Miracol în Kenya: s-a-ntâlnit Mutu’ cu Mutua! Safari prezidențial în Parcul Național Nairobi

0
235
Klaus Iohannis - Alfred Nganga Mutua / FOTO: Presidency.ro

Călătoria exotică a președintelui Klaus Iohannis pe continentul african continuă, sub denumirea oficială de „vizită de stat”. Șeful statuli român este însoțit de soția sa, Carmen Iohannis. Miercuri, cei doi au poposit în Parcul Național Nairobi, o minunăție aflată în apropierea capitalei Kenyei. Un safari la vremea lui face cât o mie de partide de golf! Mai ales când totul decurge în condiții de lux și nu te costă nimic. Poporul să plătească, pentru că de-aia a votat!

Comunicatul Administrației Prezidențiale despre vizita în Parcul Național Nairobi, unde președintele Klaus Iohannis și soția sa au admirat frumusețe de animale sălbatice (lei, tigri, leoparzi, girafe, elefanți, maimuțe, rinoceri, hipopotami, antilope etc.), conține și o frază justificativă: „În cadrul vizitei de stat în Kenya, similar altor șefi de stat, Președintele României, Klaus Iohannis, a fost invitat de partea kenyană să viziteze Parcul Național Nairobi, care este unic în lume…”.

Altfel spus: nu m-am us doar eu la safari, toți președinții o fac, nu poți refuza invitația gazdelor, ar fi nepoliticos!

Cu o zi înainte, Klaus Iohannis semnase un memorandum cu președintele Kenyei, William Ruto, ca împreună să protejeze mediul și să lupte cu schimbările climatice.

Ruto ca Ruto, dar a doua zi s-a întâlnit cu Mutua! Comunicatul prezidențial spune clar: „Vizita în Parcul Național Nairobi a oferit prilejul unei discuții privind conservarea naturii cu ministrul pentru Protejarea Naturii din Republica Kenya, Alfred Nganga Mutua, și cu directorul Serviciului Kenyan pentru Protejarea Vieții Sălbatice (Kenya Wildlife Service), Dr Erustus Kanga”.

Răutăcioșii ar putea spune: s-a-ntâlnit Mutu’ cu Mutua!, dat fiind că președintelui nostru i se mai spune, cu aceeași răutate, Mutu’, ca urmare a lungilor sale tăceri pe teme importante care frământă societatea românească.

Comunicatul Administrației Prezidențiale este însoțit de trei fotografii, dintre care una sugerează explicit plecarea în safari: Klaus și Carmen Iohannis sunt așteptați de o mașină specială, împreună cu personalul de securitate, pentru a se afunda în savana kenyană.

Klaus, hai, pune-ți șalvarii / Că ne-așteaptă un safari! / FOTO: Presidency.ro

Comunicatul Administrației Prezidențiale (15 noiembrie 2023)

„Întâlnirea Președintelui României, Klaus Iohannis, cu ministrul pentru protejarea naturii din Republica Kenya, Alfred Nganga Mutua, și cu Directorul General al Kenya Wildlife Service, Erustus Kanga, în cadrul vizitei la Parcul Național Nairobi”

„În cadrul vizitei de stat în Kenya, similar altor șefi de stat, Președintele României, Klaus Iohannis, a fost invitat de partea kenyană să viziteze Parcul Național Nairobi, care este unic în lume prin faptul că aduce aproape de mediul urban o biodiversitate variată. Kenya este un stat cu un profil solid de implicare la nivel național și internațional în domeniul protecției mediului, fiind gazda Programului Națiunilor Unite pentru Mediu, a Summit-ului climatic COP12 în 2006 și, foarte recent, a Summit-ului African pentru Climă.

Cooperarea în domeniul limitării schimbărilor climatice și al protecției mediului este o temă centrală a vizitei de stat a Președintelui României în Republica Kenya. Aceasta vine pe fondul interesului deosebit al Președintelui Klaus Iohannis pentru aceste domenii, precum și al prezenței lor ca teme importante în recent adoptata Strategie a României pentru Africa.

Vizita în Parcul Național Nairobi a oferit prilejul unei discuții privind conservarea naturii cu ministrul pentru Protejarea Naturii din Republica Kenya, Alfred Nganga Mutua, și cu directorul Serviciului Kenyan pentru Protejarea Vieții Sălbatice (Kenya Wildlife Service), Dr Erustus Kanga.

Conservarea biodiversității și managementul ecosistemelor reprezintă o componentă importantă a Memorandumului de Înțelegere în domeniul Protecției Mediului și al Schimbărilor Climatice, semnat pe 14 noiembrie 2023 între România și Kenya, în prezența Președintelui Klaus Iohannis și a Președintelui William Ruto. În plus, prin Memorandum, cele două state își propun să lucreze împreună pentru a promova educația privind schimbările climatice și mediul.

Președintele Klaus Iohannis a evidențiat că educația este esențială în protejarea mediului și limitarea schimbărilor climatice și că va susține și promova cooperarea între România și Kenya în domeniul educației pentru mediu.

În cadrul vizitei, au fost discutate, de asemenea, strategiile de implicare a comunităților locale în protejarea biodiversității, precum și modalitățile de reconciliere eficientă a protejării naturii cu dezvoltarea urbană, România și Kenya urmând să coopereze în aceste domenii.”

Voi vedeți cum se uită băiatu’ ăla oacheș la prezidentu’ nostru?! Ăla în kaki, cu beretă pe cap… / FOTO: Presidency.ro

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Unul dintre cei mai reputați jurnaliști germani, considerat expert de top în probleme rusești, a luat șpăgi de 600.000 de euro de la Moscova! În România, rețeaua cuprinde șefi de publicații, spune Armand Goșu

SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

* Minciună gravă a unui deputat AUR: „Franța, acum, e mai mult un stat musulman decât creștin. Nu e departe nici Germania, nu e nici Belgia”

* „Îmi plac și mie jumării, șoricii…” De „patrioată” ce e, beizadeaua de la Realitatea Plus agresează permanent limba română. Astă-vară se lupta cu „țițeii”, că erau prea mulți

* Rareș Bogdan, „popular” în piață: i-a dat cu pătrunjel pe la nas șefului Ciucă și și-a arătat ceasul Rolex de 30.000 de euro

* Socrii primarului Cherecheș, de la Baia Mare, au fost prinși în flagrant de DNA când intermediau o șpagă în justiție. Banii urmau să ajungă la judecătoarea care va da sentința într-un proces de corupție al ginerelui și care e nepoata mituitoarei!

* Apocalipsa după Ciolacu. Finanțele: „Este necesară o nouă creștere a taxării mediului de afaceri și a populației pentru a acoperi impactul. Nu au fost identificate surse suplimentare de bani”

Veniturile secretizate ale șefilor ASF: 180.000 de euro pe an + decontarea cheltuielilor (încă 26.000 €/an). Toți angajații iau 16 salarii pe an! „Cel mai prost angajat primește minimum 7.000 de lei net de Ziua ASF”

* Antena Group – 935.292,99 lei, Gândul – 360.000 de lei, Digi 24 – 332.732,5 lei, podiumul banilor publici încasați de presă de la Robert Negoiță pentru propagandă

* Toți joacă pentru România: Israel – Elveția 1-1. Ne trebuie un egal cu Israel sau o victorie cu Elveția

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here