Ciolacu, parcă lovit de boala vacii nebune: „Iohannis vrea să scape de Orban”. Vorbeşte mai rău ca Dăncilă, jigneşte chiar şi prostia, aminteşte de teroristul Hayssam

0
1443
Ciolanul e tot ce-i interesează pe PSD-işti
Liderul interimar al PSD vorbeşte de parcă-i lovit de boala vacii nebune. Jigneşte chiar şi prostia, pe care el o invocă drept simptom politic, în cazul adversarilor săi. Altfel nu se explică vorbele sale. Sigur, dacă te gândeşti că a preluat şefia de de la magistrala sa colegă şi de partid şi de inteligenţă, Viorica Dăncilă, parţial îţi poţi explica derapajele de tip flaşnetă bolşevică ale lui Marcel Ciolacu. Deşi parcă vorbeşte chiar mai rău decât Dăncilă…
Cel mai grav este că, deşi PSD s-a prăbuşit prin minciună şi promisiuni neîmplinite, continuă pe acelaşi calapod, chiar dacă nu mai sunt Dragnea şi Dăncilă la butoane.
Dar nu e doar grav, e tupeu maxim să acuzi un guvern abia instalat că face rău, când nici n-a apucat bine să facă bine că n-ar avea cum într-un timp aşa de scurt, şi să pozezi în apărător al pensionarilor li familiilor nevoiaşe, când le-ai furat pâinea de la gură din 2016 încoace, ca de altfel în ultimii 30 de ani de hoţie politică.
Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a criticat, vineri, la Brăila, actualul Guvern, despre care a spus că a tăiat majorarea pensiei minime.
„Ce văd acum la Guvernul Orban mi se pare un amatorism, o prostie atât de mare încât nu ştiu cum au putut să îi păcălească pe oameni aşa rău. Au tăiat majorarea pensiei minime. Adică un impact la 900.000 de oameni. Noi vorbim de 70 de lei. Poate pentru domnul Orban nu înseamnă nimic, pentru bunicii noştri care au lucrat în agricultură, sunt banii pentru medicamente. 300 milioane este impactul bugetar. Sunt nişte oameni răi, răzbunători, s-au răzbunat pe profesori, mint când spun că majorează salariile profesorilor”, a declarat Ciolacu.
Auzi, prostie, păcălit oameni! E mai mult decât tupeu, e pură nesimţire să vorbeşti în halul ăsta, încercând să ţinteşti prostia tot mai puţină din România aşa cum împuşcai animale fără apărare la orgiile vânătoreşti cu Dragnea şi Omar Hayssam.

Ştie el, băiat de Hayssam, ce pune la cale Iohannis!

Ciolacu (dreapta), alături de Omar Hayssam – condamnat pentru terorism

Dar Ciolacu nu se opreşte din rotit la flaşneta bolşevică nici când vine vorba de alegeri anticipate. El vede ce nu vede nimeni în evenimente precum cel de azi, după întâlnirea dintre Iohannis şi Orban.

Liderul social-democrat a apreciat decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a promulga legea de majorare a alocaţiilor şi a spus despre acesta că prin declanşarea alegerilor anticipate îşi doreşte să scape de Ludovic Orban.
„M-a bucurat decizia preşedintelui să promulge legea propusă de PSD în Parlament de majorare a alocaţiilor. Este o veste bună. Dar am văzut că acest guvern asumat, în primul rând a fost asumat de preşedinte, care am văzut că vrea să scape de el, am văzut că vrea anticipate. Primul semnal este că preşedintele vrea să scape de Ludovic Orban. Acest guvern este asumat de coaliţia care l-a adus la putere. Sunt ferm convins că vom aduce alături de noi oamenii necesari ca următoarea moţiune de cenzură depusă de noi să şi treacă. Trebuie să avem un obiectiv comun”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de News.ro.
Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, că au convenit că cel mai bine pentru România este să fie organizate anticipate şi că ”ar fi util şi bine” ca alegerile parlamentare anticipate aibă loc  simultan cu alegerile locale. El a evitat să precizeze dacă va recurge la demisie pentru a declanşa procedura anticipatelor, variantă evocată de preşedinte în declaraţiile făcute joi.

Negoiţă, singurul PSD-ist dispus să vorbească deschis

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, pare în acest moment singurul PSD-ist (deşi a fost suspendat de Dragnea din partid) dispus să pună cărţile pe masă şi să fie sincer cu situaţia reală din PSD. 
Negoiţă a declarat miercuri că este dispus să revină în PSD, cu condiţia ca partidul să fie determinat să-şi asume nişte „acţiuni, principii şi valori fără de care PSD nu are viitor” şi să-şi ceară scuze public pentru modul în care a condus România în ultimii ani.

„În ultimii ani, pentru mine, PSD a însemnat numai dezamăgiri. Acum câteva luni, am aflat din presă că am fost suspendat. Recent, tot din presă, am aflat că acea suspendare a fost anulată şi că sunt invitat înapoi în partid. Am analizat cu foarte multă atenţie această invitaţie şi posibilitatea de a mă reîntoarce. Am ajuns astfel la concluzia că sunt dispus să revin, dar doar dacă partidul este determinat sa-şi asume nişte acţiuni, principii şi valori fără de care PSD-ul nu are viitor”, precizează Negoiţă într-o scrisoare deschisă adresată conducerii PSD, postată pe Facebook.

Potrivit acestuia, PSD trebuie să transparentizeze „de îndată tot ceea ce presupune cheltuirea banului public, dar mai ales tot ce s-a cheltuit în ultimii ani”, să-şi asume în procedură de urgenţă iniţierea unei propuneri legislative care să oblige instituţiile statului „ca orice leu cheltuit din bugetul public să fie făcut într-un mod transparent”, precum şi iniţierea unui proiect care să modifice Legea Achiziţiilor Publice, astfel încât societăţile comerciale să parcurgă doar o singură dată procedura de calificare necesară pentru achiziţiile publice, iar, în ceea ce priveşte procedura de licitaţie, aceasta să necesite doar oferta tehnico-financiară.

Acest sistem ar face, în opinia lui Robert Negoiţă, ca achiziţiile publice să dureze mult mai puţin, riscul de contestaţii şi procese interminabile să fie mult mai mic, iar „furtul legal” al banilor publici ar fi stopat.

Totodată, primarul Sectorului 3 solicită conducerii PSD să-şi ceară scuze public pentru modul în care a fost condusă România în ultimii ani.

„Mă refer în principal la: tentativele repetate de a modifica legislaţia fără consultare publică şi fără transparenţă; abordarea iresponsabilă referitoare la buget, în general, şi la modul în care a fost tratată administraţia locală, în mod special, la reaua credinţă ce a dominat aproape în totalitate politica bugetară în ultimii ani; nerespectarea angajamentelor din programul de guvernare propus în campania din 2016, printre care inclusiv faptul că nu au realizat Legea răspunderii magistraţilor, despre care au vorbit mult şi nu au făcut nimic; lipsa reformelor în zone esenţiale ale societăţii”, au fost motivele invocate de Negoiţă privind incapacitatea PSD de a fi un partid normal.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Reacţia lui Dan Barna după ce Iohannis şi Orban au bătut palma pentru alegeri anticipate

* Ciordache, complet imbecil: Prin alegerile anticipate, PNL, USR și Iohannis „vor să schimbe votul cetățenilor”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here