vineri, aprilie 12, 2024
AcasăOpiniiCine înjură România?

Cine înjură România?

-

Cu toții – la nivel mondial – luptăm împotriva acestui coronavirus. Este ceva uman să luptăm împotriva acestui coronavirus. E uman să fim uniți. România ajută, în acest sens, Republica Moldova. E ceva absolut normal. Avem enorm de mult în comun (limbă, tradiții, istorie).

Acest ajutor, însă, nu este bun pentru socialiștii lui Dodon. De ce? Tocmai pentru că vine din România. Ei spun că aceasta este „propagandă românească”. Dar cea care vine din Rusia ce este?

Însă cine înjură România? Toți socialiștii lui Dodon, care înjură pe față România, au pașaport românesc în buzunar. Asta înseamnă că au cetățenie. Se pare că România e pentru ei mumă, dar ei se comportă ca o ciumă (roșie). Asta, ca să nu uităm că primarul socialist al Chișinăului, Ivan Ceban, se întâlnește frecvent cu doamna Firea. Asta, în timp ce mulți români adevărați – care chiar ar merita – nu dețin cetățenia română.

Îmi povestea o cunoștință din Chișinău, care e avocată (deci e în domeniu), cum se comportă statul român. Îmi spunea, aproape plângând: „Paule, ce mai vrea statul român să demonstrez? Să îmi scot sângele?!”. E dureros să vezi cum cei care înjură România au pașaport românesc, dar cei care o iubesc nu au.

- Advertisement -

Să ne aducem aminte și de școlile românești din regiunea transnistreană. Am cunoscut o doamnă profesoară de acolo (din motive de securitate nu o să-i dau numele), care mi-a explicat cum trec ei Nistrul. Mi-a arătat pașaportul sovietic cu care trece Nistrul. Da, nu am scris greșit: pașaportul sovietic. L-am văzut cu ochii mei.

E dureros ce se întâmplă cu acele școli. Ion Iovcev, directorul Liceului „Lucian Blaga” de la Tiraspol, a fost odată reținut când trecea Nistrul cu salariile  profesorilor la el. Directorii acelor puține școli românești din regiunea transnistreană sunt vânați de așa-zisele autorități transnistrene. Asta, în timp ce soția actualului așa-zis lider de la Tiraspol, Krasnoselski, deține pașaport românesc.

Aceste articole nu le scriu ca să critic România. Aceste articole le scriu ca să prezint niște adevăruri dureroase. Aceste articole vreau să vindece aceste răni. Aceste articole vreau să fie ca un medicament. Un medicament poate fi rău la gust, dar te vindecă. Nu spun că România nu trebuie să mai ajute Republica Moldova, ba din contră, doar că trebuie făcut totul calculat și pragmatic. Actualul ajutor medical este unul făcut foarte bine.

- Advertisement -

Paul Szasz Sebeș

(Opiniile îmi aparțin și nu implică redacția Ziaristii.com)

DE ACELAȘI AUTOR:

- Advertisement -

6 COMENTARII

  1. Din păcate, nu numai din 12/1989 suntem asaltați de trădători sadea (concetățeni, mercenari, bolșevici, khazari), ci chiar înainte de 09.03.1945 ! Majoritatea așa-zișilor politicieni, așa-zișilor jurnaliști și ANALiști (cu precădere din mafia-media), celor din structurile statului român (cu predilecție ‘la vârf’) … sunt TRĂDĂTORI (bolșevici, sau unguri, sau khazari, sau turci, sau … ), corupți, ANALfabeți / agramați, borfași, șuți, kurve (centuriste), interlopi, pușcăriași, devalizatori, calici după bani nemunciți, specimene fără coloană vertebrală, fără conștiință, fără suflet ! Cum putem scăpa de EI ?! Prin finalizarea revoltei populare din 12/1989 (și mazilirea acestor nevertebrate, indiferent de numărul lor !), revoltă confiscată la acea vreme de tziganul zlătar bolșevik ‘ilici’ și camarila lui de trădători, trepăduși, pupinkuriști, impostori, mercenari … 👹👺👿😱

    • Ai dreptate intrutotul, de-asta nici nu prelungeste presedintele starea de urgenta cu toate ca psd vrea asta din toti bojocii! O va transforma in stare de alerta, pentru ca nu vrea sa impinga alegerile in 2020, asa, in maxim 6 luni de la incetarea starii de urgenta, va trebui sa se desfasoare alegerile locale, si poate avem noroc si le facem pe amandoua odata, si pe cele parlamentare.

  2. Am înțeles că Președintele tuns,râs,frezat i-a chemat la palat pe unii să-i întrebe cum au petrecut de 1 Mai, dacă au făcut grătare in Spa urile date moca de guvern, dacă au mai infectat ceva medici conform planului de terorizare a populației, dacă urcăm încă un căcat de grafic , dacă sudorul a făcut planul de amenzi, dacă arabul a mai adus vreo trei elicoptere, dacă soția lui Tătaru a pus pe piața măști de 10 euro, dacă Orban s-a vopsit, dacă bucătăreasă de la școală a terminat fasolea cu cârnați,…ce mai , probleme urgente,nu căcatul ăsta de economie,sau pandemie…!!!..ce relaxare vreți bă prăpădiților??.. lăsați dracului west-ul,aici e Rumania și fac ce vrea mușchii mei, le-a zis navetistul..!! încă mai avem de guvernare , pardon de furat.. Orbane, când intră parlamentul in vacanță??…în iunie. .deci până în toamnă puteam face praf țara… după aia s-o ia cine vrea….

  3. Ca sa inteleg mai bine, spuneti in articol ca toate javrele care injura Romania in Moldova de peste Prut au pasapoarte romanesti, iar cetatenii obisnuiti, care-si doresc sa le aiba, nu primesc pasaport. Aici este o treaba foarte ciudata, reamintesc un fapt : la un moment dat, Ana Birchall a facut publica o situatie foarte dubioasa de la agentia pasaportului, institutie condusa de o javra psdista pe nume Andrei Tinu, dat de doua ori afara de premierul Orban, ultima data acum vreo cateva saptamani. Ana Birchall semnala niste magarii cu pasaporte date pe sub mana sau in orice caz foarte dubios, unui foarte mare numar de cetateni ucrainieni, acum din articol reiese ca si transnistreni, si cine mai stie cati, insa celor care-si doresc acest pasaport, nu li se elibereaza. Adica par a fi alese pe spranceana persoanele care primesc pasaport romanesc de catre psd, ca dancila si tinu sunt psdisti, asadar se impune concluzia ca psd isi alegea oamenii carora le dadea pasaport, iar acesti oameni au un narativ cat se poate de toxic la adresa Romaniei, cum are si psd. Inca un lucru foarte, foarte dubios clocit de psd, atat cu proiectul de investitii unguresti in Transilvania, autonomie si alte tradari, cat si una noua : aduci cu pasaport in tara dusmanii tarii, dar nu oamenii care-si iubesc tara. Concluzia : PSD este un partid criminal si tradator, trebuie scos in afara legii.

  4. Statul român e SLAB. Dodon i-a retras cetãtenia moldoveanã lui Bãse dintr-o ambitie personalã. Autoritãtile române de ce nu retrag cetãtenia moldonilor care denigrezã România ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -