Din cauza asocierii criminale cu Rusia, rezervele de aur și valută ale Belarusului au scăzut cu aproape un miliard de dolari în două luni! Bonus: 730 de milioane de dolari pierduți din diferențele de curs valutar

0
8881
Lui Lukașenko îi scade rezerva de aur

Republica Belarus, condusă dictatorial din 1994 de către dictatorul Aleksandr Lukașenko (diagnosticat de psihiatrii sovietici încă din 1976 cu psihopatie mozaică), începe să achite o notă de plată usturătoare pentru susținerea invaziei criminale a Rusiei în Ucraina. În doar două luni (februarie și martie), rezervele sale de aur și valută au scăzut cu 952 de milioane de dolari!

  • Februarie (luna invaziei): pierdere de 259,1 milioane de dolari (3% din volumul total).
  • Martie (lună de război): pierdere de 692,9 milioane de dolari (8,4% din volumul total).

Anunțul a fost făcut de canalul „Banii noștri” de pe Telegram, preluat de site-ul Obozrevatel.com, dar și, culmea, de agenția națională de știri de stat din Belarus, Belta.by – unul dintre mijloacele de propagandă ale regimului de la Minsk.

Belarusian Telegraph Agency: „Pentru martie 2022, rezervele de aur au scăzut cu 692,9 milioane de dolari (8,4%), după scăderea din februarie cu 259,1 de milioane de dolari (3%)”.

Drept urmare, de la 1 aprilie 2022, suma totală a rezervelor de aur și valută din Belarus era de 7,57 miliarde de dolari. Pierederea din cele două luni a fost de 11,4%.

Obozrevatel.com: „Principalele pierderi ale rezervelor de aur au fost înregistrate în termeni de valută. Ponderea acesteia a scăzut de la 43% la 37%. În acest context, ponderea aurului a crescut de la 40% la 44%. În ceea ce privește dolarul american și ținând cont de creșterea prețurilor la metalul prețios, valoarea aurului în rezerve este de 3,34 miliarde de dolari. Și au mai rămas doar 2,8 miliarde de dolari în valută. Ponderea altor active în rezerve este foarte mică”.

În același timp, se subliniază că pierderile în valută din diferențele de curs valutar în martie 2022 s-au ridicat la 730 milioane de dolari! Dintre ei:

  • 100 de milioane de dolari au fost cheltuiți pentru rambursarea datoriilor;
  • restul constă în vânzarea de valută pentru a susține rubla, precum și transferul rezervelor valutare în alte active.

Guvernul de la Minsk a anunțat deja oficial că unii dintre creditorii „inamici” își vor primi banii înapoi doar în ruble belaruse. Aceeași soartă o vor avea probabil chiar cetățenii acestei țări, fiindcă au împrumutat valută statului prin investiții în obligațiuni ale Ministerului de Finanțe.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Primul deputat rus care-l înfruntă pe Putin: „Toți susținătorii așa-zisei «operațiuni militare speciale» vor regreta amarnic”

VIDEO. Cecenul Kadîrov, „luptătorul de pe Tik-Tok”, îi cere lui Putin să dea cu arma nucleară în ucraineni, „ca să nu mai glumească pe seama noastră”

* Fost maior KGB, mesaj pentru ruși: „A încerca să intri în Harkov înseamnă că ești un cadavru, din tine vor rămâne doar pantofii” / „25 de kilometri – sute de tancuri distruse. Au numărat 800 de cadavre”

* Ministrul ucrainean al Apărării râde de ruși, după scufundarea crucișătorului Moscova: „Mai avem un loc pentru scuba diving în Marea Neagră”

* Rusia amenință Finlanda și Suedia cu arme nucleare dacă nu renunță la NATO! “Trebuie să restabilim echilibrul. Să sperăm că bunul-simț al vecinilor noștri nordici va învinge”

* Cum a fost capturat finul ucrainean al lui Putin. Voia să traverseze râul Nistru cu o barcă și să ajungă în Transnistria, cu ajutorul unor interlopi și polițiști corupți. Agenți FSB l-ar fi preluat și transportat la Moscova

* „După ocuparea Ucrainei, Rusia va da o bucată din ea Ungariei, la schimb cu ieșirea din UE și din NATO, apoi va «elibera» România, Polonia și țările baltice”

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

„Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Beizadelele Kremlinului, crescute în Occidentul blamat de părinți. Ipocrizia liderilor de la Moscova

* Dinamo Kiev a anulat amicalul cu FCSB după ce Gigi Becali a făcut declarații bezmetice, pro-ruse: „Pe Zelenski l-a pus un miliardar care a făcut batalionul Azov. Ăia sunt naziști, știu eu!”

* Flavia Groșan, doctorița șoșocară din pandemie, e putinistă pe față. Ne trimite în Rusia, unde a avut ea revelații Covidioate

* Ciolacu și Ciucă au mințit cu nerușinare: România n-are niciun acord cu UE pentru finanțarea voucherelor de 50 de euro! Analist financiar: banii nu există

Raportul SUA despre România: corupție generalizată, presă controlată de politicieni, jurnaliști hărțuiți și antisemitism în Parlament

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here