vineri, aprilie 12, 2024
AcasăNewsGuvernul ia în calcul prelungirea stării de urgență și după 15 mai....

Guvernul ia în calcul prelungirea stării de urgență și după 15 mai. Motivul care a dus la acest scenariu

-

Apariția unor noi focare de infecție cu noul coronavirus și relaxarea vizibilă la nivelul întregii populații ar putea duce la o prelungire a stării de urgență, avertizează Ionel Dancă, șef al cancelariei premierului Ludovic Orban.

Anunțul vine aproape simultan cu cel al ministrului sănătății, Nelu Tătaru. Acesta din urmă a menționat că se așteaptă ca epidemia să revină în forță în România în perioada octombrie-decembrie a acestui an.

“Există inclusiv posibilitatea prelungirii stării de urgență.” Duminică, în România s-a înregistrat cel mai mare număr de noi infecții începând din 22 aprilie

„Este clar că, luând în calcul evoluția epidemiologică din ultimele zile, nu trebuie sa ne grăbim cu măsurile de relaxare. Scenariile pe care le-am avut în lucru de la începutul crizei ne arătau o creștere a numărului de cazuri în a doua jumătate a lunii aprilie. Situația rămâne în continuare riscantă. (…) Acest lucru depinde de evoluția infecțiilor. În ultimele zile, în ciuda tuturor recomandărilor și pe fondul relaxării populației, au apărut noi cazuri și focare. (…) Din păcate, nu putem să luăm decizii de relaxare doar din perspectiva nerăbdării populației. Există toate scenariile pe masă. Există inclusiv posibilitatea prelungirii stării de urgență, există scenariul modificării acestei situații și declarării stării de alertă, așa cum există și posibilitatea renunțării la starea de urgență”, a afirmat Dancă la postul de televiziune Digi24.

Până astăzi (3 mai), la prânz, în România se înregistraseră oficial 13.163 de cazuri de infectare cu coronavirus și 790 de decese. Partea proastă – care probabil a și generat aceste reacții prudente – este că, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 431 de cazuri noi depistate în urma a 5.000 de teste.

- Advertisement -

Este cel mai mare număr de noi infecții raportat după 22 aprilie – adică în ultimele două săptămâni. Vestea proastă vine după mai multe zile în care trendul fusese vizibil descrescător. Președintele Iohannis și alți membri ai guvernului au invocat, în ultima săptămână, posibilitatea unei relaxări a restricțiilor începând cu 15 mai. S-a avansat ideea că starea de urgență nu va fi prelungită, iar activitatea economică va fi reluată, cu unele precauții.

La nivel mondial, pandemia de COVID-19 pare să dea înapoi în ultimele săptămâni. Trendul ar fi valabil și pentru România.

Restaurantele și mallurile rămân închise, e posibil ca părinții să-și poată scoate copiii în parc

 Acum, optimismul pare să fi fost frânat. „Conform scenariilor, sunt anumite zone care prezintă un risc ridicat de răspândire a infecțiilor și, în ciuda așteptărilor populației, locuri cum sunt restaurantele, mallurile nu vor fi în prima linie a măsurilor de relaxare. Ne gândim să dăm părinților posibilitatea de a ieși în parc la plimbare cu copiii, menținând locurile de joacă închise”, a adăugat Dancă.

- Advertisement -

Scenariul unei reveniri a epidemiei de coronavirus nu e de neglijat. În Singapore, acum câteva zile, a izbucnit pe neașteptate un nou val de infecție, înregistrându-se 2.500 de cazuri în doar două zile.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* DOCUMENTE. Catastrofa Firea: Bucureștiul a obținut anul trecut, din venituri proprii, mai puțini bani decât Clujul! Administrația Gabrielei Firea a realizat doar 9,4% din cât a estimat!

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Jucați -va cu focul.. criminalilor.! Hai mai ieșiți pe sticlă și amenințați lumea,hai chiar vă rog..!!..dar nu unul că tine, să vină Arafat, Valea, Orban, Tătaru, bambila.,.. speriați , băgați frică, dați-le amenzi fără număr,. dar nu veți scăpa,,!!… vă va judeca lumea, copiii, bătrânii, veți dispare din istorie ca și cum n-ați fost.. le-ați furat din viața două luni de zile și pentru asta veți da socoteală..la alegeri parlamentare..și locale.. dacă o țineți așa nu intrați în parlament sigur… veți păți că țărăniștii… hai închideți orașe,..nu mai prostiți poporul..asta dacă nu voit voi infectați poporul!!! .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -