ducă pe Sorina (8 ani) de la Baia de Aramă (Mehedinți) la New York pentru trafic de organe!

Acum, Sorina Matei pozează în victimă. Ea leagă concedierea ei și a lui Andrei Bădin de o decizie a Guvernului de a sprijina financiar presa, prin campanii de publicitate. Acuzația este lipsită de credibilitate, pentru că patronatul B1 TV nu avea nevoie să-i concedieze pe cei pentru „a le închide gura”. Era suficient să le pună în vedere să nu critice pe X sau pe Y, așa cum s-a întâmplat deseori în trecut. De fiecare dată când co-patronul Sorin Oancea a procedat așa, Sorina Matei și Andrei Bădin au executat ordinul, nu au făcut scandal și nici nu și-au dat demisia. O fac abia acum, când s-au văzut cu bagajele la ușă.

- Advertisement -

Smiorcăiala Sorinei Matei pe Facebook, după concediere

„De Ziua Mondială a Libertăţii Presei cu care se împăunează fals Guvernul Orban, vă anunţ eu, că ei se feresc:

1. Televiziunea B1 TV a reziliat marţi contactul meu şi al lui Andrei Bădin, fără nicio notificare şi/sau discuţie prealabile.

2. Tot marţi, cu câteva ore înainte de reziliere, televiziunea B1 TV, pe profit – 2,3 milioane de euro în 2019, a aplicat la fonduri garantate de stat/Guvern prin IMM Invest.

3. Luni, înainte de aplicare, emisiunile noastre existau; marţi. după aplicare, n-au mai existat.

4. Totul a fost comunicat marţi seară, după aplicare la IMM invest, şi miercuri, prin e-mail/trimis document şi printr-un cerber al patronatului, fără ca patronatul să-şi asume sau să comunice transparent decizia, în cazul subsemnatei. De altfel, şi decizia este semnată prin împuternicit.

5. Joi, Guvernul a dat 40 de milioane de euro la presă, sub masca unei «campanii de informare», cică să «sprijine jurnaliştii» care, în mintea lor, trebuie să se transforme în oficine de partid şi ale Guvernului, fix ce nu are voie să facă presa.

6. Deal-urile Guvernului Orban sunt cu patronatele lacome, nicidecum pentru „«sprijinirea jurnalismului». Jurnalismul, vocile critice, supravegherea puterii, oricărei puteri, în capul lor trebuie să dispară. Să fie linişte, să nu mai deranjeze nimeni, să nu mai afle publicul nimic.

Cam atât despre libertate de exprimare, puterea adevărului, presa – câine de pază al democraţiei, watchdog-ul puterii, following the money, focusing on abuse of power, great business stories, watchdog in the corridors of power. Because this is investigative journalism.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. „O persoană poate muri subit de Covid-19, fără să aibă febră”. Fumătorii nu sunt mai protejați, dimpotrivă!

- Advertisement -

8 COMENTARII

 1. M.S.👿💀 se consideră o cățea de pază a democrației, când de fapt ea într’adevăr este o ‘cățeauă’, da’ o ‘cățeauă’ d’aia în călduri, bat’o s’o bată Dumnezeu !
  De arătarea Bădin👹😱 nici nu știu cu cine să’l aseamăn să nu jignesc animalul / jivina respectivă !

 2. Foarte bine, acuma se pot reuni cu latrina3, ca stilul si maniera ii califica excelent pentru jurnalismul de sant si linsajul mediatic pe cate-l practica a3.

 3. Sincere FELICITARI, conducerii postului b1tv ca, au scapat de Sorina Matei(desi, suntem fideli , acestui post tv, vinerea , nu puteam sa urmarim emisiunea acestei „vuvuzea isterica” Sorina Matei)…

 4. Madam Matei e insuportabila. Nu numai prin continut, dar si prin modul de a-l exprima.
  Manastire era refugiul meu de cand a plecat Rares Bogdan de la Realitatea si Oreste parea ca s-a dat cu Gusa. Si, cand mai aparuse si Anca Alexandrescu, numai vazandu-i impreuna schimbam urgent canalul si nu mai reveneam.
  Dar asta seara am avut o surpriza foarte placuta: un Oreste total schimbat, retinut, fata logoreea pe care o stiam, cu invitati de calitate. Iar discutiile au fost foarte bune, ideile corecte.
  Pentru dl Cartianu, o mentiune speciala pentru tactul cu care s-a opus condamnarii USR care, desi in ultima vreme cam calca in gropi, este un partid care trebuiesi merita sa fie recuperat.

 5. Mie mi-a plăcut Andrei Bădin fiindcă avea invitați care vorbeau în felul dumisale. Traian Băsescu a fost 10 ani nr. 1. Acum liberalii sunt cei care conduc destine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -